Δήμος Χανίων | Δαμιανάκης και Αρχοντάκης «ζυγίζουν» τα δεδομένα…

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θα είναι η φετινή χρονιά -και- στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς μετά το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται, σταδιακά, να αποκρυσταλλώνονται φιλοδοξίες, προθέσεις και θέσεις αναφορικά με τις υποψηφιότητες στους Δήμους.

Κομβικό σημείο, κατά κοινή ομολογία, θ’ αποτελέσει ο νέος εκλογικός νόμος, που αναμένεται ν’ ανακοινωθεί -άγνωστο πότε- από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας εκλογικός νόμος, ο οποίος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής και από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, πρόκειται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ν’ αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, καθώς η απλή αναλογική που ευαγελλίζεται το Υπουργείο θ’ ανακατέψει εντελώς την «τράπουλα», με ό,τι αυτό ενδέχεται να συνεπάγεται ακόμη και για τον αριθμό των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζητούμενο, βέβαια, είναι η «κυβερνησιμότητα», δηλαδή ο νέος εκλογικός νόμος να μην αποδυναμώνει τη δυνατότητα ουσιαστικής διοίκησης των νέων Δημοτικών Αρχών, αίτημα που όλοι οι νυν Δήμαρχοι θέτουν μετ’ επίτασεως σε επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις τους.

Στους επτά Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται -απολύτως λογικά- στον μεγάλο «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων.

Στην παρούσα φάση οι -εν δυνάμει- ενδιαφερόμενοι περισσότερο «ζυγίζουν» τα δεδομένα πραγματοποιώντας διερευνητικές επαφές και συζητήσεις, εν αναμονή και του νέου εκλογικού νόμου.

Δύο είναι τα πρόσωπα που, με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ενδέχεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα το προσεχές διάστημα: ο πρώην βουλευτής Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης και ο πρώην νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.

damianakhs

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης με τη σύζυγό του, Σταματίνα (Τίνη) Χατοπούλου σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Ο κ. Δαμιανάκης, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το HANIA.news, κινείται πιο ενεργά εδώ και μερικούς μήνες, πραγματοποιώντας και στοχευμένες δημόσιες εμφανίσεις, έχοντας, αρχικά τουλάχιστον, μία συγκεκριμένη επιδίωξη: Θεωρεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι απαιτείται ανανέωση, σε μεγάλο βαθμό, του αυτοδιοικητικού δυναμικού και για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί συναντήσεις με πολίτες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι απείχαν (για τους δικούς τους λόγους ο καθένας) μέχρι σήμερα από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, εκτιμώντας ότι ενδεχόμενη ενασχόλησή τους, στη βάση μίας συγκεκριμένης προγραμματικής σύγκλισης, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ελπιδοφόρα για τον Δήμο. 

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αρχοντάκης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το HANIA.news, δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο νέας ενασχόλησής του με τα κοινά, μετά από τέσσερα χρόνια στον Δήμο Χανίων ως αντιδήμαρχος [την πρώτη τετραετία (2003 – 2006) της οκταετούς δημαρχιακής θητείας του Κυριάκου Βιρβιδάκη] και άλλα τέσσερα (2007 – 2010) ως νομάρχης Χανίων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Αρχοντάκης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επανεκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Δήμο Χανίων, απόφαση που θα εξαρτηθεί και, κατά συνέπεια, θα οριστικοποιηθεί όταν συμπληρωθούν όλα τα κομμάτια του «παζλ», ένα από τα σημαντικότερα του οποίου είναι ο νέος εκλογικός νόμος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αρχοντάκης θεωρεί ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων – ακόμη και από υποψηφίους, οι οποίοι έχουν αποφασίσει, τελικά, να διεκδικήσουν τον Δήμο Χανίων.

ARXONTAKHS-GRHGORHS

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, με νέο look (μούσι), σε πρόσφατη έξοδό του, απογευματινή ώρα, σε γνωστό «στέκι» της πόλης των Χανίων

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή