Ντόρα από Χανιά: Κάλεσμα για πανστρατιά και έντονη ανησυχία για τα εθνικά θέματα

Την εντονότατη ανησυχία τόσο της ίδιας, όσο και της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα (Τουρκία, ΠΓΔΜ, Αλβανία) εξέφρασε απόψε από τα Χανιά η πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Αθηνών, τομεάρχης Ανάπτυξης και Οικονομίας του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήταν η βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ), στο -κατάμεστο από κόσμο- κοσμικό κέντρο «Πορτοκάλι».

«Σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει πού πηγαίνει και τι κινδύνους αντιμετωπίζουμε. Και δυστυχώς θέλω ευθέως να σας πω ότι κανένας μέσα στη ΝΔ δεν εμπιστεύεται ούτε τον Υπουργό Άμυνας, ούτε τον Υπουργό Εξωτερικών, στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται. Και μας προκαλεί πάρα πολύ μεγάλη ανησυχία, διότι τα οικονομικά θα τα γυρίσουμε, αλλά προβλήματα στην εξωτερική πολιτική, αν, ο μη γένοιτο, πάρουν άλλη διάσταση, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν μπορούμε μετά ν’ αλλάξουμε την τροχιά των γεγονότων», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Στα περίπου 28 λεπτά της ομιλίας της, η κα Μπακογιάννη μίλησε κυρίως για τα εθνικά θέματα, για την οικονομία και για την υπόθεση Novartis, ενώ έκανε αναφορά στο θέμα της επιδότησης ενοικίου της πρώην πλέον αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου, εκφράζοντας, παράλληλα, την πεποίθηση ότι το 2018 θα είναι «ο χρόνος της μεγάλης αλλαγής» και ότι σύντομα η Ελλάδα θα έχει και πάλι κρητικό πρωθυπουργό.

NTORA13

NTORA22

«Δεν υπάρχει κανείς που ν’ αμφιβάλει ότι η ΝΔ θα είναι το επόμενο πρώτο κόμμα. Δεν υπάρχει κανείς που ν’ αμφιβάλει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές. Αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Θέλουμε η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Θέλουμε να μπορούμε την άλλη μέρα το πρωί να εφαρμόσουμε την πολιτική, την οποία εμείς πιστεύουμε. Θέλουμε να μπορούμε, με το καλημέρα σας, να μειώσουμε τους φόρους αμέσως, να μπορέσει ν’ αναπνεύσει ο ελληνικός λαός, να μπορέσει ν’ αναπνεύσει η επιχείρηση. Διαφέρουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και διαφέρουμε πολύ. Εκείνοι πιστεύουν στην υψηλή φορολογία, εμείς δεν πιστεύουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι η χαμηλότερη φορολογία θα φέρει περισσότερα έσοδα», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «τρία χαμένα χρόνια» στην οικονομία, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η κα Μπακογιάννη επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι έχει υπογράψει δεσμεύσεις για την Ελλάδα, οι οποίες θα πάνε μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από αυτές που είχανε μνημόνια, που η κυβέρνησή της δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει συντάξεις μετά το τέλος του μνημονίου και ότι θα μειώσει το αφορολόγητο μετά το τέλος του μνημονίου. Και οι διάφοροι υπουργοί που λέγανε ότι θα παραιτηθούν εάν μειωθεί το αφορολόγητο, σήμερα υπερηφανεύονται για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους».

NTORA9

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της, η κα Μπακογιάννη το αφιέρωσε στα εθνικά θέματα, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε ότι όταν ήθελε να μιλήσει για εξωτερική πολιτική, πήγαινε κι έκανε συζήτηση στους Λάκκους. Και κουβέντιαζε με τους ανθρώπους στους Λάκκους και τους έλεγε την άποψή του για την εξωτερική πολιτική. Εγώ μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι, στο οποίο οι αρχές της εξωτερικής πολιτικής, τις οποίες διδάχθηκα από μικρό παιδί, ήταν οι αρχές του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε δυο – τρία πράγματα, τα οποία ήταν βασικά για την εξωτερική πολιτική. Κι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα, θέλω να πω ότι εξωτερική πολιτική πρώτα απ’ όλα από υπεύθυνους ανθρώπους. Δεύτερον, γίνεται από πατριώτες, από ανθρώπους που βάζουν το εθνικό, το πατριωτικό συμφέρον πάνω από το οποιοδήποτε κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Η εξωτερική πολιτική γίνεται όταν έχεις όραμα και θέση, όταν μπορείς να υπερασπιστείς τα δίκαια και τις αρχές της χώρας σου. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη καμπή. Σε μία καμπή άκρως ανησυχητική», είπε, εισαγωγικά, η βουλευτής της ΝΔ.

NTORA4

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι η Τουρκία «έχει φτάσει σ’ ένα σημείο, το οποίο προκαλεί τεράστιο προβληματισμό. Ο Ερντογάν τον οποίο ξέραμε δεν είναι ο Ερντογάν τού σήμερα. Ο Ερντογάν τού σήμερα έχει προβλήματα σε όλα του τα σύνορα, κάνει έναν πόλεμο στη Συρία, ο οποίος αρχίζει και κοστίζει εκατοντάδες τουρκικές ζωές, είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δείχνει σημάδια έλλειψης ψυχραιμίας και είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος προχωράει και ευθέως διεκδικεί πράγματα που ποτέ δεν είχε τολμήσει να διεκδικήσει μέχρι σήμερα. Αυτό προβληματίζει εξαιρετικά το σύνολο του ελληνικού λαού. Από την άλλη μεριά, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου Εξωτερικών κάνει μία πολιτική ερήμην όλων των πολιτικών κομμάτων. Για πρώτη φορά η αντιπολίτευση δεν ενημερώνεται από την κυβέρνηση για καμία κίνηση», τόνισε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Οφείλει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι τα εθνικά θέματα πρέπει να ενώνουν τους Έλληνες πολίτες και όχι να τους διχάζουν. Και κανένα παιχνίδι διχασμού δεν θα γίνει δεκτό από τη ΝΔ».

NTORA6

Για το θέμα της ονομασίας τής ΠΓΔΜ, η κα Μπακογιάννη είπε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίστηκε το θέμα αυτό το 2008. Το διαχειριστήκαμε με καθαρότητα, με υπευθυνότητα, ενημερώνοντας το σύνολο της αντιπολίτευσης και φέρνοντας μία και μόνο εθνική θέση στη Βουλή των Ελλήνων, η οποία ψηφίστηκε και συμφωνήθηκε απ’ όλους. Είχαμε από την αρχή πει ότι αν δεν βρεθεί λύση, η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Δεν μας πιστέψανε. Μέχρι την τελευταία στιγμή, μεγάλες δυνάμεις πιστεύανε ότι θα λυγίσουμε, πιστεύανε ότι στο τέλος θα κάνουμε πίσω, ότι δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Τελικά, όχι μόνο πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά φέραμε επτά Ευρωπαίους Πρωθυπουργούς στο πλάι μας, οι οποίοι υποστήριξαν την ελληνική θέση και έτσι σήμερα υπάρχει ομόφωνη απόφαση τού ΝΑΤΟ ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα του ονόματος τα Σκόπια δεν μπαίνουν στη Συμμαχία. Πάνω σε αυτή τη θέση μπορεί σήμερα η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Θέλω για άλλη μία φορά να πω καθαρές κουβέντες. Το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι πρόβλημα αλυτρωτισμού, είναι πρόβλημα ουσιαστικό, το οποίο πρέπει να επιλυθεί για να μπορέσει να υπάρξει σταθερότητα στα Βαλκάνια. Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση πουθα έρθει, πρέπει να είναι μία πρόταση που να περιέχει την αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Εάν η κυβέρνηση φέρει αποσπασματικά και σαλαμοποιημένα λύση για τα Σκόπια, φέρει το όνομα και αφήσει τα αλυτρωτικά για το μέλλον, για τις καλένδες, θα έχει προσφέρει κάκιστη υπηρεσία και η ΝΔ δεν θα συμμετέχει. Ξεκάθαρα πράγματα, για να το ξέρουνε οι πάντες», υπογράμμισε η κα Μπακογιάννη.

NTORA8

Ακολούθως έκανε αναφορά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι «με την Αλβανία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει σύμφωνο. Ένα σύμφωνο το οποίο, λέει, θα ρυθμίσει το σύνολο των εκκρεμών θεμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υπογράψει σύμφωνο με την Αλβανία, στο οποίο τα θέματα των θαλασσίων υδάτων και των ζωνών είχαν συμφωνηθεί με την τότε αλβανική κυβέρνηση. Θέλω για άλλη μία φορά να στείλω το εξής μήνυμα: δεν μπορεί ερήμην της Βουλής των Ελλήνων να γίνουν συμφωνίες, τις οποίες πανηγυρίζουν σήμερα στην Αλβανία και οι οποίες να είναι εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων. Προειδοποιούμε, λοιπόν: τέτοιου είδους συμφωνίες οφείλουν να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων».

Ολοκληρώνοντας την αναφορά της στα εθνικά θέματα, η κα Μπακογιάννη είπε, απευθυνόμενη στους παρεβρισκόμενους, ότι «σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει πού πηγαίνει και τι κινδύνους αντιμετωπίζουμε. Και δυστυχώς θέλω ευθέως να σας πω ότι κανένας μέσα στη ΝΔ δεν εμπιστεύεται ούτε τον Υπουργό Άμυνας, ούτε τον Υπουργό Εξωτερικών, στον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύονται. Και μας προκαλεί πάρα πολύ μεγάλη ανησυχία, διότι τα οικονομικά θα τα γυρίσουμε, αλλά προβλήματα στην εξωτερική πολιτική, αν, ο μη γένοιτο, πάρουν άλλη διάσταση, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν μπορούμε μετά ν’ αλλάξουμε την τροχιά των γεγονότων».

NTORA18

Η ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Αναφερόμενη στην υπόθεση Novartis, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «… σήμερα, πλέον, που ο κ. Τσίπρας βλέπει το ένα μετά το άλλο τα αφηγήματά του να γκρεμίζονται, σήμερα που βλέπει ότι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει, σήμερα που βλέπει ότι τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική δεν μπόρεσαν να διχάσουν τη ΝΔ, όπως ήταν ο στόχος του με το πρόβλημα των Σκοπίων, σήμερα βγάζει τον τελευταίο λαγό και αποφασίζει ότι πρέπει να στηθεί πάνω σ’ ένα υπαρκτό σκάνδαλο στην υγεία, η κατηγορία για 10 στελέχη της ΝΔ. Δέκα στελέχη της ΝΔ, τα οποία κρεμιούνται στα μανταλάκια για να μπορέσει να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει κάθαρση».

Η ίδια τόνισε πως «ανήκω σε αυτούς, οι οποίοι πάντα λέγανε ότι το θέμα της υγείας πρέπει να το ψάξουμε, διότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπήρχαν πιράνχας στην υγεία. Από την άλλη μεριά, όμως, επίσης σας λέω ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί σπίλωση των στελεχών της με μαρτυρίες, οι οποίες δεν μπορούν να αποδειχθούν. Εάν υπάρχει ο οποιοσδήποτε για τον οποίο αποδειχθεί το οτιδήποτε εδώ είμαστε πρώτοι να βάλουμε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. Αλλά σπίλωση με ανώνυμες κατηγορίες, μόνο και μόνο για να μπορέσει ο κ. Τσίπρας να έχει αφήγημα, η ΝΔ δεν θα δεχθεί».

NTORA1

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αναφερόμενη στην υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου, η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «γελοίο θέαμα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, την οποία τη χάσαμε σήμερα το βράδυ. Θέλω να σκεφθείτε αν θα ήταν ποτέ δυνατόν ένας νεοδημοκράτης υπουργός να ψηφίσει τροπολογία στη Βουλή για να πάρει ο υπουργός επίδομα ενοικίου, ο οποίος κατά τύχη είναι ο πλουσιότερος υπουργός της ελληνικής Βουλής σήμερα. Και αυτό είναι το ήθος τού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι δήθεν έχουν αριστερές ευαισθησίες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι δήθεν έρχονται να κάνουν την καθάρση».

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κα Μπακογιάννη έκανε αναφορά στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «ο πατέρας μου έλεγε πάντα ότι όταν κατεβαίνεις στα Χανιά δεν δίνεις δύναμη, παίρνεις δύναμη. Αυτή τη δύναμη πήρα κι εγώ. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να κλείσω με μία μαντινάδα: Με τα δικά σας τα φτερά πετώ και δεν φοβάμαι, δεν με τρομάζουν οι καιροί, όπως και να βαράνε…».

NTORA12

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Στη σύντομη τοποθετήσή του, που προηγήθηκε της ομιλίας της κυρίας Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μαρκουλάκης σημείωσε ότι «θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νεοδημοκράτες και στις νεοδημοκράτισσες που στηρίζουν έμπρακτα όλες τις εκδηλώσεις, ενέργειες και δράσεις της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χανίων. Αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους πολίτες, τους οποίους βλέπω σήμερα να είναι εδώ μαζί μας, οι οποίοι προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους ή μπορεί ακόμα και να είχαν ψηφίσει άλλο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για το καλό της χώρας. Να ξέρετε ότι οι πόρτες στα γραφεία της ΝΟΔΕ είναι ανοιχτές για όλους. Η αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας είμαι μεγάλη και μας χωράει όλους».

Ο κ. Μαρκουλάκης τόνισε, ακόμη, ότι «η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μία απλή κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Χανίων. Περισσότερα από 2.000 άτομα μάς τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους και αυτό για εμάς σημαίνει πολλά. Πρώτα απ’ όλα μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε ενωμένοι για ακόμα περισσότερα. Μας δίνει έμπνευση να προχωρήσουμε με ακόμα περισσότερη ένταση και πείσμα την αντιπολιτευτική μας φωνή ενάντια στους άφαντους ντόπιους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κυρίως η μεγαλειώδης σημερινή σας παρουσία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία όπως την οραματίζεται ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα σύγχρονο λαϊκό ευρωπαϊκό κόμμα, που έχει ως προτεραιότητα την ευημερία όλων των πολιτών και μπορεί να φέρει την λύση στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που μας έχει οδηγήσει η σημερινή κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση ανήμπορη να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του τόπου που εκείνη επιδείνωσε δραματικά τα τελευταία τρία χρόνια, μία κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική πολιτική της χώρας και για να καλύψει την γύμνια της, προσπαθεί να επιτεθεί με λασπολογία και σκευωρίες κατά της αντιπολίτευσης. Από εδώ μέσα, σήμερα στέλνουμε το μήνυμα σε όλο τον νομό, ότι σύντομα θα διώξουμε την πιο ανίκανη, ανέντιμη και ανήθικη κυβέρνηση, των τελευταίων ετών στη χώρα. Αυτοί που πήγαν να εξαφανίσουν τη μεσαία τάξη, να φτωχοποιήσουν τη χώρα και να ξεπουλήσουν την πατρίδα, σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν. Εμείς όλοι κοιτάμε πάντα μπροστά. Είμαστε εδώ ενωμένοι για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας. Γιατί αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα», κατέληξε ο κ. Μαρκουλάκης.

MARKOYLAKIS-NTORA

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι «… είμαστε όλα τα στελέχη και ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφασισμένοι να οργώσουμε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, για να πετύχουμε μία ισχυρή νίκη, αλλά και για να δώσουμε μία ισχυρή εντολή στον επόμενο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να προχωρήσει ταχύτατα σε μεταρρυθμίσεις…», με στόχο «… πολύ σύντομα η Ελλάδα να επανέλθει στην κανονικότητα».

«Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε δεν είναι μόνο κομματικός, είναι εθνικός», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης επεσήμανε, σε δηλώσεις του, ότι «… ο Νομός Χανίων δίνει το δικό του μήνυμα, τονίζοντας ότι το μήνυμα αυτό είναι ότι στις επόμενες εκλογές η ΝΔ όχι απλά θα νικήσει, αλλά θα είναι και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ό,τι τερτίπια και αν κάνει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ό,τι και αν κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του…».

Απαντώντας σε ερώτηση για την παρουσία του στην εκδήλωση, είπε ότι «η παρουσία του κ. Μαρκογιαννάκη δίνει το μήνυμα ότι πάντα είναι ετοιμοπόλεμος και διαθέσιμος να δώσει τη μάχη και θα είναι παρόν», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο χανιώτης πολιτικός απάντησε: «Μα είναι δυνατόν να μην είναι ο Μαρκογιαννάκης στο ψηφοδέλτιο; Γίνεται ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά χωρίς Μαρκογιαννάκη Χρήστο;».

Τέλος, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης υπογράμμισε, σε δήλωσή του, ότι «σε μία δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας, σε μία περίοδο που, εκτός από τα γνωστά από καιρό προβλήματα της οικονομίας, έχουμε και θέματα πολύ πιο βαριά, θέματα που αφορούν τους θεσμούς και θέματα που αφορούν ακόμα και την εθνική κυριαρχία, η ΝΔ συσπειρώνεται. Παρά τα όσα αρκετοί πίστευαν, η ΝΔ ενωμένη προχωρά να δείξει ότι υπάρχει μία άλλη πρόταση για την πατρίδα μας μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα, μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης».

NTORA11

NTORA2

NTORA3

NTORA10

NTORA14

MARAKAKIS-NTORA

MALANDRAKIS-NTORA

NTORA15

NTORA16

NTORA17

NTORA19

NTORA20

NTORA21

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο