Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, ανήμερα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, διοργανώνουν τα τέσσερα Εργατικά Κέντρα του νησιού.
Η διοργάνωση του παγκρήτιου συλλαλητηρίου αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στις 29 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, παρουσία των προέδρων και των εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου καθώς και του προεδρείου της ΓΣΕΕ.
Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, με κοινή τους ανακοίνωση, «καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και στην παγκρήτια συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ο αγώνας είναι μονόδρομος, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η ενότητα όλων των εργαζομένων είναι προαπαιτούμενη. Για μια ακόμη φορά μήνυμα ενωτικό και αγωνιστικό. Να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος! Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων», σημειώνουν.
Και προσθέτουν: «Η απεργία στις 8 Δεκεμβρίου 2016 πρέπει να εκπέμψει δυνατό πολιτικό στίγμα και να σηματοδοτήσει τη θέληση όλων μας, των εργαζομένων, των ανέργων, των απολυμένων, των νέων, να απαλλαγούμε από τις πολιτικές λιτότητας και τα αντεργατικά – αντικοινωνικά μέτρα, που καταστρέφουν τις ζωές μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και στο περιθώριο».
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι, στα Χανιά, λεωφορεία με προορισμό το Ηράκλειο θα αναχωρήσουν από το Εργατικό Κέντρο Χανίων (Μ. Μπότσαρη 68) στις 8.15 το πρωί. Συμμετοχή στα τηλέφωνα: 28210 97686 και 28210 92429 και 6974-037600 (κα Τζοτζολάκη) μέχρι Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. Η μεταφορά των συμμετεχόντων θα είναι δωρεάν.