Ανταποδοτικά τέλη Δήμου Χανίων: Αυξήσεις για τις επιχειρήσεις, σταθερά για τις κατοικίες

Σημαντικές αυξήσεις στους συντελεστές γενικής χρήσης των ανταποδοτικών τελών (ηλεκτροφωτισμός – καθαριότητα) που αφορούν μεγάλους επαγγελματικούς χώρους (κυρίως μεγάλα καταστήματα – επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία) και σταθερές τιμές στα τέλη για τις οικίες καθώς και στα τέλη γενικής χρήσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες προτείνει η Δημοτική Αρχή των Χανίων, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Οικονομικής Υπηρεσίας, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, την περασμένη Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, οι αυξήσεις για τους μεγάλους επαγγελματικούς χώρους κυμαίνονται από 18% έως 82%, ενώ στους πρώην περιαστικούς Δήμους φτάνουν έως και 160%.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή για ευπαθείς ομάδες, προτείνεται, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, η μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 50% στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, στους απόρους (αναγνωρισμένοι άποροι απο την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων), τους πολύτεκνους και τρίτεκνους με εισοδηματικό κριτήριο, και απαλειφή των τελών για άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που έχουν μοναδικό εισόδημα το προνοιακό επίδομα.

Στον προϋπολογισμό (έσοδα – έξοδα) των τελών για το 2017 καταγράφεται ένα έλλειμμα της τάξεως των 591.499 ευρώ, το οποίο επιχειρεί να καλύψει η Δημοτική Αρχή με την προτεινόμενη τιμολογιακή της πολιτική, στηριζόμενη στη λογική ότι καθένας οφείλει να πληρώνει ανάλογα με τις υπηρεσίες που έχει.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καθιερώνονται 7 κατηγορίες συντελεστών, εκ των οποίων οι 2 αφορούν στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες ή για την εγκατάσταση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και οι 5 αφορούν στεγασμένους χώρους άλλης χρήσης (επιχειρήσεις).

Το ζήτημα του καθορισμού των ανταποδοτικών τελών για το 2017, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων, πάντως, γίνεται λόγος για νέους αυξημένους συντελεστές γενικής χρήσης για επαγγελματικούς χώρους, στους οποίους «παρέχονται αποδεδειγμένα πρόσθετες υπηρεσίες».

Δείτε ΕΔΩ την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων για τα τέλη του 2017, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή.

OIKONOMIKH-EPITROPH

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Επιβαρύνσεις «έρχονται» και για τους ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν τέλος ύψους 0, 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, η δυνατότητα επιβολής τέλους 0, 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων και σε αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων (όπως και σε πολλές άλλες, που ήδη το πληρώνουν) δίδεται από τον Ν. 2539/1997 (άρθρο 20), όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον Ν. 3756/2009.

«Η επιβολή του τέλους 0, 5% κρίνεται επιβεβλημένη ιδιαίτερη στην κατηγορία “Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων” λόγω των αυξημένων αναγκών που προέρχονται από την τουριστική κίνηση και την επιβάρυνση που δέχεται ο Δήμος μας από τους επισκέπτες και από την αύξηση των τροχοφόρων. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα επιβαρύνει πολλαπλά περισσότερο από τις υπόλοιπες κατηγορίες που ο νόμος επιτρέπει την επιβολή τέλους», σημειώνει στην εισήγησή του ο κ. Βλαχάκης.

Και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, οι απαιτούμενοι πόροι για την κάλυψη των δημιουργουμένων επιπλέον αναγκών σε κρίσιμους τομείς, όπως η καθαριότητα, το δίκτυο φωτισμού, η ανάπτυξη υποδομών (έργα οδοποιίας, εξωραϊσμοί πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, έργα αναπλάσεων, υποδομές σε παραλίες κ.λπ.), η τουριστική προβολή κ.ά., επιτάσσουν την επιβολή του τέλους».

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική εισήγηση του κ. Βλαχάκη προς την Οικονομική Επιτροπή.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ»

Σημαντική αύξηση των τελών προτείνεται για το πρόγραμμα «Πόρτα – πόρτα», που συμπληρώνει τρία χρόνια λειτουργίας, από τη ΔΕΔΙΣΑ, σε όλη σχεδόν την παλιά πόλη, σε ένα τμήμα του κέντρου και στη Νέα Χώρα. Στο “Πόρτα – πόρτα” οι μεγάλοι κάδοι καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν με μικρούς που μοιράσθηκαν σε σπίτια και επαγγελματίες, ώστε οι ίδιοι να κάνουν την πρώτη διαλογή (ανακύκλωση, οργανικά, γυαλί), ενώ η αποκομιδή γίνεται από όχημα της ΔΕΔΙΣΑ έως 4 φορές την ημέρα καθημερινά. Στη σχετική εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας επισημαίνεται ότι «η υπηρεσία “Πόρτα – πόρτα”, που κατά γενική ομολογία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και κρατάει την παλιά πόλη σε πολύ καλή κατάσταση, είναι μια ιδιαίτερα ακριβή υπηρεσία αφού το κόστος ανά τόνο απορριμμάτων είναι σχεδόν τριπλάσιο από το αν γινόταν η αποκομιδή με τον συμβατικό τρόπο (261 € / τόνο αντί 106 € / τόνο – τιμές χωρίς ΦΠΑ)».

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Στην εισήγησή του προς τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, την οποία έχει στη διάθεσή του το HANIA.news, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Βλαχάκης σημειώνει ότι «για πρώτη φορά η Οικονομική Υπηρεσία έχει συντάξει μελέτη, η οποία επιτρέπει την τεκμηριωμένη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τον καθορισμό διαφορετικών συντελεστών. Η διεύρυνση αυτή στοχεύει στην ισομερή επιβάρυνση των υπόχρεων προκειμένου να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των τελών».

Ο κ. Βλαχάκης τονίζει ακόμη ότι «τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω της ενεργοποίησης, των 7 κατηγοριών από τις οποίες 2 για στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες ή εγκατάσταση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και 5 για στεγασμένους χώρους άλλης  χρήσης», γνωστοποιώντας ότι «σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ (274/2014 Τμήμα Β’ και 1868/2014), η θέσπιση εκ μέρους των Δημοτικών Συμβουλίων ενός συντελεστή για όλους αδιακρίτως τους χώρους άλλης χρήσης χωρίς να παρατίθενται ή να προκύπτει από τη μελέτη το συμβατό της επιλογής αυτής, σύμφωνα με τις αρχές της ανταποδοτικότητας και της φορολογικής ισότητας, δεν είναι πλέον αποδεκτή».

BLAXAKHS3

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει στην εισήγησή του ο κ. Βλαχάκης, το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην απόφασή του 1868/2014, αναφέρει τα εξής: «Η διεύρυνση αυτή, που στοχεύει σε μια κατά το δυνατόν ισομερή επιβάρυνση των υποχρέων ώστε να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των τελών μεταξύ τους, υποχρεώνει τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια να ασκούν την κανονιστική αρμοδιότητα που τους απένειμε ο νόμος σύμφωνα με τις αρχές της ίσης μεταχειρίσεως και της ανταποδοτικότητας και με τρόπο που να είναι εφικτός ο σχετικός έλεγχος από τον ακυρωτικό δικαστή. Ετσι λοιπόν, στην περίπτωση ενός μεγάλου Δήμου, όπου, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, ασκούνται από πολυάριθμους υποχρέους πάσης φύσεως δραστηριότητες που συνεπάγονται όλως διαφορετικό βάρος για τις υπηρεσίες καθαριότητος και αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου η κάθε μία, η παρά την υπό του νόμου παρεχομένη δυνατότητα καθορισμού μέχρι και πέντε συντελεστών για τους χώρους “άλλης χρήσεως” θέσπιση εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου ενός συντελεστού για όλους αδιακρίτως τους στεγασμένους χώρους, χωρίς να παρατίθενται ή να προκύπτουν από τον φάκελλο τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει το συμβατό της επιλογής αυτής με τις ως άνω αρχές της ανταποδοτικότητος και της ίσης μεταχειρίσεως, δεν παρίσταται νόμιμη».

ste

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο κ. Βλαχάκης αναφέρει, ακόμη, και στο τι ίσχυσε στο πρόσφατο παρελθόν αναφορικά με τα ανταποδοτικά τέλη, επισημαίνοντας ότι «ο “Καποδιστριακός” Δήμος Χανίων (2010) με συμμετοχή σε τ.μ.2 στο 45, 9 % του συνολικού “Καλλικρατικού” Δήμου Χανίων είχε υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη σε σχέση με τα σημερινά για τις οικίες αλλά και για τους επαγγελματικούς χώρους. Το 2012 υπήρξε μια μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών στους περιαστικούς Δήμους, για οικίες και επαγγελματικούς χώρους, η οποία δεν συνοδευόταν με αντίστοιχη μελέτη κοστολόγησης υπηρεσιών ούτε με εφαρμογή των κατηγοριών χρήσης που προβλέπει η νομοθεσία ώστε να προκύπτει η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών καθαριότητας. Το 2013 και το 2014, έτος δημοτικών εκλογών, ακολουθεί μείωση των ανταποδοτικών τελών αντίστοιχα χωρίς μελέτη κοστολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους», υπογραμμίζει ο κ. Βλαχάκης, παρουσιάζοντας, ακολούθως, τα παρακάτω στοιχεία:

• Ο Δήμος Χανίων για το 2011 είχε επιβάλει 4, 80€/τ.μ. στους επαγγελματικούς χώρους ενώ σήμερα είναι 3, 80€/τ.μ (μεταβολή -20, 80%), αντίστοιχα στις οικίες 1, 97€/τ.μ. με 1, 63€/τ.μ. σήμερα (μεταβολή -17, 20%).

• Ο Δήμος Ελευθέριου Βενιζέλου για το 2011 είχε επιβάλει 3, 72 €/τ.μ. στους επαγγελματικούς χώρους ενώ σήμερα ειναι 2, 27€/τ.μ. (μεταβολή -39, 00%), αντίστοιχα στις οικίες 1, 57€/τ.μ. με 1, 22€/τ.μ. σήμερα (μεταβολή -22, 30%).

• Ο Δήμος Νέας Κυδωνίας για το 2011 είχε επιβάλει 2, 85 €/τ.μ. στους επαγγελματικούς χώρους ενώ σήμερα είναι 2, 27€/τ.μ. (μεταβολή -20, 30%), αντίστοιχα στις οικίες 1, 29€/τ.μ. με 1, 22€/τ.μ. σήμερα (μεταβολή -5, 42%).

Ο κ. Βλαχάκης σημειώνει ότι «αντίστοιχα και στις άλλες Ενότητες του ενιαίου, πλέον, Δήμου Χανίων υπάρχουν αρνητικές μεταβολές. Κατά συνέπεια τα τέλη, ειδικά σήμερα, μετά από πέντε χρόνια αρνητικών αναπροσαρμογών, δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που παρέχουμε στους δημότες μας. Ο Δήμος οφείλει, λοιπόν, να επιμερίσει το κόστος των δαπανών στο διαμορφωθέν τέλος Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας ως ωφελεί λόγω ανταποδοτικότητας. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα όφειλε να εκπέσει του επιπέδου παρεχόμενης υπηρεσίας που προσφέρει, με δυσμενείς συνέπειες τόσο στη δημόσια υγιεινή του συνόλου των κατοίκων και επισκεπτών, όσο και στο επίπεδο καθαριότητας που απαιτεί μια αναπτυγμένη τουριστική αγορά όπως είναι αυτή του Δήμου Χανίων».

XANIA

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων γνωστοποιεί ότι «ο Δήμος Χανίων, μέσα στο 2017 προχωράει σε δημόσιο διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την καταγραφή των πραγματικών τετραγωνικών με τεχνολογικά προηγμένα μέσα, σε όλα τα κτίσματα που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων». (Θέμα που είχε αποκαλύψει το HANIA.news).

Αναφέρει δε, ότι «η αύξηση του αριθμού των πραγματικών τετραγωνικών θα οδηγήσει αυτόματα στην αύξηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη. Επομένως, ως Δήμος Χανίων, θα περάσουμε σε μία ισορροπημένη τιμολογιακή πολιτική, με ευεργετικές συνέπειες προς στους δημότες μας, όπου σε πρώτη φάση μέσω επενδύσεων θα τους παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες (αγορά κάδων και απορριμματοφόρων) και σε δεύτερη φάση θα νιώσουν την οικονομική ελάφρυνση μέσω της μείωσης των δημοτικών τελών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του HANIA.news έχει ήδη προβλεφθεί κονδύλι ύψους 150.000 ευρώ για την καταγραφή των πραγματικών τετραγωνικών με τεχνολογικά προηγμένα μέσα.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο