Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στον Δήμο Αποκορώνου

H συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αποκορώνου, με θέμα τον σχεδιασμό των δράσεων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2018, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρύσες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Γιάννης Βερυκοκίδης, ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Αντώνης Κοτσιφάκης, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αποκορώνου Ευαγγελία Καστρινάκη, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αποκορώνου, ανθυπαστυνόμος Γιώργος Χριστουλάκης, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Βρυσών, υποπυραγός Ζήσιμος Περδίκης και ο πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου Παντελής Καπαρουδάκης.

Τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος «δήλωσαν ότι ξεκινάμε εγκαίρως τις προετοιμασίες για να έχουμε μια άρτια και οργανωμένη αντιπυρική περίοδο με πρωταρχικό στόχο τ’ αποτελέσματα της φετινής περιόδου να είναι καλύτερα από των προηγούμενων ετών».

Ο κ. Κουκιανάκης τόνισε πως διαπιστώθηκε ετοιμότητα και συνεργασία όλων των φορέων, πράγμα το οποίο διαχρονικά γίνεται. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες του Αποκόρωνα να συνταχθούν στον κοινό αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της περιουσίας των κατοίκων και την υγεία όλων. Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής ομάδας εκτάκτων αναγκών Αποκορώνου τόνισε ότι απαιτείται η ευαισθητοποίηση κι άλλων πολιτών.

Ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Βρυσών κ. Περδίκης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «στον Αποκορώνα έχουμε επάρκεια υδροστομίων. Πρόκειται για μια αυξημένου κινδύνου χρονιά αφού μέχρι τώρα έχουν γίνει 45 δικογραφίες, ενώ πέρυσι είχαμε 52 σε όλη τη χρονιά». Ακόμη, η Π.Υ. έχει επάρκεια προσωπικού με την πρόσληψη 3 ατόμων και τη μονιμοποίηση των πενταετών.

Σε ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνονται τα εξής: «Εφίσταται η προσοχή και γίνεται έκκληση προς τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων δίπλα σε αγροτικούς δρόμους όπως κόψουν κλαδιά προς τον δρόμο ώστε σε περίπτωση ανάγκης η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων να γίνεται δυσκολίες. Τέλος, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δασών και μετά από αυτοψία της στον Δήμο Αποκορώνου, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες παράνομες χωματερές εκτός από τα 7 σημεία ανεξέλεγκτης εναπόθεσης από ασυνείδητους πολίτες που άμεσα με πρωτοβουλία του Δήμου θα αποκατασταθούν».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή