Λιμνοθάλασσα θυμίζει από νωρίς το πρωί η περιοχή της Αλμυρίδας καθώς «το ρέμα ξεχείλισε και η θάλασσα μπαίνει μέσα στη στεριά», όπως δήλωσε στο HANIA.news o δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο οποίος έκανε λόγο για μία «δύσκολη νύχτα», καθώς, μεταξύ των άλλων, «τα ποτάμια φούσκωσαν και φτάσαμε να μη λειτουργούν ορισμένα αποχετευτικά και να έχουμε υπερκαλύψεις επαρχιακών δρόμων».
Ο κ. Κουκιανάκης σημείωσε, ακόμη «υπάρχουν πολλές καταπτώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στον ΒΟΑΚ, υπερχειλίσεις ποταμών σε Καλύβες, Βρύσες, ενώ στην Αλμυρίδα το ρέμα ξεχείλισε και η θάλασσα μπαίνει μέσα στη στεριά. Επίσης υπήρξαν πτώσεις δέντρων και πολλά πλημμυρισμένα υπόγεια», υπογράμμισε ο κ. Κουκιανάκης, σημειώνοντας ότι «τέτοια βροχή ούτε οι παλιοί δεν τη θυμούνται».
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου επεσήμανε ότι τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ τώρα «έχει κοπάσει η έντονη βροχόπτωση. Τρία μηχανήματα του Δήμου και δύο μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών προβαίνουν σε καθαρισμούς του επαρχιακού οδικoύ δικτύου, ενώ δύο φορτηγά του Δήμου βγάζουν τα μπάζα από τους δρόμους», πρόσθεσε ο κ. Κουκιανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι «αν δεν υπάρχει νέα ένταση των φαινομένων, μέχρι το απόγευμα θα έχουμε ολοκληρώσει την αποκατάσταση σε όλα τα σημεία».
