Κάρολος Καμπελόπουλος | Ενας «εν ζωή μύθος» που τιμά τα Χανιά

KAROLOS

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1931, βαπτίσθηκε Παναγιώτης, για μας και για όλο τον κόσμο Κάρολος Καμπελόπουλος, για τους Γάλλους ο «ωραίος Έλλην», 86 ετών σήμερα, είναι αιγυπτιακής και ηρακλειώτικης καταγωγής.

Ο κοσμοπολίτης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, προσωπικότητα διεθνούς φήμης, με ισχυρά πολιτιστικά ερεθίσματα, μεγαλούργησε μέσα από την Τέχνη και έγινε γνωστός ως κομμωτής, χαράκτης, ζωγράφος, κεραμίστας και γλύπτης σε όλη την υφήλιο, αλλά ειδικά στο Παρίσι.

KAROLOS6

Σήμερα, στα στερνά, αν και τα χρόνια και η κούραση τον έχουν βαρύνει, διατηρεί την ευγένεια, την απλότητά του, τη σοφία του και απολαμβάνει όλες τις μικροχαρές της καθημερινότητας, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον εκτιμούν!

KAROLOS2

Μεγάλη τιμή για την πόλη μας που επέλεξε αυτός ο «εν ζωή μύθος» να ζήσει μόνιμα σε αυτήν, μια πόλη που αγαπά την ιστορία, αλλά και τους ανθρώπους της. Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι η παλιά πόλη γύρω από το Μοναστήρι του Καρόλου, αναδείχτηκε και έγινε μια μικρή Φλωρεντία, χάρη στην πολύτιμη παρουσία και συνεισφορά αυτού του ανθρώπου στη συνοικία!

KAROLOS1

KAROLOS3

Γλυκέ μας Κάρολε, σε ευχαριστούμε!

KAROLOS5

* Η Χανιώτισσα Αθηνά Γαλανάκη είναι καθηγήτρια Γαλλικών και φωτογράφος

Φωτογραφίες: Αθηνά Γαλανάκη

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή