Γ. Πιαγκαλάκης: Μήπως πρέπει να γίνει διαχωρισμός Εκκλησίας – Περιφέρειας Κρήτης;

Την αντίθεσή του στη χρηματοδότηση, από την Περιφέρεια, έργων σε Μονές και κτίρια που ανήκουν σε Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ανυπότακτη Κρήτη» Γιώργος Πιαγκαλάκης.

Αναφέρει ο κ. Πιαγκαλάκης:

«Μήπως πρέπει να γίνει διαχωρισμός Εκκλησίας και Περιφέρειας επιτέλους;

Στο περιφερειακό συμβούλιο της 26/11/2018 υπάρχει το θέμα:

«Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας, για την υλοποίηση της πράξης του έργου: Κ.Α. 2018ΕΠ00200004 της ΣΑΕΠ 002 «Συντήρηση και αποκατάσταση της Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης στην περιοχή Γουρνιά Παχειάς Άμμου Δήμου Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου», προϋπολογισμού 2.028.000,00 € (με Φ.Π.Α.) σύμφωνα με το  αρ. πρωτ. 256994/24-10-2018 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΚ και την αριθμ. 46/2018 Απόφαση Επιτροπής Προγραμματισμού ΠΚ».

Διερωτόμαστε ποια η αναγκαιότητα να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό για της ανάγκες της μονής και δεν μπορεί η ίδια η εκκλησία να το αναλάβει εξ ολοκλήρου; Δεν είναι δα και κανένας άπορος οργανισμός.

Και δεν είναι η μοναδική φορά που η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τις ανάγκες της Εκκλησίας.

Θυμίζουμε επίσης:

i) Τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για χρηματοδότηση του έργου της ανακαίνισης της παλιάς πτέρυγας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης καθώς και

ii) Το ποσό των 1.655.000 εκ. ευρώ που θα διαθέσει η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και του άξονα «Ενίσχυσης της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Συνοχής στην Κρήτη» για την αποπεράτωση των κτηριακών εγκαταστάσεων και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων “Παναγιά η Γοργοϋπήκοος” της Ι.Μ. Χρυσοπηγής.

Είναι να απορεί κανείς πως ενώ πριν από δέκα μόλις ημέρες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019 ο οποίος είναι πολύ φτωχός για τις λαϊκές ανάγκες και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να δίνονται τέτοια «δώρα» στην Εκκλησία.

Μήπως θέλουν να σώσουν την ψυχή τους  και προνοούν από τώρα…;»

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή