Χανιά | Πρώτο μεγάλο βήμα για την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης

Στη φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά: ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περδικάρης, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Prysmian Hakan Ozmen και ο γενικός γιευθυντής της Ελληνικά Καλώδια Αλέξης Αλεξίου. Πίσω τους, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενεργειακή αυτάρκεια της Κρήτης έγινε σήμερα, με την υπογραφή των συμβάσεων για την υλοποίηση της πρώτης φάσης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης μέσω Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στο Καστέλι Κισσάμου, παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη και του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους και να αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια. Πρόκειται για αγωγό εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 150 κιλοβόλτ και μεταφορικής ικανότητας 2×200 ΜVA. Υποβρύχιο καλώδιο μήκους 132 χλμ. θα ξεκινήσει από τη νότια Πελοπόννησο και θα προσαιγιαλωθεί σε περιοχή στον κόλπο της Κισσάμου, για να ακολουθήσει στη συνέχεια υπόγεια διαδρομή μήκους 32 χλμ. έως τον υποσταθμό των Χανίων (Ξυλοκαμάρα). Το μέγιστο βάθος πόντισης των καλωδίων είναι 950 μέτρα, καθιστώντας το έργο ένα από τα πλέον απαιτητικά του είδους διεθνώς. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 330 εκατ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης της διασύνδεσης (Ηράκλειο – Αττική) θα οδηγήσει στην κάλυψη της ζήτησης ρεύματος στην Κρήτη χωρίς να απαιτείται η μόνιμη λειτουργία των ακριβών και ρυπογόνων θερμικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Αυτό θα επιτρέψει τη δραστική μείωση των χρεώσεων ΥΚΩ (της τάξης των 300-400 εκατ. ευρώ ετησίως) για όλα τα νοικοκυριά και την περαιτέρω αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού της Κρήτης, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση το νησιού.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

«Ιστορική στιγμή για την Κρήτη» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι υπεγράφη «η σύμβαση εκτέλεσης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Πελοποννήσου με την Κρήτη, το οποίο θα δώσει στην Κρήτη από τους σταθμούς της Μεγαλόπολης περίπου το 1/3 των αναγκών σε ενέργεια της Κρήτης και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει δυνατότητες στην Κρήτη να απομειώσει τη λειτουργία των σταθμών που παράγουν με πετρέλαιο, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς μετά το 2020 πρέπει να αποσυρθούν με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Και ταυτόχρονα, δημιουργώντας ένα ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα δημιουργήσει και προϋποθέσεις ανάπτυξης σταδιακά των ΑΠΕ και μετατροπής της Κρήτης σε ένα ισχυρό πράσινο νησί».

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «τα οφέλη για τους καταναλωτές θα είναι τεράστια. Οπως ξέρετε η Κρήτη κοστίζει 450 εκατ. το χρόνο σε όλους τους Ελληνες καταναλωτές ρεύματος. Αυτά τα ποσά θα αποκλιμακωθούν ραγδαία με την ολοκλήρωση του έργου το 2020 και το ενεργειακό μέλλον του νησιού πλέον μπαίνει σε μια καινούργια διάσταση καθώς θα είναι ένα διασυνδεδεμένο νησί με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας».

Ερωτηθείς αν «θα είμαστε έτοιμοι το 2020 για την απόσυρση των ατμοηλεκτρικών σταθμών;», ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε ότι «θα είμαστε ακριβώς γιατί η υπογραφή του έργου έγινε σήμερα, με χρονοδιάγραμμα πολύ σαφές και θα υλοποιηθεί το έργο εντός της διετίας που προβλέπει η σύμβαση».

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν, για κάποιο λόγο, δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «υπάρχουν πολύ αυστηρές ρήτρες, αλλά νομίζω και οι εταιρείες που ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο, όπως ξέρετε, είναι εξαιρετικές εταιρείες, με τεράστια εμπειρία στην κατασκευή ακόμα και ενός τόσο δύσκολου έργου όπως είναι το σημερινό».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία του έργου της μεγάλης διασύνδεσης καθώς και ποια είναι η πρόβλεψη για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει, κατά παρέκκλιση των συμφωνιών με την Ε.Ε., να είναι σε ισχύ τα εργοστάσια ενέργειας στην Κρήτη σε Λινοπεράματα και Ξυλοκαμάρα, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «εμείς προχωράμε κανονικά στη μεγάλη διασύνδεση με βάση το πρόγραμμα που έχει βγάλει η ΡΑΕ. Η «Αριάδνη», η εταιρεία δηλαδή, προχωρά. Όπως ξέρετε, μέχρι 10 Δεκεμβρίου θα οριστικοποιηθεί η μετοχική σύνθεση της «Αριάδνης», στην οποία έχει την επιλογή μέχρι 39% να συμμετέχει ο EuroAsia. Σε κάθε περίπτωση η «Αριάδνη» θα προχωρήσει, υπολογίζω με βάση τους προγραμματισμούς ότι το έργο της μεγάλης διασύνδεσης θα είναι έτοιμο για προκήρυξη το πρώτο τρίμηνο του 2019. Αμέσως δηλαδή θα προκηρυχθεί γιατί έχουν τελειώσει και οι περιβαλλοντικές μελέτες και όλα. Τώρα, στο ενδιάμεσο διάστημα, επειδή η μεγάλη διασύνδεση σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα ετοιμαστεί το 2022 – 2023, κατά τους χειρισμούς πολλών πλέον με τις νέες τεχνολογίες, μπορεί να γίνει σε τρία χρόνια. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ένα ενδιάμεσο χρονικό διάστημα δύο ετών. Τις προτάσεις της ΡΑΕ τις συζητάμε στο Υπουργείο, έχει ή δύο ή τρία διαφορετικά σενάρια για το ενδιάμεσο διάστημα των δύο χρόνων, νομίζω θα επιλεγεί ένα από αυτά και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Καταλήγοντας, ο κ. Σταθάκης σημείωσε, απαντώντας σε άλλο ερώτημα, πως «αν υπολογίσετε ότι δαπανούμε περίπου 6 δισ. για ρεύμα στην Ελλάδα, το γεγονός ότι με τις διασυνδέσεις της Κρήτης και την ολοκλήρωση των Κυκλάδων θα φύγουν οι ΥΚΩ, που είναι 700 εκατομμύρια, όπως καταλαβαίνετε είναι περίπου 10% της τιμής του ρεύματος που δαπανούν οι Έλληνες πολίτες για τα νησιά. Είναι μεγάλη εξοικονόμηση».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης υπογράμμισε ότι «ο ΑΔΜΗΕ είναι πολύ περήφανος που σήμερα φτάνουμε στο σημείο να υπογράψουμε τις συμβάσεις για τη διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, τη μεγαλύτερη διασύνδεση AC στον πλανήτη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που θα καλύψει σε πρώτο βαθμό τις ανάγκες επάρκειας του νησιού και στη συνέχεια θα έρθει η δεύτερη φάση, η διασύνδεση Αττικής – Κρήτης, ούτως ώστε η Κρήτη να είναι, πλέον, απολύτως ενεργειακά ασφαλής».

Ο κ. Μανουσάκης διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο μέχρι τα μέσα του 2020 και στη συνέχεια, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με το ανανεωμένο δεκαετές πλάνο του ΑΔΜΗΕ, θα έχουμε ολοκληρώσει και τη διασύνδεση Αττικής – Κρήτης, ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη ενεργειακή ασφάλεια για το νησί».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η προκήρυξη για τη μεγάλη διασύνδεση θα γίνει σίγουρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ώστε να έχουμε ολοκληρώσει το έργο έγκαιρα. Η συμμετοχή τού EuroAsia Interconnector εξαρτάται από την οικονομική του δυνατότητα να συμμετέχει στο έργο. Αυτή είναι η γραμμή του ΑΔΜΗΕ από την αρχή, απ’ όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Δεν έχει αλλάξει καθόλου».

Και πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως «η γνώμη μου είναι ότι διασφαλίζοντας τη διενέργεια των έργων, ουσιαστικά δίνουμε κάθε κίνητρο στην Κομισιόν να δώσει τη μικρή απαραίτητη παράταση που χρειάζεται ώστε η Κρήτη να είναι ασφαλής στο μεταβατικό διάστημα, το οποίο θα είναι πάρα πολύ μικρό».

ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ»

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια», Αλέξης Αλεξίου -της εταιρείας, δηλαδή, που ανέλαβε το έργο της μικρής διασύνδεσης- σημείωσε, από την πλευρά του, ότι «πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για όλη τη χώρα. Η δυσκολία του έργου είναι γνωστή. Είναι το μεγαλύτερο έργο, το πιο μακρύ καλώδιο εναλλασσομένου ρεύματος και στα πιο βαθιά νερά θα φτάσει μέχρι και 950 μέτρα βάθος. Οι δυσκολίες του πυθμένα είναι γνωστές, είναι από τα πιο δύσκολα έργα. Ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά. Θα τα καταφέρουμε και θα εκτελέσουμε το έργο στον χρόνο που προβλέπεται. Η εμπειρία των Ελληνικών Καλωδίων είναι μεγάλη, η Ελληνικά Καλώδια έχει εκτελέσει επιτυχώς έργα στη διασύνδεση των Κυκλάδων, ιδιωτικά έργα στον Άι Γιώργη και έργα στο εξωτερικό επιτυχώς, σε βαθιά νερά και σε δύσκολα περιβάλλοντα. Έχει γίνει κατάλληλη προετοιμασία του έργου και είμαστε σίγουροι ότι το έργο θα παραδοθεί στον χρόνο που προβλέπεται. Ο χρόνος παράδοσης που προβλέπεται είναι στα μέσα του 2020».

Ο κ. Αλεξίου σημείωσε, ακόμη, ότι «το έργο αυτό θα συνδέσει την Κρήτη με το δίκτυο της Πελοποννήσου, θα δημιουργήσει μια μεγάλη ασφάλεια στο δίκτυο, θα καταφέρει να καλύψει τις αιχμές του δικτύου. Βέβαια», πρόσθεσε, «το καλώδιο αυτό -τα δύο καλώδια που θα μπούνε- δεν φτάνουνε. Θα πρέπει να γίνει και η μεγάλη διασύνδεση αργότερα, αλλά είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ενεργειακή ασφάλεια του νησιού».

Ερωτηθείς αναφορικά με τη σημαντικότερη δυσκολία του έργου, ο κ. Αλεξίου είπε πως αυτή αφορά «τα βαθιά νερά και τις συνθήκες του βυθού, του πυθμένα. Ο πυθμένας δεν είναι ομαλός και πρέπει να γίνουν διάφορα πρωτοποριακά πράγματα που εκτελούνται σε αντίστοιχα έργα με βαθιά νερά με αντίστοιχους πυθμένες, ώστε το καλώδιο να είναι σταθερό και μην ταλαντεύεται έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα», Σημείωσε, δε, ότι το συγκεκριμένο έργο «είναι πολύ πιο δύσκολο» από τη διασύνδεση των Κυκλάδων, όπου «τα βάθη ήταν μέχρι 250 μέτρα», ενώ «εδώ μιλάμε για μέχρι 950 μέτρα βάθος».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας Νίκος Καλογερής επεσήμανε ότι η υπογραφή των συμβάσεων «σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της ενεργειακής απομόνωσης της Κρήτης. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική ενέργεια, η οποία, μαζί με τη μεγάλη διασύνδεση, που περιμένουμε να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, διασφαλίζει ενεργειακά την Κρήτη για πάρα πάρα πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα, κατεβαίνει το κόστος της ενέργειας για όλους τους Έλληνες καταναλωτές και βέβαια να μην ξεχάσουμε το περιβαλλοντικό θέμα για την Κρήτη, γιατί αυτή τη στιγμή το ρεύμα παράγεται από ρυπογόνες μονάδες, οι οποίες καίνες ορυκτά καύσιμα, και για ένα νησί που θέλει να φημίζεται και θέλει να στηρίζει την ανάπτυξή του στο καθαρό περιβάλλον, αντιλαμβάνεστε ότι για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επομένως, χαιρετίζουμε, ως Περιφέρεια, με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, τη σημερινή μέρα έναρξης του συγκεκριμένου έργου και θα χαρούμε όταν ολοκληρωθεί το έργο της μεγάλης διασύνδεσης, που θα μας λύσει το ενεργειακό οριστικά και αμετάκλητα».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης επεσήμανε ότι «ο κόλπος της Κισσάμου ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μεγάλο έργο ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο. Ως τοπική κοινωνία και Δήμος είμαστε σύμφωνοι, παρόλα αυτά επισημαίνουμε προς όλες τις κατεθύνσεις ότι πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Κι επειδή το ανατολικό άκρο του κόλπου της Κισσάμου ανήκει στον Δήμο Πλατανιά με τον «Καλλικράτη», δεν θέλουμε να μπούμε σε μία διαδικασία για το ποιος και πώς πρέπει να ωφεληθεί. Τα αντισταθμιστικά οφέλη πρέπει να είναι από κοινού, επί δύο, για τους δύο Δήμους».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Τέλος, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Θα παρακαλούσα, επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε τι λέει η σύμβαση και τι προβλέπεται, τέτοια έργα που είναι θεμελιώδους σημασίας και σε ό,τι αφορά την αμφίδρομη μετακίνηση των φορτίων και όχι μόνο τη μονομερή, της εισόδου προς την Κρήτη, να υπάρχει το θέμα της αισθητικής αναβάθμισης, δηλαδή να είναι υπογειοποιημένο το δίκτυο. Θα ήταν χρήσιμο και πραγματικά θα ήταν ανταποδοτικό στην κοινωνία, δίκτυα σε περιοχές -εγώ αναφέρω τον Πλατανιά, μία περιοχή εξόχως τουριστική με 25.000 κλίνες σε πολύ μικρό οικιστικό τμήμα, που είχαμε βάλει στο ΕΣΠΑ για να γίνει υπογειοποίηση. Τότε, δυστυχώς, η ΔΕΗ δεν το αποδέχθηκε, επειδή είναι ένα χωριό. Όντως είναι χωριό, αλλά είναι χωριό τους έξι μήνες. Τους άλλους έξι μήνες είναι μια μεγάλη κωμόπολη. Άρα, λοιπόν, να μπει και αυτό μέσα, να γίνει αυτή η υπογειοποίηση. Είναι στη διαδρομή. Βέβαια, από τον ΒΟΑΚ θα πάει στην Ξυλοκαμάρα, όχι από την παλιά εθνική οδό, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε αυτό να προβλεφθεί. Τέλη διέλευσης, αν προβλέπονται, καλό είναι στην πορεία του χρόνου να τα δούμε αυτά».

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ακολούθησε η υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ:

1. ΑΔΜΗΕ και Fulgor για το πρώτο εκ των δύο κυκλωμάτων της υποβρύχιας διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου και τις υπόγειες διασυνδέσεις στην Πελοπόννησο.

2. ΑΔΜΗΕ και Ελληνικών Καλωδίων για τις υπόγειες διασυνδέσεις της Κρήτης στο πλαίσιο της διασύνδεσής της με την Πελοπόννησο. Ο όμιλος Ελληνικά Καλώδια εκπροσωπήθηκε από τον γενικό διευθυντή Αλέξη Αλεξίου.

3. ΑΔΜΗΕ και Prysmian Powerlink για το δεύτερο κύκλωμα της υποβρύχιας διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου. Για λογαριασμό της Prysmian υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Osmen.

4. ΑΔΜΗΕ και ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή του νέου Τερματικού Σταθμού Μετάβασης – Αντιστάθμισης στην Πελοπόννησο και την αναβάθμιση του υφιστάμενου υποσταθμού στην περιοχή των Χανίων. Η ΤΕΡΝΑ εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιώργο Περδικάρη.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο