H 1η ημερίδα πληροφόρησης της Πράξης «Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου» και ακρωνύμιο «Smart Cities» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Χανίων.
Η Πράξη Smart Cities είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα Κύπρος 2014 – 2020. Αντικείμενό της είναι η ανάπτυξη εφαρμογών και δράσεων με τη χρήση ΤΠΕ για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης Δήμου και δημοτών, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα ελκυστικό περιβάλλον για επισκέπτες, επιχειρήσεις και φορείς.

Τις εργασίες άνοιξε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και αναφερόμενος στους στόχους της Πράξης, τόνισε τη σημασία αλληλεπίδρασης του Δήμου με τους Δημότες. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ. Κατσαρός, αντιδήμαρχος Λέσβου και η κα Τσιτσιρίδη, αντιδήμαρχος Χανίων.

Εκπρόσωποι των δικαιούχων της Πράξης παρουσίασαν το περιεχόμενο, το σκοπό και τους επιμέρους στόχους σε τοπικό και διασυνοριακό επίπεδο. Η κα Πολυχρονάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων και Υπεύθυνη Πράξης, παρουσίασε μεταξύ άλλων τις δράσεις, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Δήμος στο πλαίσιο της “έξυπνης πόλης” στους τομείς της διακυβέρνησης, το περιβάλλον και τη διαβίωση.

Ακολούθησε η παρουσίαση της σκοπιμότητας και του περιεχομένου του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εφαρμογή των δράσεων “έξυπνης πόλης” και του Στρατηγικού Σχεδίου Marketing για τον προσδιορισμό της ταυτότητας των Χανίων, που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο της Πράξης.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σε θέματα City Branding και Smart City από εκπροσώπους του Δήμου Ηρακλείου και του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

