Δήμος Χανίων | Επίσκεψη Αρχοντάκη στην Υπηρεσία Δόμησης

Τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Χανίων επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά – Επόμενη Μέρα», συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν o εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα της Υπηρεσίας Δόμησης Γιώργος Πουλιδάκης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Αλεξία Λακιωτάκη καθώς και αρκετά στελέχη της Υπηρεσίας.

Ο κ. Αρχοντάκης αρχικά ζήτησε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Δόμησης για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πολεοδομίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε σχέση με την εφαρμογή και τους χρόνους διεκπεραίωσης των οικοδομικών αδειών. Εξέφρασε την ικανοποίησή του που έστω και καθυστερημένα η πολιτεία υλοποίησε τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για την ψηφιοποίηση των πολεοδομικών φακέλων καθώς και για θέματα προσωπικού.

Από την άλλη μεριά, τα στελέχη της Υπηρεσίας υπογράμμισαν την τεράστια έλλειψη προσωπικού, καθώς και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει η ηλεκτρονική πολεοδομία.

Ο κ. Αρχοντάκης αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε ως Νομάρχης, όσον αφορά στη λειτουργία της Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, κατά την περίοδο 2007 – 2010, όπου είχε γίνει σημαντική οργάνωση της Υπηρεσίας και βελτίωση της αποδοτικότητάς της, τονίζοντας την αναγκαιότητα προσαρμογής όλων των υπηρεσιών στη σύγχρονη τεχνολογία.

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση πως τα επόμενα χρόνια είναι βέβαιο πως θα αυξηθεί ο αριθμός αιτήσεων για οικοδομικές άδειες στο Νομό, γι’ αυτό τον λόγο δεσμεύτηκε ότι αυτός προσωπικά θα στηρίξει την Υπηρεσία σε όλα τα επίπεδα, καθώς θεωρεί πως η λειτουργία της είναι συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του τόπου.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή