Την πεποίθηση ότι η πορεία της χώρας θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα εξέφρασε σήμερα το πρωί, από τις Βουκολιές, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση παλεύει «για να έρθει και η Ανάσταση, όχι μόνο του Θεανθρώπου, αλλά και της χώρας μας».
Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το παζάρι των Βουκολιών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την κόρη τους καθώς και από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί τους ήταν και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενώ στη συντροφιά προστέθηκε -λίγη ώρα αργότερα- και ο Ρεθυμνιώτης υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, του οποίου η σύζυγος κατάγεται από τις Βουκολιές και επισκέπτεται συχνά την περιοχή.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι «σήμερα είναι η μέρα της Σταύρωσης του Χριστού. Την τιμούμε. Ήρθαμε εδώ για να δούμε τον κόσμο και περιμένουμε και παλεύουμε για να έρθει και η Ανάσταση, όχι μόνο του Θεανθρώπου, αλλά και της χώρας μας. Πιστεύω ότι είμαστε κοντά πλέον, μετά από ένα βαρύ και μεγάλο και δύσκολο εξάμηνο, νομίζω ότι έρχεται η ώρα της λύτρωσης, που η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, κλείνοντας η φάση της πρώτης αξιολόγησης, και να μπούμε σε ένα άλλο κανάλι, επιτέλους, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης».
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την απομάκρυνση του προέδρου του Θανάση Γιαννόπουλου, ο κ. Πολάκης απάντησε: «Παύθηκε. Δεν του ζητήσαμε να παραιτηθεί από το σπίτι ή την περιουσία του πατέρα του. Του ζητήσαμε να παραιτηθεί από μια θέση που ορίστηκε με πολιτικό τρόπο. Δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει η κυβέρνηση, δηλαδή την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών, που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με μαύρο χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού. Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό και, δεύτερον, ούτε επιτάχυνε μια σειρά από διαδικασίες που, για πρώτη φορά, είπαμε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, με κριτήρια ΑΣΕΠ δηλαδή και όχι με τα μπιλιετάκια των βουλευτών. Γιατί έχει γίνει ένα μεγάλο νταβαντούρι σε σχέση με αυτό το πράγμα, ότι πήρα τους φακέλους και τους φτιάξαμε όπως θέλαμε. Πήραμε τους φακέλους και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Αυτό έγινε. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν ανταποκρίνονται, παύονται και αντικαθίστανται».
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης τόνισε ότι «ευχόμαστε και αγωνιζόμαστε, έτσι ώστε κάθε Πάσχα να είναι και καλύτερο. Και του χρόνου πιστεύω να είναι τα πράγματα καλύτερα, πιο παραγωγικά, πιο αισιόδοξα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μπαλωμενάκης υπογράμμισε πως «η γενική εκτίμηση είναι ότι δεν πάμε για εκλογές, ούτε για δημοψήφισμα. Η γενική εκτίμηση είναι ότι έχουμε δυνατότητα, και μάλλον εκεί θα καταλήξουμε, να γίνει η αξιολόγηση μετά το Eurogroup της 9ης του επόμενου μηνός, συν πλην, και, εν πάση περιπτώσει, να κλείσει αυτή η πρώτη αξιολόγηση, να αρχίσει και η συζήτηση για την απομείωση του χρέους με κάποιο τρόπο. Είναι μια προοπτική που σταθερά έχει χαράξει η κυβέρνηση από το καλοκαίρι και νομίζω ότι μέχρι τώρα ευοδώθηκε, παρά τις δυσκολίες».