«Τις τελευταίες ημέρες αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο βίντεο που αποτυπώνει ακραίους βανδαλισμούς από μαθητές σε σχολική αίθουσα Λυκείου των Χανίων».
Αυτό γνωστοποιεί, με σημερινή του ανακοίνωση, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Στέλιος Ζερβάκης.
Και προσθέτει: «Παρά το ότι δεν μας έχει αναφερθεί επίσημα ως περιστατικό από καμία σχολική μονάδα της ευθύνης μας, καταδικάζουμε απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός, αντιλαμβανόμενοι ότι τέτοιες συμπεριφορές δε συνάδουν με το αγαθό της εκπαίδευσης και κυρίως με τις αξίες που προσδίδει η ίδια η παιδεία».
Όπως επισημαίνει ο κ. Ζερβάκης, «θα κινηθούμε σε κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το γεγονός και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου χρειάζεται να αποδοθούν».
«Παράλληλα και με αφορμή το περιστατικό θα επιδιώξουμε να «ανοίξει» ευρύς διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να σταθούμε όλοι απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά ταυτόχρονα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα παιδαγωγικά μέτρα για την πρόληψη και την εξάλειψη τέτοιων λυπηρών φαινομένων. Το οφείλουμε στις αξίες της παιδείας μας, το οφείλουμε στις γενιές που προετοιμάζουμε να χτίσουν τη νέα Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Ζερβάκης.
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

