Χανιά | Υπογραφή σύμβασης για τη μελέτη οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ

BOAK-KALAITZAKH

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών ‘Εργων του ΟΑΚ Α.Ε., αύριο, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, θα υπογραφεί η σύμβαση της μελέτης οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ με προεκτιμώμενη αμοιβή 499.668,99 € και ποσό σύμβασης 232.438,00 € με ΦΠΑ. Η εκπόνηση της μελέτης αυτής ανατέθηκε μετά από ανοικτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε την 23-5-2017 σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016.

Η σύμβαση θα υπογραφεί στα γραφεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών ‘Εργων του ΟΑΚ Α.Ε., μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚ και του εκπροσώπου του αναδόχου που είναι η ένωση οικονομικών φορέων: 1) «A.D.T. ΩΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε.» και 2) «ΕΜΒΕΛΕΙΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.», παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση επί μέρους μελετών κατά τμήματα στον ΒΟΑΚ με ιεράρχηση προτεραιοτήτων:

α) για τη λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης οδικής ασφάλειας , όπως διορθώσεις – συμπληρώσεις σήμανσης – ασφάλισης , αντιολισθηρά οδοστρώματα κυκλοφορίας , κλαδοκοπές, κ.α.),

β) αναθεωρήσεων ορίων ταχύτητας κατά τμήματα,

γ) διορθώσεων επικλίσεων οδοστρωμάτων,

δ) απορροών ομβρίων νερών,

ε) αποκαταστάσεις ευστάθειας πρανών κ.ά..

Ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου ορίζεται συνολικά σε 12 μήνες με τμηματική παράδοση των άμεσων μέτρων οδικής ασφάλειας σε 6 μήνες. Οι εργασίες που θα προκύψουν από την εκπόνηση της μελέτης αυτής θα προταθούν για υλοποίηση με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος οδικής ασφάλειας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή