Αεροδρόμιο Χανίων | Ο προβληματισμός παραμένει – Ολα όσα είπε η ηγεσία της Fraport Greece

Μικρή «χαραμάδα» για το ενδεχόμενο διαμόρφωσης μίας ελκυστικότερης τιμολογιακής πολιτικής τους χειμερινούς μήνες, με στόχο την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, άφησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ (Alexander Zinell), απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Γεωργακάκη και του HANIA.news, λίγο πριν το τέλος της πολύωρης ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η εταιρεία στο ξενοδοχείο «Σαμαριά» των Χανίων και αφού αρκετές φορές νωρίτερα -τουλάχιστον πέντε στον αριθμό- είχε κρατήσει απολύτως σκληρή γραμμή στο συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα, υποστηρίζοντας -απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα – αιτήματα παριστάμενων επιχειρηματιών και εκπροσώπων τοπικών φορέων- ότι το ζητούμενο δεν είναι οι τιμές των τελών, αλλά η συνολική λειτουργία μιας περιοχής προκειμένου να καταστεί δημοφιλής προορισμός και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο κ. Τσινέλ, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του HANIA.news, είπε ότι η Fraport Greece θα εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα και αν υπάρχει δυνατότητα θα προχωρήσει, χωρίς, ωστόσο, να μπει σε λεπτομέρειες, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη (με βάση, πάντα, όλα όσα είχαν προηγηθεί) και σχολιάστηκε με (πολύ) συγκρατημένη αισιοδοξία απ’ όσους είχαν παραμείνει στην αίθουσα έως εκείνη την «προχωρημένη» ώρα. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση ξεκίνησε στις 5.30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 τη νύχτα.

FRAPORT2

FRAPORT10

Μάλιστα, ο κ. Τσινέλ, στην προσπάθειά του να πείσει για το ορθό του επιχειρήματός του (δηλαδή ότι το αεροδρόμιο και οι τιμές των τελών δεν καθορίζουν ούτε επηρεάζουν την τουριστική κίνηση τη χειμερινή περίοδο) αναφέρθηκε στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, λέγοντας ότι η Σαντορίνη έχει καθιερωθεί ως δωδεκάμηνος προορισμός, αν και το αεροδρόμιό της είναι το χειρότερο από τα 14 που διαχειρίζεται η Fraport Greece, ενώ στην περίπτωση της Μυκόνου, ακόμη και αν μία εταιρεία αποφάσιζε να δρομολογήσει πτήσεις στη διάρκεια τού χειμώνα, ουδείς θα την επέλεγε ως προορισμό. Εκείνο, ωστόσο που δεν είπε -αλλά σχολιάστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοδοκινήτων Ν. Χανίων Χρήστο Μυλωνάκη– είναι ότι τα Χανιά έχουν ήδη μπει, τα τελευταία χρόνια, με «μικρά βήματα», στον χάρτη των χειμερινών προορισμών, γεγονός που αποδίδεται σχεδόν αποκλειστικά στη Ryanair και που αποδεικνύεται, μεταξύ των άλλων, από τις σημαντικές μικρές και μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται κυρίως στην παλιά πόλη των Χανίων και στην ευρύτερη αυτής περιοχή.

FRAPORT134

O διευθυντής Λειτουργιών της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης (αριστερά) και ο project manager των έργων που εκτελούνται στο αεροδρόμιο Χανίων, Αντώνης Πανταζής.

FRAPORT1

Ο διευθυντής του Αεροδρομίου Χανίων Τάσος Τηνιακός (αριστερά) και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Fraport Greece Γιάννης Παπάζογλου.

FRAPORT12

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ (σε πρώτο πλάνο).

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μέρος των προβληματισμών και των ερωτήσεων που έθεσε στον κ. Τσινέλ ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης…

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα βασικά μηνύματα που έστειλε η ηγεσία της Fraport Greece στη διάρκεια της εκδήλωσης δεν φάνηκε να δημιούργησαν ένα πλειοψηφικό «ρεύμα» «ανέφελης» αισιοδοξίας μεταξύ των παριστάμενων στην εκδήλωση, αρκετοί από τους οποίους εξέφρασαν προβληματισμό για τη μετά Ryanair εποχή, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο λειτουργίας, σε οικονομικά θέματα, της γερμανοελληνικής εταιρείας, η οποία, όπως επισημάνθηκε από εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες, παρά τα όσα δηλώνει, δείχνει, με όσα πράττει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να στοχεύει περισσότερο στην «υψηλή» περίοδο, χωρίς, παράλληλα, να δημιουργεί «πακέτο» κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

FRAPORT-PINAKAS

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Τσινέλ παρουσίασε τα στοιχεία ανάπτυξης -το έτος 2017- των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Fraport Greece, σε ό,τι αφορά στον αριθμό επιβατών (δείτε πίνακα πάνω), εκφράζοντας και ο ίδιος τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τα Χανιά βρίσκονται στην τελευταία θέση με ποσοστό (2,6%). Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι δεν είναι σε θέση, στην παρούσα φάση, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό και τόνισε ότι η εταιρεία αναζητά τα αίτια προκειμένου να καταφέρει ν’ αυξήσει το συγκεκριμένο ποσοστό, προς όφελος τόσο της ίδιας, όσο και της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την πεποίθηση ότι αυτό θα επιτευχθεί στο προσεχές μέλλον.

FRAPORT-PINAKAS2

Ο κ. Τσινέλ, αν και σε κάποιο σημείο των απαντήσεων που έδωσε, είπε ότι σέβεται ιδιαίτερα τη Ryanair και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Μάικλ Ο’ Λίρι, επιτέθηκε άμεσα και έμμεσα στην ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, λέγοντας ότι σε κάθε δελτίο Τύπου που εκδίδει καταλήγει με την επισήμανση ότι για όλα φταίνε οι υψηλοί φόροι, κάτι που, όπως είπε, δεν ισχύει. Φάνηκε, μάλιστα, να μην τον προβληματίζει ιδιαίτερα η απόφαση της Ryanair να κλείσει τη βάση της στο αεροδρόμιο Χανίων, λέγοντας ότι μία εταιρεία πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση για τους δικούς της λόγους, μία άλλη είναι πολύ πιθανό να έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Τσινέλ σημείωσε, ακόμη, ότι οι αεροπορικές εταιρείες είναι εξαιρετικά ευέλικτες τόσο στον τρόπο λειτουργίας τους, όσο και στον τρόπο λήψης αποφάσεων, που λαμβάνονται, όπως σημείωσε, με αποκλειστικό γνώμονα το υψηλότερο κέρδος. Πρόσθεσε, δε, ότι οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν όλο και χαμηλότερα τέλη, αναφέροντας ότι αν μπορούσαν θα ζητούσαν από τα αεροδρόμια να τις πληρώνουν για να πετούν προς αυτά.

Παράλληλα, παρουσίασε πίνακα (βλ. κάτω) με τα νέα δρομολόγια που θα υπάρξουν προς το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο καθώς και τις αεροπορικές εταιρείες που θα τα πραγματοποιήσουν, σημειώνοντας ότι για τη φετινή χρονιά η αύξηση από το εξωτερικό αναμένεται να φτάσει στο 18%. Το ποσοστό αυτό, όπως διευκρινίστηκε, δεν αφορά απόλυτους αριθμούς επιβατών, αλλά τη χωρητικότητα, με βάση τα slots.

FRAPORT-ETAIREIES

Ο κ. Τσινέλ είπε, επίσης, ότι «δεν κλείνουμε τα αεροδρόμια. Τα αεροδρόμια είναι πάντα ανοιχτά», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η Fraport Greece είναι απόλυτα συνεπής ως προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις στον Δήμο Χανίων και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας προς τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία.

«Νιώθαμε ότι ήταν ανάγκη να μιλήσουμε στην τοπική κοινωνία των Χανίων», είπε χαρακτηριστικά και απολογήθηκε -στην αρχή της τοποθέτησής του- λέγοντας ότι η ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, εντός του 2017.

Ο κ. Τσινέλ αναφέρθηκε περιληπτικά στο πρόγραμμα έργων που θα εκτελέσει έως το 2021 η Fraport Greece στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συνολικού κόστους 450 εκατ. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία θα πληρώνει κάθε χρόνο 23 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, 1 ευρώ για κάθε αναχωρούντα επιβάτη κάθε χρόνο και θα πληρώνει ακόμη -όταν ολοκληρωθούν όλα τα έργα- 28,5% από το επιχειρησιακό κέρδος της κάθε χρόνο, επίσης στο ελληνικό κράτος. «Τα αναφέρω όλα αυτά για να καταλάβετε πώς καθορίζονται οι χρεώσεις και οι τιμές», διευκρίνισε ο κ. Τσινέλ.

FRAPORT13

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η προετοιμασία για τη διεκδίκηση των ελληνικών αεροδρομίων ξεκίνησε το έτος 2006, όταν η τότε κυβέρνηση, όπως είπε, ξεκίνησε να προετοιμάζεται για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. «Το 2006 υπογράψαμε τη συμφωνία μας με τον κ. Κοπελούζο, με τον Όμιλο Κοπελούζου, για να διεκδικήσουμε την ιδιωτικοποίηση αυτών των αεροδρομίων. Και μας πήρε μέχρι το 2016 προκειμένου να υπογραφούν όλες αυτές οι συμφωνίες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για το τι θα κάνουν με αυτά τα αεροδρόμια, όχι μόνο αυτά τα 14, αλλά όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, τα οποία ήταν υπό δημόσιο έλεγχο», ανέφερε ο κ. Τσινέλ, επισημαίνοντας ότι τα πρώτα ουσιαστικά βήματα και οι σχετικές προετοιμασίες έγιναν το 2011, η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκφράστηκε το 2013 και το 2014 η διαδικασία ολοκληρώθηκε, με την ανακοίνωση ότι επιλέχθηκε η κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζου για τα δύο «πακέτα» των επτά αεροδρομίων. «Η συμφωνία υπεγράφη το 2015 και το 2016 -και αυτή είναι μία σημαντική χρονιά για εμάς- οι δύο συμφωνίες εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν είναι ιδιωτικά έγγραφα που έχουμε με την κυβέρνηση, αλλά είναι πλέον ελληνικοί νόμοι (σ.σ. που έχουν εγκριθεί) από το 86% του Ελληνικού Κοινοβουλίου», σημείωσε ο κ. Τσινέλ, κάνοντας λόγο για μία «δημοκρατική διαδικασία».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε ο κ. Τσινέλ μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης ενημερωτικής εκδήλωσης…

Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Λειτουργιών της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης -με καταγωγή από την Κρήτη, όπως ο ίδιος υπενθύμισε- χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ως «την πιο σοβαρή επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα όσον αφορά τις αερομεταφορές και τον τουρισμό».

Ο κ. Μαραγκάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας, τονίζοντας ότι η εταιρεία δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να μην υπάρξουν ατυχήματα σε κανένα σημείο του αεροδρομίου. «Όλους μας ενδιαφέρει η ασφάλεια όχι μόνο με την οικονομική έννοια, αλλά ακόμη και με την έννοια της φήμης. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι εδώ που έρχονται, στα Χανιά, μπορούν να νιώθουν τόσο ασφαλείς όσο κι εκεί απ’ όπου ήρθαν», είπε και αναφέρθηκε στο σύστημα ασφάλειας που υπάρχει στα 14 αεροδρόμια και στην εκπαίδευση που γίνεται «σε όλο το προσωπικό της Fraport Greece και όχι μόνο».

Αναφερόμενος στο θέμα της 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου Χανίων, ο κ. Μαραγκάκης επεσήμανε ότι «τον χειμώνα του 2017 επειδή δεν υπήρχε πτήση για περισσότερο από επτά συνεχόμενες ώρες, για λόγους συντήρησης, καθαρισμού και οικονομίας το κτίριο ήταν κλειστό για τρεις ώρες, από τη 1 μέχρι τις 4 το πρωί», διευκρινίζοντας ότι «ακόμη και για μία πτήση το αεροδρόμιο ανοίγει». Όσο για το τι θα γίνει τον επόμενο χειμώνα; «Θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών για τον χειμώνα. Η ζήτηση των εταιρειών θα καθορίσει το ωράριο», είπε ο κ. Μαραγκάκης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έχουν πιστοποιηθεί, σύμφωνα με τα πανευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα της Πανευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έγιναν όλες οι διαδικασίες προκειμένου το αεροδρόμιο να λάβει ISO βάσει των προτύπων του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας, ενώ έχουν εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης και σχέδιο παρακολούθησης του πληθυσμού των πτηνών, ώστε να αποφεύγονται οι ζημιές και τα ατυχήματα. Γνωστοποίησε, δε, ότι την καλοκαιρινή περίοδο θα εργάζονται στο αεροδρόμιο Χανίων πάνω από 100 άτομα στην υπηρεσία σεκιούριτι, σημειώνοντας ότι η Fraport Greece δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στον συγκεκριμένο τομέα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

Ο κ. Μαραγκάκης αναφέρθηκε και στην εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί προτεραιότητα για τη Fraport Greece. Ωστόσο, τα στελέχη της εταιρείας δέχθηκαν την έντονη κριτική του παριστάμενου προέδρου του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών με την επωνυμία «Αετοί Κρήτης», Γιώργου Σκορδίλη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι όσα λέει η εταιρεία δεν ισχύουν στην πράξη.

Ο κ. Σκορδίλης κάλεσε την εταιρεία να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται στα ΑμεΑ από τον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου, με τον κ. Μαραγκάκη να απευθύνει σχετική πρόσκληση συνεργασίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

FRAPORT-NYXTA

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στα έργα που είτε εκτελούνται είτε πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στο αεροδρόμιο Χανίων, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018 αναφέρθηκε ο project manager, Αντώνης Πανταζής, ο οποίος σημείωσε ότι αν και το αεροδρόμιο των Χανίων είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα 13 μετά και τα έργα επέκτασής του -γεγονός που τόνισε και ο κ. Τσίνελ- εν τούτοις χρειάζονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, τις οποίες και παρουσίασε.

Μάλιστα, ο κ. Πανταζής, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν έργα ή ότι δεν γίνονται στο αεροδρόμιο των Χανίων, είπε ότι «έργα γίνονται, αλλά δεν φαίνονται», γιατί επιλογή της Διοίκησης είναι να εκτελούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλείται η λιγότερη δυνατή όχληση στους επιβάτες. Πολλές φορές τα έργα γίνονται νυχτερινές ώρες, πρόσθεσε.

Μεταξύ των έργων, που είτε εκτελούνται είτε σχεδιάζονται, σύμφωνα με τον κ. Πανταζή, είναι:

• Η επέκταση της περιοχής ελέγχου ασφαλείας επιβατών (αύξηση των μηχανημάτων ελέγχου χειραποσκευών από 5 σε 8 με παράλληλη αύξηση της επιφάνειας τού 1ου ορόφου κατά 486 τ.μ.
• Η κατασκευή νέου αντλιοστασίου λυμάτων και δικτύου (περίπου 3,5 χλμ.) και η σύνδεση με το δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο.
• Η αναβάθμιση των εμπορικών χώρων του αεροδρομίου.
• Η αφαίρεση των διαχωριστικών τοίχων στις αίθουσες αναχωρήσεων, με σκοπό τη διαμόρφωση ανοιχτού χώρου επιφανείας 3.000 τ.μ. για την αύξηση της άνεσης των επιβατών.
• Η διαμόρφωση πρόσθετου χώρου ελέγχου προσωπικού.
• Η μεταφορά της αίθουσας VIP, ώστε να αυξηθούν οι πύλες επιβίβασης από 14 σε 16.
• Η βελτιστοποίηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στους χώρους επέμβασης του κτιρίου (νέα ΚΚΜ, νέες καλωδιώσεις, νέα φωτιστικά σώματα, νέοι ηλεκτρολογικοί πίνακες κ.λπ.).
• Η αναβάθμιση του φωτισμού του Apron.
• Η αναδιαμόρφωση των χώρων WC, με σκοπό την αύξηση των τουαλετών στην Extra Schengen περιοχή.
• Η μεταφορά της κυλιόμενης σκάλας σε νέα θέση, με σκοπό την καλύτερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων.
• Η νέα διαγράμμιση της περιοχής ελιγμών των αεροσκαφών (βλ. πίνακα κάτω), προκειμένου να είναι κατάλληλη για χρήση εξοπλισμού push back, με σκοπό την αύξηση των θέσεων στάθμευσης σε 10 αεροσκάφη κατηγορίας C (μεσαίου μεγέθους) και 2 αεροσκάφη κατηγορίας Ε (μεγάλου μεγέθους).

FRAPORT-AEROPLANA

Μεταξύ των παριστάμενων που πήραν τον λόγο και κατέθεσαν προβληματισμούς και ερωτήματα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σπύρος Σοφιανός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων Γιάννης Παυλάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης Αντώνης Γελασάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων Χρήστος Μυλωνάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ν. Χανίων Γιάννης Βόρδος, ο πρώην δήμαρχος Βουκολιών Νίκος Μπομπολάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων Γιώργος Σχοινοπλοκάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά Πέτρος Μαρινάκης, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΚ, πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών με την επωνυμία «Αετοί Κρήτης», Γιώργος Σκορδίλης, ο τουριστικός πράκτορας Μανώλης Μαρινάκης, ο ξενοδόχος Μανώλης Δασκαλάκης και άλλοι, ενώ ερωτήματα απεύθυναν και δημοσιογράφοι.

FRAPORT4

FRAPORT5

FRAPORT3

FRAPORT6

FRAPORT7

FRAPORT14

FRAPORT8

FRAPORT9

Διαβάστε ακόμη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Fraport Greece παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

FRAPORT-DIAMARTYRIA

1 σχόλιο

  • βασιλης Reply

    20 Απριλίου 2018 at 08:15

    οσο πιο γρηγορα αντιληφθούμε ότι πρεπει ολοι μαζι από χανια να δωροδοκήσομε την ryan τοσο το καλυτερο αν παλι δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε κακο του κεφαλιου μας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο