Δήμος Χανίων | Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Αρχοντάκης με μία πρόταση

Το HANIA.news είχε αποκαλύψει, εδώ και πολλούς μήνες, ότι ο Γρηγόρης Αρχοντάκης είχε αποφασίσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, με τον ίδιο, πάντως, να μην προβαίνει σε καμία επίσημη δήλωση επί του θέματος.

Έως και σήμερα, που ο κ. Αρχοντάκης, με άρθρο του, με τίτλο «Από τον “Καλλικράτη” στον “Κλεισθένη Ι”: Μια πρόταση», το οποίο ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και το οποίο υπογράφει ως «Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων» και όχι ως «φαρμακοποιός», όπως υπέγραφε μέχρι τώρα όλα τα προηγούμενα άρθρα του.

Ακολουθεί το άρθρο – πρόταση του κ. Αρχοντάκη:

«Σε πρόσφατο άρθρο μου, αναφέρθηκα σε βασικές αλλαγές, όσο αφορά στο τρόπο εκλογής και διοίκησης του Δήμου που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο, Κλεισθένης Ι. Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα που έλαβα από Δημότες, κυρίως περιαστικών περιοχών, οι οποίοι ζητούσαν διευκρινίσεις, τόσο για τον τρόπο εκλογής των οργάνων των Κοινοτήτων, όσο και για τις αρμοδιότητες που θα έχουν, καθώς και για τον τρόπο άσκησης εξουσίας που απορρέουν από τις αρμοδιότητες αυτές, αισθάνομαι την ανάγκη να επανέλθω στο θέμα μέσα από μια δημόσια πρόταση. Θεωρώ ότι καίριο σημείο ενδιαφέροντος των πολιτών αποτελεί η αποτελεσματικότητα των Τοπικών Συμβουλίων, η οποία, σε μεγάλο βαθμό, θα κρίνει και την επιτυχία της επόμενης Δημοτικής Αρχής. 

Επειδή, κατά γενική ομολογία, ο Καλλικράτης απέτυχε, τουλάχιστον στο κομμάτι της αποκεντρωμένης διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών, νομίζω ότι έχει ωριμάσει ο χρόνος έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ένας δημόσιος διάλογος με αντικείμενο, τόσο τους λόγους που δεν πέτυχε ο Καλλικράτης, όσο και ιδέες, θέσεις και προτάσεις για την επιτυχή εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου. Με τον Κλεισθένη Ι θα υπάρξει μία νέα ευκαιρία προκειμένου οι Κοινότητες να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και όχι ως διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργώντας μια νέα δυναμική ανάπτυξης στις περιαστικές περιοχές. 

Προτείνω λοιπόν: 

Τις προσεχείς εβδομάδες, αφού σε μεγάλο βαθμό θα έχουν παγιωθεί οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Χανίων, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να συμμετάσχουν από κοινού σε ενημερωτικές συναντήσεις – συζητήσεις με τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο, αφενός να ενημερώσουν τους δημότες για τις δυνατότητες του Κλεισθένη Ι, αφετέρου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων. Την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις αυτές θα πρέπει να αναλάβουν θεσμικά τα σημερινά Τοπικά Συμβούλια και ο συντονισμός αυτών μπορεί να γίνει από δημοσιογράφο κοινής αποδοχής της πόλης μας, με συμμετέχοντες δημοσιογράφους από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης των Χανίων και φυσικά όσους πολίτες το επιθυμούν.

Κατά την άποψή μου, οι συναντήσεις αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές προκειμένου να κατανοήσει και ο τελευταίος δημότης του Δήμου μας τον Κλεισθένη I, έτσι ώστε η εφαρμογή του να μην καταλήξει σε αποτυχία. 

Ελπίζω και εύχομαι στην αποδοχή της πρότασής μου, τόσο από τους υποψηφίους Δημάρχους, τα σημερινά Τοπικά Συμβούλια, όσο και από τα Μέσα Ενημέρωσης του τόπου μας. 

Γρηγόρης Αρχοντάκης 
Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων»

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή