Λιμάνι Σούδας | Εργα με… το βλέμμα στην κρουαζιέρα – Τι σχεδιάζεται στα λιμάνια των Χανίων

Η επέκταση, κατά 160 μέτρα, της προβλήτας «Αδρίας», προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ, και η κατασκευή σταθμού επιβατών συνολικής έκτασης 2.000 τ.μ. -από τα 8.745 τ.μ. που προβλέπονται στο master plan- είναι τα δύο μεγάλα έργα, που προχωρούν στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου να ενισχυθεί, ακόμη περισσότερο, ο τομέας της κρουαζιέρας, με απώτερο στόχο το συγκεκριμένο λιμάνι, που αποτελεί το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της νοτιοανατολικής Μεσογείου ν’ αποτελέσει λιμάνι εκκίνησης (home port).

Το σύνολο των έργων που έχουν ήδη εκτελεστεί, υλοποιούνται αυτή την περίοδο και σχεδιάζονται για το προσεχές διάστημα τόσο στο λιμάνι της Σούδας, όσο και στα υπόλοιπα λιμάνια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσιάστηκαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων Κώστα Μανωλικάκη και τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Χανίων, Δημήτρη Μπουντρογιάννη και Γιώργο Πρωιμάκη.

Ο κ. Μανωλικάκης σημείωσε ότι σήμερα, Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι επελέγη, μετά από σχετικό διαγωνισμό που έκανε το Υπουργείο Μεταφορών, ο ανάδοχος που θα αναλάβει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης του σταθμού επιβατών, ενώ τόνισε πως σε ό,τι αφορά την προβλήτα «Αδρίας» αναμένεται η έγκριση της τροποποιημένης μελέτης περιβαλλοντικών όρων για να είναι δυνατή, στη συνέχεια, η δημοπράτηση και εκτέλεση των έργων.

MANOLIKAKIS-LIMENIKO-TAMEIO

Από αριστερά: Γιώργος Πρωιμάκης, Κώστας Μανωλικάκης, Δημήτρης Μπουντρογιάννης

Ο επιβατικός σταθμός, έργο προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών της ακτοπλοΐας και των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων (αίθουσα αναμονής, αναψυκτήριο, γραφείο Τουρισμού και εξυπηρέτησης πελατών, θυρίδες φύλαξης αποσκευών, χώρους υγιεινής. ιατρείο, γραφείο Λιμενικού Τμήματος, χώρο Τελωνείου, γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας, αποθήκες). Στο κτίριο θα στεγαστούν και τα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων. Επιπλέον θα προβλεφθούν στέγαστρα επιφάνειας 170 τ.μ. για Schengen και 250 τ.μ. για extra Schengen.

Ο κ. Μανωλικάκης σημείωσε ότι η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων δίνει μεγάλη βαρύτητα στην κρουαζιέρα και υπογράμμισε ότι για τον λόγο αυτό συμμετέχει σε όλες τις σημαντικές διεθνείς εκθέσεις και στις διεθνείς συναντήσεις, στη διάρκεια των οποίων «εισπράττει» μόνο θετικά σχόλια για το λιμάνι της Σούδας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι ζητηθεί από τις εταιρείες και είναι μέσα στις δυνατότητες του Λιμενικού Ταμείου» και γνωστοποίησε ότι εντός του 2018 θα πραγματοποιηθεί μία έρευνα για την ικανοποίηση των επιβατών κρουαζιέρας, οι οποίοι επισκέπτονται τα Χανιά. Η έρευνα αυτή, όπως τόνισε ο κ. Μανωλικάκης, θα αποτελέσει μια μέτρηση και για το κατά πόσο οι επισκέπτες της κρουαζιέρας είναι και εν δυνάμει επισκέπτες του Νομού μας και εκτός κρουαζιέρας. Σημειώνεται ότι η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης και θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο Χανίων, το Επιμελητήριο Χανίων και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων.

KROYAZIERA

Το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής, πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Γιώργος Πρωιμάκης σημείωσε ότι αναγκαία συνθήκη για να αποκτήσει το λιμάνι ένα «αυτόνομο» τμήμα κρουαζιέρας, που θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τρία κρουαζιερόπλοια, με δεδομένο ότι σήμερα τα κρουαζιερόπλοια εξυπηρετούνται από το εμπορικό τμήμα, είναι η κατασκευή των δύο μεγάλων πραναφερόμενων έργων, δηλαδή της επέκτασης της προβλήτας «Αδρίας» και του σταθμού επιβατών.

«Όταν το εμπορικό κομμάτι θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του, θα μπερδέψουν λίγο τα πράγματα. Όταν έχουμε την επέκταση της προβλήτας “Αδρίας” και το κτίριο του σταθμού επιβατών τότε θα έχουμε επίσημο τμήμα, οριοθετημένο, κρουαζιέρας. Αν θέλουμε να γίνουμε λιμάνι εκκίνησης (home port) μπαίνουν και άλλα ζητήματα. Ένα ζήτημα είναι το αεροδρόμιο. Θα πρέπει να υπάρξει μία συνεννόηση των εταιρειών κρουαζιέρας με την εταιρεία που διαχειρίζεται σήμερα το αεροδρόμιο. Το πρόβλημα προκύπτει διότι ένα μόνο κρουαζιερόπλοιο, όταν έχει 5.000 επιβάτες που πρέπει ν’ αναχωρήσουν και 5.000 επιβάτες που πρέπει να μπουν στο πλοίο και αυτό πρέπει να γίνει σε 3-4 ώρες, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για πτήσεις τσάρτερ, 30, 40, 60, οι οποίες θα πρέπει να εξυπηρετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το τρίτο είναι η σύνδεση της Σούδας με τον ΒΟΑΚ και η σύνδεση της Σούδας με το αεροδρόμιο», υπογράμμισε ο κ. Πρωιμάκης.

KROYAZIERA5

Το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Δημήτρης Μπουντρογιάννης τόνισε ότι «εκτός από το λιμάνι της Σούδας, στο Νομό Χανίων υπάρχουν ακόμη 27 μικρές και μεγάλες υποδομές, που χρήζουν συντήρησης για να είναι λειτουργικές. Σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά, με τους λιμενίσκους που έχουν σήμερα μία χρηστικότητα, όπως η Σούγια, τα Σφακιά, το Κολυμπάρι, το Καστέλι, τα Φαλάσαρνα, να λειτουργούν οι υποδομές, ο ηλεκτροφωτισμός και τα συστήματα ασφαλείας που έχουν», σημείωσε ο κ. Μπουντρογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ηλεκτροδότηση του λιμανιού της Σούδας με μέση τάση, που παρέχει μεγαλύτερη αυτοτέλεια και μεγαλύτερη ασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι και τα συστήματα ασφαλείας έχουν δοκιμαστεί και είναι σε λειτουργία.

LIMANI-KOLYMPARIOY

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα λιμενικά έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε είναι σε φάση υλοποίησης είτε σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα:

ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΔΕ ΤΟΥ ΥΝΑ/ ΓΓΛΛΠΝΕ ΕΤΟΥΣ 2014

Όσον αφορά στα πέντε έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ /ΥΝΑ του έτους 2014 επισημάνθηκε ότι τα τρία έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα δύο εναπομείναντα έργα, τα οποία αφορούν εργασίες που για την εκτέλεσή τους απαιτείται η χρήση συνεργείου πλωτών μέσων (πλωτός γερανός- ρυμουλκό – φορτηγίδα), έχουν διενεργηθεί επαναληπτικές πέντε (5) δημοπρασίες που απέβησαν άγονες.

Αναλυτικότερα:

Για το έργο «Αγκυροβόλιο Νήσου Γαύδου – Καθαρισμός Λιμενολεκάνης» το πρόβλημα προέκυψε από τη διαχείριση των βυθοκορημάτων που θα προκύψουν από το καθαρισμό της λιμενολεκάνης του Αγκυροβολίου της Νήσου Γαύδου… Μετά από θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και μετά από ακύρωση της δημοπρασίας στις 30-8-2016 της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων διότι ο διαγωνισμός πρέπει να διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Νόμου Ν.4412/2016 υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση μέχρις ότου συνταχθούν εγκριθούν και δημοσιευθούν τα αναγκαία πρότυπα τεύχη της Διακήρυξης Δημοπρασίας από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Η νέα δημοπρασία διενεργήθηκε στις 2-5-2017 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 9-11-2017, με ανάδοχο τον Παπαγεωργίου Κυριάκο. Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης.

Για το έργο «Αποκατάσταση υποσκαφών – ράμπα εξυπηρέτησης επιβατηγών – οχηματωγών πλοίων στον προβλήτα Σκάλας Παλαιόχωρας», προϋπολογισμού 123.000 ευρώ έγιναν γνωστά τα εξής: Με την αριθμ. Τ76/05/15/6-5-2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΝΑ/ΓΓΛΛΠ/ΔΛΥ-β (ΑΔΑ:770Λ465ΦΘΘ-ΑΕΖ), έχει εγκριθεί η εκτέλεση του έργου προϋπολογισμού 123.000 €. Έχει διακηρυχθεί δύο φορές αλλά η δημοπρασία άπεβη άγονη (δεν δόθηκε καμία προσφορά). Έχει διακηρυχθεί εκ νέου για τις 24-11-2015 (άγονος). Στη δημοπρασία στις 3-12-2015 κατατέθηκε μία προσφορά, μη αποδεκτή. Διενεργήθηκε δημοπρασία στις 30-8-2016. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία MITOΣ ΑΕ ΜΕ έκπτωση 17% επι των τιμών του τιμολογίου. Υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση μέχρις ότου συνταχθούν εγκριθούν και δημοσιευθούν τα αναγκαία πρότυπα τεύχη της Διακήρυξης Δημοπρασίας από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Η νέα δημοπρασία διενεργήθηκε στις 2-5-2017 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 27-10-2017, με ανάδοχο τη Δρακάκης Ιωάννης ΑΕ. Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης.

ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΔΕ ΤΟΥ ΥΝΑ/ΓΓΛΛΠΝΕ ΕΤΟΥΣ 2015

Πρόκειται για 7 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 667.800 ευρώ (εκ των οποίων 642.800 ευρώ από το ΠΔΕ/ΥΝΑ 2015 και 25.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων).

Αναλυτικότερα:

1. «Αντικατάσταση στέγης υφιστάμενης αποθήκης στο Λιμενικό Τμήμα Γ’ – Γενικών και χύδην φορτίων του Λιμένα Σούδας», προϋπολογισμού 123.000 ευρώ.

Με την αριθμ. 3122.1-Τ76/68875/04-08-2016 απόφαση ΥΝΝΠ/ΓΔΛΛΠΝΕ/ΔΛΚΥΠ-Β εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου. Υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση μέχρις ότου συνταχθούν εγκριθούν και δημοσιευθούν τα αναγκαία πρότυπα τεύχη της Διακήρυξης Δημοπρασίας από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 24-01-2017 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 10-7-2017, με ανάδοχο τη ΣΤΟΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ. Το έργο πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως μετά την υλοποίηση του έργου της απομάκρυνσης του αμιάντου από την υφιστάμενη στέγη, με ξεχωριστική εργολαβία.

2. «Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών σκιαδίων στα Λιμάνια Σούδας – Κισάμου – Χώρας Σφακίων και Αγκυροβολίου νήσου Γαύδου», προϋπολογισμού 73.800 ευρώ (δύο υποέργα)

Α’ υποέργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση μεταλλικών σκιαδίων στα Λιμάνια Σούδας – Κισσάμου και Χώρας Σφακίων», προϋπολογισμού 52.890 ευρώ.

Διενεργήθηκε δημοπρασία 4-1-2017, αλλά όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν (συνολικά 5) ήταν τεχνικά ελλειπείς. Με την αριθμ 15064/30-11-2016 (ΑΔΑ: ΩΦΚΟΟΡ1Θ-3ΤΥ) απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης εγκρίθηκε η διενέργεια νέου διαγωνισμού. Δημοσιεύθηκε η αριθμ 1422/4-05-2017 επαναληπτική διακήρυξη με ημερομηνία δημοπρασίας στις 14-06-2017. Η διαδικασία βρίσκεται στην τελική φάση κατακύρωσης.

Β’ υποέργο: «Προμήθεια και εγκατάσταση ξύλινων σκιαδίων στο Αγκυροβολίου Νήσου Γαύδου», προϋπολογισμού 20.910 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε την 1η Αυγούστου 2017 με ανάδοχο τη Δρακάκης Ιωάννης Α.Ε. και έχει πλέον ολοκληρωθεί.

3. Προμήθεια και εγκατάσταση ξύλινων σκιαδίων στη Αγία Ρουμέλη Σφακίων, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε την 1η Αυγούστου 2017 με ανάδοχο τη Δρακάκης Ιωάννης Α.Ε. και βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης.

4. «Επισκευή – συντήρηση κτιρίου Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στο Λιμάνι Σούδας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Στο υφιστάμενο κτίριο στο επιβατικό τμήμα του Λιμένα Σούδας, στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων. Το κτίριο, λόγω παλαιότητας, χρήσης αλλά και γειτνίασης με το θαλάσσιο περιβάλλον, απαιτεί την εκτέλεση εργασιών συντήρησης – ανακαίνισης – επισκευής. Για τον λόγο αυτό προτείνονται να γίνουν εργασίες: Αντικατάσταση κουφωμάτων, μόνωση δώματος, συντήρηση – ανακατασκευή επιχρισμάτων, αντικατάσταση δαπέδων, αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων, ανακατασκευή λουτρών, ανακαίνιση χρωματισμών, συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του έργου, έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων και εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη στέγαση των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στο ισόγειο του κτιρίου του Λιμεναρχείου. H παραπάνω ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών -Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκδόθηκε στις 5-5-2017. Η τεχνική μελέτη θα αποσταλεί άμεσα προς έκδοση σχετικής απόφασης έγκρισης εκτέλεσης του έργου  από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Ν.Π. Το έργο αυτό προτείνεται ως συνεχιζόμενο το έτος 2017.

5. «Συντήρηση χερσαίων χώρων Λιμενίσκου Καλυβών Δήμου Αποκορώνου», προϋπολογισμού 95.000 ευρώ (χρηματοδότηση ΠΔΕ 2015: 80.000 ευρώ, ΛΤΝΧ: 15.000 ευρώ). Η σύμβαση υπογράφηκε στις 30-08-2017 με ανάδοχο τον Γιακουμιδάκη Ιωάννη και το έργο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης.

6. «Συντήρηση χερσαίων χώρων Λιμενίσκου Μαραθίου Δήμου Χανίων – χρήση 2015», προϋπολογισμού 123.000 ευρώ. Το έργο αφορά διαμόρφωση και επίστρωση χερσαίων χώρων στον προσήνεμο μόλο του λιμενίσκου, οι οποίοι είναι πλήρως αδιαμόρφωτοι καιώς και δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στον προσήνεμο μώλο. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 24-08-2017 με ανάδοχο τον Πετράκη Ευάγγελο και το έργο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης.

7. «Διαμόρφωση χερσαίων χώρων Λιμένα Κισάμου – χρήση 2015», προϋπολογισμού 123.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 10-07-2017, με ανάδοχο τη ΝΟΡΜΑ ΑΤΕ και το έργο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.

ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΔΕ ΤΟΥ ΥΝΑ/ΓΓΛΛΠΝΕ ΕΤΟΥΣ 2016

Πρόκειται για 7 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 867.000 ευρώ (εκ των οποίων 633.000 ευρώ από το ΠΔΕ/ΥΝΑ 2016 και 234.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων).

Αναλυτικότερα:

1. «Συντήρηση – Διαμόρφωση χερσαίων χώρων Λιμενίσκου Κάτω Γαλατά Δήμου Χανίων», συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (εκ των οποίων 90.000 ευρώ από ΠΔΕ και 34.000 ευρώ από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ). Έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου και έχει εκδοθεί η απόφασης έγκρισης εκτέλεσης του έργου από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Ν.Π. Πλέον, αναμένεται η δημοπράτηση του έργου άμεσα.

2. «Συντήρηση χερσαίων χώρων λιμενικών υποδομών Αγίας Ρουμέλης Δήμου Σφακίων», συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (εκ των οποίων 90.000 ευρώ από ΠΔΕ και 34.000 ευρώ από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ). Έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου. Η τεχνική μελέτη έχει αποσταλεί προς έκδοση σχετικής απόφασης έγκρισης εκτέλεσης του έργου από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Ν.Π. και αναμένεται εντός του έτους η έγκριση εκτέλεσης έργου.

3. «Συντήρηση υφιστάμενης αποθήκης στο Λιμενικό Τμήμα Γ – Γενικών και χύδην φορτίων του Λιμένα Σούδας – χρήση 2016», συνολικού προϋπολογισμού 123.000 ευρώ από ΠΔΕ. Στην υφιστάμενη αποθήκη, εμβαδού 750,00 τ.μ., που βρίσκεται στον χερσαίο χώρο του εμπορικού τμήματος του Λιμένα Σούδας, η οποία είναι κατασκευασμένη από σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος, τοιχοποιία από πλινθοδομή και δίριχτη μεταλλική στέγη, επιβάλλεται η συνολική συντήρηση εσωτερικά του κτιρίου καθώς και η αντικατάσταση των κουφωμάτων αυτής. Οι προβλεπόμενες εργασίες απαιτουνται να εκτελεσθούν προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των χρηστών του χώρου αλλά και η συντήρηση του συγκεκριμένου κτιρίου, το οποίο φυσικά λόγω της θέσης του (γειτνίαση με το θαλάσσιο περιβαλλον) έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές τόσο στην περιμετρική τοιχοποιία (επιχρίσματα όσο και τον δομικό σκελετό αυτού. Επιπλέον είναι επτακτική η ανάγκη αντικατάστασης των παλαιών ξύλινων κουφωμάτων (πολλά από τα οποία έχουν πλέον καταστραφεί) με νέα κουφώματα αλουμινίου. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της εμφάνισης έντονης υγρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου, η οποία εμφανίζεται στο κατώτερο τμήμα (πλησίον του δαπέδου) των περιμετρικών τοίχων απαιτείται η μαζική αφαίρεση των υφιστάμενων και η εκσκαφή έως τη στάθμη θεμελίωσης για την εφαρμογή κατάλληλων στεγανωτικών υλικών. Στη συνέχεια θα κατασκευασθούν νέα επιχρίσματα, όπως επίσης και βιομηχανικό δάπεδο σε ολόκληρη την επιφάνεια της αποθήκης. Για το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται η τεχνική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, η οποία στη συνέχεια θα ταποσταλεί άμεσα προς έκδοση σχετικής απόφασης έγκρισης εκτέλεσης του έργου από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Ν.Π.

4. «Συντήρηση χερσαίων χώρων Αλιευτικού Λιμένα Σούδας – χρήση 2016», συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ, (εκ των οποίων 90.000 ευρώ από ΠΔΕ και 34.000 ευρώ από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ). Ολοκληρώνεται η τεχνική μελέτη του έργου από την τεχνική μας υπηρεσία. Η τεχνική μελέτη έχει αποσταλεί προς έκδοση σχετικής απόφασης έγκρισης εκτέλεσης του έργου  από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Ν.Π. Αναμένεται εντός του έτους η έγκριση εκτέλεσης έργου.

5. «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων στην πλατεία και σε τμήμα της παραλιακής οδού του Λιμένα Σούδας – χρήση 2016», συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (εκ των οποίων 80.000 ευρώ από ΠΔΕ, και 44.000 ευρώ από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ). Έχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου και έχει αποσταλεί προς έκδοση σχετικής απόφασης έγκρισης εκτέλεσης του έργου από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Ν.Π. Αναμένεται εντός του έτους η έγκριση εκτέλεσης έργου.

6. «Συντήρηση χερσαίων χώρων Λιμενίσκου Μαραθίου Δήμου Χανίων – χρήση 2016», συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (εκ των οποίων 80.000 ευρώ από ΠΔΕ και 44.000 ευρώ από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ). Με την αριθμ. 3122.1-Τ76/73028/13-10-2017 (ΑΔΑ:7ΘΜ24653ΠΩ-7Γ9 ) απόφαση ΥΝΝΠ/ΓΔΛΛΠΝΕ/ΔΛΚΥΠ-Β εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου. Στις αρχές του έτους θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου.

7. «Διαμόρφωση χερσαίων χώρων Λιμένα Κισάμου – χρήση 2016», συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (εκ των οποίων 80.000 ευρώ από ΠΔΕ και 44.000 ευρώ από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ). Με την αριθμ 3122.1-Τ76/68571/26-09-2017 (ΑΔΑ:752Σ4653ΠΩ-1ΕΑ) απόφαση ΥΝΝΠ/ΓΔΛΛΠΝΕ/ΔΛΚΥΠ-Β εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου. Στις αρχές του έτους θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου.

ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΔΕ ΤΟΥ ΥΝΝΠ /ΓΓΛΛΠΝΕ ΕΤΟΥΣ 2017

Πρόκειται για 8 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 822.080 ευρώ (με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ/ΥΝΑ 2017: 360.710 ευρώ +399.680 ευρώ = 760.390 ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ κατά 61.690 ευρώ).

1. «Επισκευή – συντήρηση κτιρίου κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στο Λιμάνι Σούδας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (συνεχιζόμενο έργο).

2. «Προμήθεια επτά κυλινδρικών προσκρουστήρων για το Επιβατικό Λιμάνι Σούδας – χρήση 2017», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

3. «Συντήρηση – διαμόρφωση χερσαίων χώρων Λιμενίσκου Κάτω Γαλατά – Δήμου Χανίων – χρήση 2017», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ.

4. «Ανακατασκευή κρηπιδώματος – διαμόρφωση ράμπας εξυπηρέτησης επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων στον Λιμένα Κισσάμου», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ (εκ των οποίων 62.310 ευρώ από ΠΔΕ και 61.690 ευρώ από ιδίους πόρους του ΛΤΝΧ).

5. «Συντήρηση υποδομών Λιμενίσκου «Λίμνης» Κισσάμου – χρήση 2017», προϋπολογισμού 120.280 ευρώ.

6. «Συντήρηση – Διαμόρφωση λιμενικών υποδομών Λιμενίσκου Αμυγδαλοκεφαλίου Δήμου Κισσάμου – χρήση 2017», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

7. «Ανακατασκευή περίφραξης και πεζοδρομίων παραλιακού οδού του Λιμένα Σούδας – χρήση 2017», προϋπολογισμού 111.600 ευρώ.

8. «Αποκατάσταση υποσκαφών σε κρηπιδώματα του Λιμενίσκου της Χώρας Σφακίων – χρήση 2017», προϋπολογισμού 117.800 ευρώ.

Τα τέσσερα (4) πρώτα έργα είναι προς άμεση ένταξη.

ΕΡΓΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων αναμένεται να δημοπρατηθούν άμεσα:

1. Το έργο «Διαμόρφωση χώρου απόθεση και επισκευής μικρών σκαφών στον Εμπορικό Λιμένα της Σούδας σε χώρο 2.000 τ.μ., προϋπολογισμού 69.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης εκτέλεσης του έργου από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ν.Ν.Π.

2. Το έργο «Αποξήλωση και απομάκρυνση των αμιαντούχων υλικών από τη στέγη υφιστάμενης αποθήκης στο Λιμενικό Τμήμα Γ’ – Γενικών και χύδην φορτίων του Λιμένα Σούδας», προϋπολογισμού (με ΦΠΑ) 77.800 ευρώ.

ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ

Από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε συνέχεια της με 22/06/2017 Πρόσκλησης, με Κωδικό Αρ 43 παρ 1.2.3 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματο Αλιείας και Θάλασσας για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1, που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Θάλασσα και Αλιεία 2014 – 2020», υποβλήθηκε στις 6-11-2017 πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Επέκταση – βελτίωση Λιμένα Κολυμπαρίου Περιφερειακής Ενότητας Χανίων» και συνολική δημόσια δαπάνη 5.742.925,79 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο αφορού τα εξής: Επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μώλου – λιμενικά έργα εσωτερικής λιμενολεκάνης – αρχιτεκτονική διαμόρφωση χερσαίου χώρου του Λιμένα – υπόστεγο – αποθήκες για τους χρήστες, χώρους υγιεινής WC, δίκτυα παροχών ηλεκτρικού ρεύματος και φωτισμού, δίκτυο παροχών νερού, δίκτυο πυρόσβεσης στον χερσαίο χώρο του λιμένα – ενίσχυση θωράκισης του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους και ως συνοδό έργο τρεις κυματοθραύστες με φυσικούς ογκολίθους για την προστασία της παρακείμενης ακτής.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο