Άνοιξε ο δρόμος για την αποκατάσταση του φρουρίου του Φραγκοκάστελλου μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Η συγκεκριμένη μελέτη είχε συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Μουσείων την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 και αναμενόταν η έγκρισή της για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου.
Σημειώνεται ότι η μελέτη αποκατάστασης και νέων χρήσεων στο φρούριο Φραγκοκάστελλου εντάσσεται στη μελέτη πολιτιστικής ανάπτυξης, που έχει χρηματοδοτηθεί -μετά από αίτημα του Δήμου Σφακίων- από την Περιφέρεια Κρήτης και εκπονήθηκε από ομάδα καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Σκουτέλη και την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.
Λεπτομέρειες για το έργο θα δοθούν αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένης Παπαδοπούλου και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Πολυτεχνείου Κρήτης Νίκος Σκουτέλης.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης θα δοθούν πληροφορίες σχετικά και με τις εργασίες διάσωσης της εκκλησίας των 12 Αποστόλων στη Χώρα Σφακίων και την ωρίμανση της μελέτης, χρηματοδοτούμενη από την Περιφέρεια Κρήτης, που αφορά την προστασία και τη στήριξη του Βενετσιάνικου φρουρίου στο αλσύλλιο της Χώρας Σφακίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.