Χανιά | Απολογισμός και σχέδια της Fraport Greece για τα Χανιά

Προβληματισμένος, ως ένα βαθμό, για τη μη ικανοποιητική, μέχρι σήμερα, συνολικά, ανάπτυξη του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης», αλλά και συγκρατημένα αισιόδοξος για τη μελλοντική πορεία του εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσινέλ, ο οποίος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα εργασίας σε δημοσιογράφους τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στο εστιατόριο Mon.Es, στην παλιά πόλη.

Ο κ. Τσινέλ συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργο Βήλο και τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της εταιρείας, Γιάννη Παπάζογλου.

«Βλέπουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες να πετάξουν προς Ελλάδα και ιδιαίτερα προς τα Χανιά», ανέφερε ο κ. Τσινέλ, ο οποίος σημείωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2018, στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» υπήρξε αύξηση στην κίνηση εξωτερικού (αφίξεις – αναχωρήσεις) κατά 7,1%, δηλαδή κατά 140.000 επιβάτες περίπου.

Ωστόσο, αποθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία αναφορικά με τις πτήσεις εσωτερικού, όπου δεν υπήρξε αύξηση, γεγονός το οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece απέδωσε στην απόφαση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair να σταματήσει τα δρομολόγια.

Σε ό,τι αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, στο Γκρουπ (Cluster) Α των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Ζακύνθου, Καβάλας και Χανίων), η αύξηση είναι μηδενική, ενώ στο Γκρουπ (Cluster) Β (αεροδρόμια Ρόδου, Σάμου, Σκιάθου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κω) η αύξηση είναι γύρω στο 6%, σχεδόν 7%. Το Γκρουπ Β δεν είχε αυτά τα θέματα με τη Ryanair. Είναι μία αγορά χωρίς τη Ryanair και παρουσιάζει αύξηση 6-7% φέτος. Ο μόνος λόγος που υπάρχει μείωση στις πτήσεις εσωτερικού στα Χανιά είναι επειδή η Ryanair αποφάσισε την τελευταία στιγμή να ακυρώσει δρομολόγια κι έτσι καμία άλλη εταιρεία δεν μπορούσε να έρθει και να καλύψει αυτά τα κενά, γιατί όλες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι. Η προοπτική που βλέπω για την αγορά των Χανίων σε ό,τι αφορά στις πτήσεις εσωτερικού είναι ανάλογη με αυτή που καταγράφεται στα αεροδρόμια του Γκρουπ Β: 6% με 7% αύξηση. Δεν έχει σημασία ποιες αεροπορικές εταιρείες θα πετούν. Αν είναι η Ryanair, η Aegean, η Sky Express, η Ellinair, η Astra, η Volotea ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Αυτή είναι η προοπτική. Είναι απόφαση των αεροπορικών εταιρειών σε ποιες γραμμές θα δραστηριοποιηθούν. Εμείς αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις εταιρείες. Πρέπει να το κάνουμε, με βάση το νόμο, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσινέλ.

FRAPORT-XANIA5

Ερωτηθείς από το HANIA.news για το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Χανίων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι πολύ χαμηλά στην κατάταξη όσον αφορά την ανάπτυξή του, συγκριτικά με τη συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, αν και τα Χανιά αποτελούν έναν εξαιρετικά δημοφιλή και ιδιαίτερα προβεβλημένο -σε σχέση με άλλους- ελληνικό τουριστικό προορισμό, ο κ. Τσινέλ απάντησε: «Πάντα προβληματίζομαι όταν τα αεροδρόμια δεν αναπτύσσονται όσο μπορούν ή όσο πρέπει. Αναφορικά με τις διεθνείς πτήσεις υπάρχει ένας φυσιολογικός μέσος όρος ανάπτυξης, γύρω στο 7 με 8%. Έχουμε δραματική πτώση στις πτήσεις εσωτερικού εξαιτίας των αποφάσεων της Ryanair, αλλά πιστεύω ότι αν δούμε και τα άλλα αεροδρόμια η προοπτική για μέση ανάπτυξη στις εσωτερικές πτήσεις στα Χανιά είναι γύρω στο 6 με 7%. Στις διεθνείς πτήσεις, κατά μέσο όρο, έχουμε αύξηση 12% στα 14 αεροδρόμια».

«Συγκριτικά με τα άλλα αεροδρόμια, το αεροδρόμιο των Χανίων δεν είναι στις πρώτες θέσεις, ούτε στις διεθνείς πτήσεις ούτε, πολύ περισσότερο, στις πτήσεις εσωτερικού. Τον Απρίλιο είχα θέσει αυτό το ερώτημα στην πολύωρη συνάντηση που είχαμε με τους τοπικούς φορείς και αυτό είναι κάτι που θέλω να το συζητήσω με την τοπική κοινωνία. Γιατί άλλοι προορισμοί αναπτύσσονται περισσότερο…», πρόσθεσε ο κ. Τσινέλ.

Παράλληλα, τόνισε ότι ένα από τα θέματα που ο ίδιος θέλει να συζητήσει με τους ξενοδόχους, τους tour operators και γενικότερα τους επιχειρηματίες του τουρισμού είναι πώς μπορεί ν’ αναδειχθούν τα Χανιά ως κορυφαίος προορισμός. Οι ίδιοι, από την πλευρά τους, λένε ότι χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη διαφοροποίηση της αγοράς, ανέφερε ο κ. Τσινέλ, τονίζοντας, πάντως, ότι αυτοί είναι που πρέπει, κυρίως, ν’ απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα που θέτει η Fraport Greece. Το θέμα έχει να κάνει και με τον ανταγωνισμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Τα Χανιά, ως προορισμός, βασίζονται πάρα πολύ στους Σκανδιναβούς. Αυτό, όπως διευκρίνισε, δεν το λέει ως αρνητικό ή ως θετικό, αλλά το επισημαίνει ως ένα γεγονός. Η Fraport Greece χρειάζεται τη διαφοροποίηση των αεροπορικών εταιρειών, χρειάζεται να α υπάρχει ποικιλία στις αεροπορικές εταιρείες, τόνισε και γνωστοποίησε ότι αυτή τη στιγμή, ενδεικτικά, νούμερο ένα είναι η Aegean, δεύτερη η TUI και τρίτη η Ryanair, η οποία βρισκόταν μέχρι πρότινος στη δεύτερη θέση.

FRAPORT-XANIA67

«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ»

Ο κ. Τσινέλ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του HANIA.news και κληθείς να σχολιάσει ότι στην Κρήτη -που είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα όπου η Fraport Greece έχει ανταγωνισμό εξαιτίας του φθηνότερου αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο- υπεραμύνθηκε της θέσης που έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή, ότι, δηλαδή, τα αεροδρόμια δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για την προσέλκυση επιπλέον αεροπορικών εταιρειών και επιβατών!

Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική, αν οι τιμές των αεροδρομίων ήταν τόσο σημαντική παράμετρος για το αν μία αεροπορική εταιρεία θα πετάξει ή όχι προς έναν προορισμό, τότε καμία αεροπορική εταιρεία δεν θα πετούσε προς την Αθήνα, γιατί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι από τα ακριβότερα στην Ευρώπη. Αλλά μεγαλώνει και συνεχώς αναπτύσσεται. Οι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στα Χανιά δεν θα πετάξουν προς Ηράκλειο για να γλυτώσουν δύο ευρώ και μετά να πρέπει να καθίσουν σ’ ένα λεωφορείο για δύο ώρες προκειμένου να μεταβούν στα Χανιά. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν προτιμούν ένα αεροδρόμιο επειδή είναι φθηνότερο. Εάν ρωτήσεις ένα στέλεχος αεροπορικής εταιρείας για το πώς παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, θα σου πει ότι λαμβάνουν υπόψιν τους δύο παραμέτρους: την απόδοση και το φορτίο που θα έχουν στο αεροπλάνο. Εάν ίσχυε ότι οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν ένα αεροδρόμιο επειδή είναι φθηνότερο, τότε όλοι θα πήγαιναν στη Βουλγαρία, επειδή το αεροδρόμιο είναι πολύ φθηνό, υποστήριξε ο κ. Τσινέλ.

Και πρόσθεσε: Τα αεροδρόμια δεν προκαλούν την κίνηση, αλλά οι προορισμοί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εάν τα ξενοδοχεία δεν είναι ανοιχτά, εάν τα καταστήματα είναι κλειστά, εάν ο κόσμος που θα έρθει δεν έχει κάτι να κάνει μία βροχερή μέρα όπως αυτή, τότε δεν γίνεται να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Τόσο ο κ. Τσινέλ, όσο και ο κ. Βήλος επεσήμαναν καταβάλλεται μία προσπάθεια σε συνεργασία με τοπικούς φορείς του τουρισμού, tour operators και άλλους επιχειρηματίες για -μικρή- επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η γερμανοελληνική εταιρεία, όπως έγινε γνωστό, ήδη συνεργάζεται με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ έχει δημιουργήσει κι ένα work group, όπου συμμετέχουν κάποιες αεροπορικές εταιρείες και tour operators και ήδη συζητούν για το πώς κατ’ αρχήν μπορούν να επεκτείνουν τη σεζόν κατά 15 ημέρες. Εμείς θέλουμε να γίνονται τα πράγματα βήμα – βήμα. Ας ξεκινήσουμε 15 ημέρες τον Νοέμβριο. Ας κάνουμε αυτό το τεστ, και θα έρθουν και οι επόμενες δεκαπέντε. Δεν είναι εύκολο, γιατί οι ξενοδόχοι σκέφτονται τα κόστη τους κι εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε, τόνισε ο κ. Βήλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσινέλ υπενθύμισε ότι η Fraport Greece μείωσε τα τέλη κατά 50% (για τη χειμερινή περίοδο) και δεν έγινε τίποτα. Το να μειωθούν τα τέλη και να μην έχουν καθόλου επιβάτες στο αεροπλάνο, προφανώς δεν είναι κάτι επικερδές για τις αεροπορικές εταιρείες, πρόσθεσε.

FRAPORT-XANIA4

Η RYANAIR

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Βήλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση μιας αεροπορικής εταιρείας για το αν θα επιχειρήσει σ’ ένα αεροδρόμιο είναι μία καθαρά ιδιωτική απόφαση και εξαρτάται από τα dynamics της αγοράς, δηλαδή την προσφορά και τη ζήτηση.

Ο κ. Βήλος ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλές μελέτες και έχουν καταλήξει στο εξής: όταν προσφέρεις ένα εισιτήριο, προσφέρεις μία θέση για να πας από το σημείο άλφα στο σημείο βήτα. Ο αριθμός των θέσεων, άρα, η προσφορά, είναι ένας πεπερασμένος αριθμός. Θα δούμε, σ’ ένα εύρος μιας χρονικής περιόδου, θα δούμε ότι η ίδια θέση, για την ίδια απόσταση, με το ίδιο αεροπλάνο, μπορεί ν’ αλλάξει και μέχρι συν 700%. Υπάρχουν μελέτες που έχουν γίνει και δείχνουν ότι αυτό αφορά την προσφορά και τη ζήτηση. Οι χρεώσεις των αεροδρομίων είναι ένα κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά είναι πάρα πολύ χαμηλό. Μπορεί να είναι 5%, 6%, 7% του συνολικού της κόστους. Τα μεγαλύτερα κόστη για μία αεροπορική εταιρεία είναι τα καύσιμα και η συντήρηση, όχι τα τέλη των αεροδρομίων. Άρα, οι αεροπορικές εταιρείες επικαλούνται το κόστος των τελών των αεροδρομίων, αλλά το πράττουν γιατί αυτό είναι καλό για ευρεία κατανάλωση. Η ουσία είναι η προσφορά και η ζήτηση και κάποιες ευκαιρίες που μπορεί να υπάρξουν σε κάποια αεροδρόμια, σημείωσε ο κ. Βήλος.

Και πρόσθεσε: «Ο λόγος που έφυγε η Ryanair από τα Χανιά είναι ένας. Και δεν τον φανταζόμαστε. Μου τον είπαν από τη Ryanair. Χρειάζονταν τα αεροπλάνα γιατί είχαν αλλού κάποιες υποχρεώσεις, λόγω της μετοχικής τους σχέσης με τη Laudamotion. Ο αριθμός των αεροπλάνων τους είναι συγκεκριμένος κι έπρεπε κάποια από αυτά να χρησιμοποιηθούν από τη Laudamotion λόγω συμβατικών υποχρεώσεων». Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση για το θέμα αυτό και του κ. Τσινέλ.

FRAPORT-XANIA2

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ – ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Η συνάντηση του κ. Τσινέλ με τους κυρίους Αρναουτάκη και Βουλγαράκη δεν είχε κοινοποιηθεί, ωστόσο έγινε γνωστή εκ των υστέρων. Ερωτηθείς από το HANIA.news, στη διάρκεια του γεύματος εργασίας, για τα όσα συζήτησε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο κ. Τσινέλ είπε ότι ήταν μία πολύ καλή και φιλική συνάντηση. Πρώτα απ’ όλα, η σεζόν σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αφίξεις πήγε πολύ καλά. Από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο υπήρξε αύξηση 7,1% στην κίνηση στις πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Χανίων. Αυτό είναι πολύ θετικό. Περισσότερο συζητήσαμε για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί προκειμένου να αυξήσουμε την κίνηση ακόμη περισσότερο και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, 15 ημέρες πριν από την έναρξη όπως ισχύει μέχρι τώρα και 15 ημέρες μετά τη λήξη της, στα τέλη Οκτωβρίου. Ο κοινός στόχος είναι να επιμηκύνουμε τη σεζόν για ένα μήνα. Κατανοήσαμε και οι δύο πλευρές ότι δεν είναι το αεροδρόμιο που θα το επιτύχει αυτό, αλλά είναι οι υποδομές (που πρέπει να δημιουργηθούν), τα εστιατόρια, τα καταστήματα κ.λπ., προκειμένου οι άνθρωποι να βρίσκουν αυτό που πρέπει όταν έρχονται στα Χανιά σε περιόδους εκτός σεζόν, υπογράμμισε ο κ. Τσινέλ.

FRAPORT-ZINELL-XANIA2

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο