Οι υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη που παρουσίασε ο Αρναουτάκης (εικόνες)

Τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην Περιφέρεια την επόμενη τετραετία, για την Κρήτη του 2030, παρουσίασε απόψε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Αναδρομές», στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη η Ζωή μας» έστειλε μήνυμα ενότητας, προοπτικής και ανάπτυξης κατά την ομιλία του, στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων για όλο το νησί.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης που, όπως είπε, έχει αναπτύξει με τους πολίτες της Κρήτης. Μία σχέση που, όπως τόνισε, στηρίζεται σε αξίες αδιαπραγμάτευτες για τον ίδιο και τους συνεργάτες του: «την αλήθεια, τη συνεργασία, την ενότητα και την αλληλεγγύη».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα πορευτούν χωρίς διακρίσεις και με ένα μόνο σκοπό: να υπηρετήσουν τις προσδοκίες των κρητικών.

«Σήμερα όλοι μαζί συνεχίζουμε, ανανεώνοντας, εμπλουτίζοντας και δυναμώνοντας τη παράταξή μας. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς. Μαζί, με νέες συνθέσεις σφυρηλατούμε την ενότητά μας και τη συμπόρευσή. Σταθερή πυξίδα μας είναι μία και μοναδική: Να ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Να ενώνουμε τους πολίτες, υπηρετώντας κοινές προσδοκίες. Με λογισμό και με όνειρο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενώνουμε τις αγωνίες μας. Συνδετικός κρίκος είναι η Κρήτη μας, η ζωή μας».

Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε με νόημα πως για τον ίδιο και τους συνεργάτες του «πίσω από τους αριθμούς, τους δείκτες και τα οικονομικά μεγέθη είναι οι άνθρωποι και αυτό είναι που επιβάλει στον ίδιο να παλέψει για να κάνει τη ζωή τους καλύτερη».

Πέντε είναι οι βασικές προτεραιότητες της πολιτικής που θα ακολουθήσει την επόμενη τετραετία, όπως ανέφερε, με στόχο την Κρήτη του 2030: «Στη νέα περίοδο που έχουμε μπροστά μας θέτουμε πέντε βασικές προτεραιότητες: Καίρια και ζωτική η κοινωνική και πολιτική συνεργασία. Με αυτήν ενώνουμε δυνάμεις. Αποκτούμε μεγαλύτερη εμβέλεια. Θεμελιώνουμε μια νέα συμπαράταξη που διαπερνά όλη την Κρήτη. Εξίσου σημαντική προτεραιότητα είναι η δημιουργία συνθηκών για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στους μεγάλους αναπτυξιακούς πυλώνες του νησιού. Στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Μια άλλη προτεραιότητά μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της Κρήτης. Στις προτεραιότητές μας είναι επίσης η αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής. Και πρωτίστως η κλιματική αλλαγή. Τα προβλήματα που προκαλούνται τα γνωρίζουμε όλοι. Οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και σωστή μέθοδο. Στη δέσμη προτεραιοτήτων ξεχωριστή θέση έχει η κατάρτιση ενός περιφερειακού σχεδίου παραγωγικής, οικονομικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Κρήτης. Φέρνοντας το μέλλον στο παρόν, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που έχουμε. Η μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς είναι να ανταποκριθούμε εγκαίρως στις ανάγκες της Κρήτης. Η Κρήτη του 2030 είναι μπροστά μας».

Στη συνέχεια ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του στην περιφέρεια Κρήτης τα τέσσερα τελευταία, χρόνια με ιδιαίτερες αναφορές στον τομέα των έργων, της απορρόφησης κονδυλίων, του πρωτογενή τομέα, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έκλεισε την ομιλία του καλώντας όλους τους πολίτες της Κρήτης να πορευτούν με σταθερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες που όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος και οι συνεργάτες του υπηρετούν.

«Το συμβόλαιο που υπογράφουμε σήμερα στηρίζεται στην αλήθεια. Στη συνεργασία, που προβάλλεται ως αυτονόητη ανάγκη για τη διεύρυνση της αξίας της Κρήτης, αλλά και των τοπικών κοινωνιών της. Στην εμπιστοσύνη, που απαντά στην κρίση εκπροσώπησης και στην αμφισβήτηση που δέχονται όσοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Στην αλληλεγγύη, που ενσαρκώνει την πολιτική της περιφερειακής διοίκησης. Μετά από τέσσερα χρόνια, όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού, όταν τα λόγια θα έχουν μετρηθεί με τις πράξεις, θέλω να είμαι σίγουρος ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ότι μαζί με τους συναδέλφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους συνεργάτες μας, που τους ευχαριστώ προσωπικά, δουλέψαμε για την Κρήτη, γνωρίζοντας πως το τελικό αποτέλεσμα «είναι πολλών ανθρώπων έργα».

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του ανέφερε: «Η Κρήτη, είμαστε όλοι εμείς. Η Κρήτη είναι οι άνθρωποί της. Ο τόπος που γίνεται σημαία μας. Ο τόπος των αναμνήσεων και των ονείρων μας. Είναι οι στίχοι των τραγουδιών μας. Κρήτη είναι η ζωή μας. Αυτό συμβολίζει και το νέο λογότυπο του συνδυασμού μας. Απλό, καθαρό, όπως και το κεντρικό πολιτικό μας μήνυμα: Κρήτη, η ζωή μας. Χαραγμένο από χέρι σταθερό, με πίστη στην ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα του τόπου. Χωρίς έντονα χρώματα, εκείνα που συνήθως κοσμούν την πολιτική σκακιέρα. Αλλά με αποχρώσεις ξεχωριστές όσο και ήπιες που δε δημιουργούν έντονες αντιθέσεις. «Σβήνουν» η μία μέσα στην άλλη, καταλύοντας σύνορα, υστεροβουλίες και αυταρέσκειες, εκπροσωπώντας τη συμπαράταξη και συμπόρευση που τόσο πολύ έχει ανάγκη το νησί μας».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ανδρουλάκης Γιάννης, Καθηγητής Πληροφορικής

Μηλιαράς Γιώργος, πρ. Δήμαρχος Οροπεδίου-Λασιθίου

Αβραμάκης Μανώλης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός

Γουλιδάκης Γιάννης, Οικονομολόγος

Μαρία Μυλωνάκη – Χανιωτάκη, Υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που υπηρετεί στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου

Χρύσα Σταυρακάκη, συνταξιούχος δικαστική επιμελήτρια

Φωτεινή Ραπάνη – Ρελάκη, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πανίκος Καράτσης, Ιατρός-Χειρουργός

Γιώργος Τσιφετάκης, Πρόεδρος Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Σητείας

Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αλεξάκης Γιώργος, Πολιτικός Μηχανικός- MSc Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (L.S.E.)

Ασπετάκη Ελένη, Ιατρός Παθολόγος

Βαμβακάς Λάμπρος, Ιατρός – Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Βαμιεδάκης Μιχάλης, Τουριστικός Επιχειρηματίας-Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης

Βαρδουλάκης Μανώλης, Χημικός-Καθηγητής

Βοργιάς Στέλιος, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Γιαλύτη ΕρμιόνηΈμη, Γεωλόγος ΑΠΘ – MSc Γεωτεχνικός Πολυτεχνείου Κρήτης

Γκολφινοπούλου – Αλεξανδρή Καλλιόπη, Απόφοιτη Πάντειου Πανεπιστημίου Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας, Επιχειρηματίας, Ασφαλιστικός Πράκτορας

Δασκαλάκη Πόπη, Οδοντίατρος

Δοξαστάκης Ζαχαρίας, Πρόεδρος Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, τ. Δήμαρχος Χερσονήσου

Ζάχαρης Βαγγέλης, Ιατρός-Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ.

Ηγουμενάκη Λένα, Αισθητικός, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Καμπουράκης Λάμπρος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Π.Ε Ηρακλείου, Ελεύθερος Επαγγελματίας (Εμπ. Μαρμάρων)

Κλάδος Μιχάλης

Κουτεντάκη  Έφη, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Εμπορίου & Καινοτομίας, MSc Πολιτικός Επιστήμονας

Λεονταράκης Γιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ & Διαχείριση τεχνικών μέσων

Μαράκη Μπελαδάκη Ελένη, Δρ. Επιστημών της Αγωγής-Κοινωνιολόγος, Προϊστάμενη Κ.Ε.Σ.Υ., Πρόεδρος Ι.Α.Κ.Ε

Μαρή Μαρία, Αρχαιολόγος

Μαρής Γιώργος, Επιχειρηματίας

Μηλάκη Γεωργία, Ιατρός-Ογκολόγος Παθολόγος

Μπαριτάκης Παύλος, Δήμαρχος Βιάννου

Ξενάκης Δημήτρης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης- Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ξυλούρης Νίκος, Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π

Πιτσούλης Γιώργος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιατρός-Ακτινολόγος

Πρινάρη Δήμητρα, Κοινωνιολόγος

Σερμάκης Νεκτάριος,  Εκδότης, Διοργανωτής Εκθέσεων

Σκουλάς Νίκος, Δικηγόρος Παρ’αρείω Πάγω

Συριγωνάκης Νίκος, Γενικός Διευθυντής Α.Ε. Εμπορίου Τροφίμων, Πολιτικός Επιστήμονας, Πτυχιούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τερζάκης Γιώργος, Δάσκαλος

Τζεδάκης Σταύρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Τουπάκης Φανούρης, Ιατρός Καρδιολόγος

Τρυλιράκη- Καλομοιράκη Μαρίνα, Λογίστρια-Ιδιωτική Υπάλληλος, Γραμματέας του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης του Ελεήμονα»

Τσατσάκη Ευγενία, Αρχαιολόγος

Φασουλάκης Κώστας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού

Χουδετσανάκη Ειρήνη, Γεωπόνος Τ.Ε., Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, πρ. Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης/Απασχόλησης Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ακουμιανάκης Μανόλης, Λογιστής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνης

Αλεφαντινός Μίνως, Αρχιτέκτονας-Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ρεθύμνου

Αυγενάκης Εμμανουήλ, Πολιτικός Μηχανικός

Κακογιαννάκης Νικόλαος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός-Περιφερειακός Σύμβουλος

Λιονή Μαρία, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Δικηγόρος    

Μαθιουδάκη Εμμανουέλα, Προϊσταμένη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Μυλοποτάμου

Παρασύρης Γιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Απασχόλησης και Διά Βίου Μάθησης

Πολιουδάκη Ελένη, Τεχνολόγος Γεωπόνος

Σαρρής Μιχάλης, Ελεύθερος Επαγγελματίας-Αντιδήμαρχος

Φωτοπούλου Ελένη(Λένα), Εκπαιδευτικός

Χνάρης Μανόλης, Αγρότης

Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

Καλογερής Νίκος, Τοπογράφος Μηχανικός, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας

Κουρουπάκης Τάσος, Εφοριακός

Κώτσογλου Κυριάκος, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης

Μιχελογιάννης Δημήτρης, Δικηγόρος Περιφερειακός Σύμβουλος

Γύπαρης Κώστας πρ. Βουλευτής, πρ. Αντινομάρχης Χανίων, πρ. Γραμματέας του Π. Συμβουλίου

Λυμπεράκης Πέτρος, Βιολόγος

Παπαδεράκης Αντώνης, Μαθηματικός, πρ. Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή-Υπ. Οικονομίας

Λουφαρδάκης Γιάννης, Συνταξιούχος Συνεταιριστικός Υπάλληλος, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Βουκολιών, Μέλος Κοινωφελούς Δήμου Πλατανιά

Πρωτοπαπαδάκη – Μπελιβάνη Ζαχαρένια, Αστυνομικός

Λεβάκη Όλγα, Περιφερειακή Σύμβουλος, Εντατελμένη Δημόσιας Υγείας, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου στον Ελληνικό Πολιτισμό, Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Τεχνολόγος Βιοχημικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου Χανίων

Μανιμανάκη Κατερίνα, Ιατρός-Ορθοπεδικός, Επιμελήτρια Α’ Νοσοκομείο Χανίων   

Καπετανάκη Καλλιόπη, Γεωπόνος

Παρτσαλάκης Αντώνης, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Αντιδήμαρχος Κισάμου

Τζωρτζάκης Μανόλης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Υπεύθυνος Αθλητισμού στο Δήμο Σφακίων-Προπονητής και υπεύθυνος ακαδημιών στον Α.Γ.Σ.ΣΦΑΚΙΩΝ-Πρόεδρος Τ.Ο.Ε.Β. Φραγκοκαστέλλου

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο