Βουλγαράκης: Δεν συνομιλώ με… καζάνια – Αυτοί που με βρίζουν να έρθουν σπίτι μου να συζητήσουμε

Την πορεία των εργασιών για τις αποκαταστάσεις των καταστροφών στις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τον σχεδιασμό των επόμενων εβδομάδων παρουσίασε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μουσούρων αναφορικά με την παράνομη διάνοιξη του δρόμου – «γέφυρας» δίπλα στη γέφυρα που κατέρρευσε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος οφείλει να διαφυλάττει τη νομιμότητα.

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης έστειλε μήνυμα και σε εκείνους οι οποίοι -όπως είπε- αναφέρονται εναντίον του με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τους οποίους κάλεσε να τον επισκεφθούν στο σπίτι του για να συζητήσουν.

«Επίσης να πω σε κάποιους που γράφουν διάφορα πράγματα. Είμαστε μια γειτονιά. Θα τους παρακαλέσω, λοιπόν, αυτούς τους ανώνυμους ή επώνυμους, να έρθουν στο σπίτι μου να μου τα πούνε. Εμένα η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Έτσι κι αλλιώς, ούτε εγώ, ούτε ο πατέρας μου, ούτε η οικογένειά μου, κλείσαμε ποτέ την πόρτα μας. Ας έρθουν να μου πουν, είσαι κλέφτης, είσαι απατεώνας, ας μην πω τους χαρακτηρισμούς που κάνουν. Να το συζητήσουμε. Θα τους παρακαλέσω πάρα πολύ, λοιπόν, ή να σιωπήσουν ή να έρθουν να το κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν θέλω, όχι για μένα, γι’ αυτούς, να με ντρέπονται αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Σημείωσε, δε, ότι «δεν γίνεται να μιλώ με τα καζάνια και τα βραστά στην περιοχή. Ή νομίζουν, αυτοί που αγόρασαν το κρέας, δεν ξέρω ποιοι το αγόρασαν, και ποιοι το έστειλαν και ποιοι καλούσαν τον κόσμο να πάει να φάει βραστό. Έτσι δεν γίνεται να πάει ο Νομός μπροστά. Κι αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στους πολίτες του Νομού Χανίων. Δεν είμαι νομάρχης της Αγιάς, για να μην πω της Επισκοπής, που είμαστε πέντε σπίτια. Είμαι Αντιπεριφερειάρχης όλου του Νομού και έχω υποχρέωση να τηρώ τον θεσμικό μου ρόλο».

Αναλυτικότερα:

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Αρχικά, ο κ. Βουλγαράκης παραδέχθηκε ότι «δεν είναι εύκολη η γρήγορη αποκατάσταση. Η υπομονή και ο συντονισμός πρέπει να γίνεται. Δεν υπάρχουν δυνάμεις τεχνικές, στα Χανιά, στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, που να μπορούν αυτή την καταστροφή να την αποκαταστήσουν σ’ ένα βράδυ. Κατανοούμε τα προβλήματα ως πολιτική ηγεσία και Τεχνική Υπηρεσία. Είμαστε παρόντες… Δεν είναι τυχαίο ότι δεν είχαμε θύματα. Κινητοποιηθήκαμε όλες οι δυνάμεις του Νομού. Κι εμείς και η Πολιτική Προστασία και τα Μέσα Ενημέρωσης και οι εργολάβοι. Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχουμε πάει καλά, παρά τα προβλήματα».

Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι «εμείς δουλεύουμε αυτή τη στιγμή με 10 εκατομμύρια ευρώ που μας δόθηκαν από την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του κ. Σπίρτζη στα Χανιά. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία της εκταμίευσης. Ακολουθούμε μία νόμιμη διαδικασία. Θα πάμε με τη γρήγορη διαδικασία, γιατί η κανονική διαδικασία θέλει οκτώ μήνες. Σε μία διαδικασία δύο μηνών θα μπορούμε να αναθέτουμε τις εργολαβίες. Στα έργα οι εκπτώσεις είναι πάνω από 50 και 60%. Οι εργολάβοι που δουλεύουν, για να ξέρει ο κόσμος, δουλεύουν με τέτοιες εκπτώσεις. Πιστεύουμε ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρχει διάνοιξη σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού. Μετά έρχεται η άλλη διαδικασία, που είναι τα τεχνικά δελτία που έχουν γίνει για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων τόνισε ότι «υπάρχουν σημεία του Νομού που θα έλεγα ότι έχει δίκιο ο κόσμος να είναι αγανακτισμένος. Ιδιαίτερα στις παραποτάμιες περιοχές. Ή η περιοχή που είναι στο Σφηνάρι με το Στόμιο, όπου το έδαφος είναι τραγικό. Εκεί οι πολίτες, θα τους παρακαλέσω μία ακόμα φορά να κάνουν υπομονή. Είμαστε εκεί και το ξέρουν ότι είμαστε εκεί, σε όλα τα σημεία. Ξεκινήσαμε, εδώ και είκοσι ημέρες, να κάνουμε όχι διευθέτηση, αλλά επαναφορά της κοίτης των ποταμών και των ρυακιών, όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο εύκολα. Αυτό θα πάρει χρόνο. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι, αν γίνει επιπλέον χρηματοδότηση για τα ρέματα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χρήματα και κινούμαστε με παλιές εργολαβίες, ασφαλώς και θα ολοκληρώσουμε την επαναφορά της κοίτης. Τη διευθέτηση του Ταυρωνίτη μπορούμε να την ξεκινήσουμε, υπάρχει χρηματοδότηση και μπορούμε να το ξεκινήσουμε ως έργο, από τις εκβολές του ποταμού. Αλλά με τα άλλα ποτάμια και τα ρυάκια που έγιναν ποτάμια, αν δεν έχουμε χρηματοδότηση δεν μπορεί να γίνει».

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Αμέσως μετά, ο κ. Βουλγαράκης έστειλε συγκεκριμένα μηνύματα προς συγκεκριμένους αποδέκτες: «Επίσης να πω σε κάποιους που γράφουν διάφορα πράγματα. Είμαστε μια γειτονιά. Θα τους παρακαλέσω, λοιπόν, αυτούς τους ανώνυμους ή επώνυμους, να έρθουν στο σπίτι μου να μου τα πούνε. Εμένα η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Έτσι κι αλλιώς, ούτε εγώ, ούτε ο πατέρας μου, ούτε η οικογένειά μου, κλείσαμε ποτέ την πόρτα μας. Ας έρθουν να μου πουν, είσαι κλέφτης, είσαι απατεώνας, ας μην πω τους χαρακτηρισμούς που κάνουν. Να το συζητήσουμε. Θα τους παρακαλέσω πάρα πολύ, λοιπόν, ή να σιωπήσουν ή να έρθουν να το κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν θέλω, όχι για μένα, γι’ αυτούς, να με ντρέπονται αύριο».

Και συνέχισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων: «Θέλω να πω στους γείτονές μου τους καλούς και τους φίλους τους καλούς, που με γνωρίζουν προσωπικά ένας – ένας ότι εγώ δεν έχω την ευθύνη για τη γειτονιά, έχω την ευθύνη για όλο το Νομό. Έχω κάνει πολύ περισσότερα -δεν πειράζει που με ακούνε και άλλες περιοχές- σε αυτή την περιοχή, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Γι’ αυτό ξεκίνησα με δύο έργα και είναι το τρίτο που θα κάνουμε, τα οποία θα προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια. Οι δύο δρόμοι, ο ένας στο Πατελάρι που βγαίνει στον Κουφό, ο άλλος από τον Φουρνέ που βγαίνει στον Σκινέ, και επίσης η γέφυρα Bailey που ξεκινήσαμε σήμερα τις εργασίες στον Αλικιανό, εκεί που κατέρρευσε η άλλη γέφυρα. Είναι επιπλέον χρήματα αυτά. Άρα, λοιπόν, να μη νομίζουν οι συγχωριανοί μου ότι θα αποκαταστήσω σε μία νύχτα την περιοχή αυτή. Καταλαβαίνω το άγχος τους, αλλά το να κάνω επιπλέον έργα, που θα περάσουν τα δύο εκατομμύρια και να μην το κατανοούν και να συνεχίζουν να κάνουν πράγματα που είναι έξω από κάθε λογική, κατά τη γνώμη μου, νομίζω ότι θα πρέπει να καταλαγιάσουν, θα πρέπει να κατανοήσουν τη θέση μου και τους ζητώ να μου συμπαρασταθούν αντί να φωνάζουν».

Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟ

Ερωτηθείς αν προχώρησε στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τη διάνοιξη του παράνομου δρόμου στον Αλικιανό, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε καταφατικά.

«Εγώ δεν μπορώ να αφήσω εκτεθειμένους τους υπαλλήλους μου, οι οποίοι θα πάνε στη φυλακή αν συμβεί οτιδήποτε. Άρα, λοιπόν, θεσμικά, έπρεπε ν’ απευθυνθώ στις Αρχές που είναι πάνω από εμένα και να πω ότι έχει γίνει ένα έργο παράνομο, που κινδυνεύουν οι ζωές των ανθρώπων. Αυτό και έκανα. Ασφαλώς και έκανα μηνυτήρια αναφορά. Αν δεν το έκανε θα παραιτούνταν όλη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Δεν γίνεται να είναι εκτεθειμένη ανά πάσα στιγμή…», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Επειδή έγινε μια συζήτηση με κάποιους συμπολίτες από εκεί. Τους είπα να έρθουν στο γραφείο μου, να συζητήσουμε, να μου πουν ποιοι είναι αυτοί που κατασκευάσαν αυτό, όχι ανώνυμα. Δεν γίνεται ανώνυμα να κουβεντιάζω. Εγώ δεν θέλω να πω ποιοι πήραν τους σωλήνες, από πού τους πήραν. Αυτά, εξάλλου, είναι μία έρευνα που θα την κάνει η Αστυνομία, δεν μας αφορά εμένα. Όταν λέω εμένα εννοώ εμάς ως Υπηρεσία. Όχι ως πρόσωπο. Γιατί ως πρόσωπο ξέρω πολύ καλά και ποιος τους πήρε και από πού τους πήρε. Να γίνει μια συζήτηση και να ξέρω με ποιον μιλώ. Δεν γίνεται να μιλώ με τα καζάνια και τα βραστά στην περιοχή. Ή νομίζουν, αυτοί που αγόρασαν το κρέας, δεν ξέρω ποιοι το αγόρασαν, και ποιοι το έστειλαν και ποιοι καλούσαν τον κόσμο να πάει να φάει βραστό. Έτσι δεν γίνεται να πάει ο Νομός μπροστά. Κι αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στους πολίτες του Νομού Χανίων. Δεν είμαι νομάρχης της Αγιάς, για να μην πω της Επισκοπής, που είμαστε πέντε σπίτια. Είμαι Αντιπεριφερειάρχης όλου του Νομού και έχω υποχρέωση να τηρώ τον θεσμικό μου ρόλο. Αν κάποιοι για πέντε σταυρούς και δέκα ψήφους ξεχνούν τον θεσμικό τους ρόλο, αυτό είναι θέμα του λαού μας, των ψηφοφόρων μας να το εκτιμήσουν. Αν θέλουν αυτούς που δεν σέβονται τους νόμους του κράτους ή θέλουν κάποιους που τηρούν τη νομιμότητα. Εγώ ποτέ δεν λειτούργησα με τη λογική των ψήφων. Ποτέ στη ζωή μου. Και είμαι ενεργός πολίτης 55 χρόνια χρόνια».

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Απαντώντας σε δημοσιογραφικά ερωτήματα, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι στον Αλικιανό, «πριν από το Πάσχα θα έχει εγκατασταθεί η σιδερένια γέφυρα. Η γέφυρα του Πλατανιά που θα φύγει εντός των ημερών, θα εγκατασταθεί εκεί. Απαιτείται περίπου μία εβδομάδα, αλλά πρέπει να έχει γίνει η προεργασία για να είμαστε έτοιμοι. Θα έχει μήκος περίπου είκοσι μέτρα, για να μπορούν να διέρχονται όλα τα οχήματα έως 25 τόνους, εκτός από συρόμενα και μπουλντόζες. Εμείς ως Υπηρεσία είχαμε επιλέξει άλλη τοποθεσία, αλλά δεν εξυπηρετούσε τους πολίτες. Ήρθαν όλοι μαζί και μου υπέδειξαν άλλη τοποθεσία. Κι ενώ θα μπορούσε με είκοσι χιλιάρικα να γίνει η τοποθέτηση, δεχθήκαμε με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και τον Στρατό να δώσουμε 500.000 ευρώ για να την κάνουμε εκεί που θέλουν. Και αυτό παραχώρηση. Σε απόσταση 150-200 μέτρα από την παλιά γέφυρα», σημείωσε, εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα ότι η στρατιωτική γέφυρα θα έχει απομακρυνθεί από τον Πλατανιά τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

«ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ»

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε πρόσφατα από τα Χανιά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης για την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε: «Νομίζω ότι ήταν μία ανεύθυνη τοποθέτηση του Υπουργού, ο οποίος, επειδή τυχαίνει να είναι και μηχανικός, δεν θα έπρεπε να την κάνει. Αυτό που πρέπει να κάνει, αν θέλει να μάθει, θα διατάξει μια έρευνα από ειδικούς τεχνικούς που υπάρχουν στο Υπουργείο, επιθεωρητές λέγονται, να έρθουν να εξετάσουν το όλο θέμα. Αυτό είναι μία λύση, την οποία λέει ένας Υπουργός. Τα υπόλοιπα, να ρωτά τους δημοσιογράφους νομίζω ότι είναι μία τοποθέτηση που δεν έχει σοβαρότητα».

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το τι θα πράξει στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ο κ. Βουλγαράκης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι θα ξεκαθαρίσει τη στάση του στις 15 Απριλίου.

Δείτε όλα όσα είπε σήμερα ο κ. Βουλγαράκης στο βίντεο που ακολουθεί…

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο