Αεροδρόμιο Χανίων | Τα μέχρι στιγμής νούμερα διαψεύδουν τις εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά…

Στις 4 Μαΐου 2019, υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece και το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων υποδέχθηκαν στα Χανιά την αεροπορική εταιρεία Jet2 του Tour Operator Jet Holidays, η οποία συνδέει την πόλη μας με τέσσερις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας έξι φορές την εβδομάδα.

Στο περιθώριο της υποδοχής που διοργάνωσαν, ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, μιλώντας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το HANIA.news, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα είναι σταθεροποιητική, ενδεχομένως με θετικό πρόσημο.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πάντως, του πρώτου τετραμήνου καταγράφουν πτώση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» τον φετινό Απρίλιο κατεγράφη μείωση κατά 12,9% στην επιβατική κίνηση -συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρυσι- σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport Greece. Η μείωση στις πτήσεις εξωτερικού ανέρχεται σε 5,8%, ενώ στις πτήσεις εσωτερικού υπήρξε μείωση 26,3%.

Συγκεκριμένα, τον φετινό Απρίλιο ταξίδεψαν 119.107 άτομα (αφίξεις – αναχωρήσεις) με πτήσεις εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Χανίων έναντι 126.429 ατόμων τον Απρίλιο του 2018, ενώ με πτήσεις εσωτερικού ταξίδεψαν φέτος τον ίδιο μήνα 49.804 άτομα έναντι 67.599 ατόμων τον Απρίλιο της περυσινής χρονιάς.

Αθροιστικά, το πρώτο τετράμηνο του 2019 στο αεροδρόμιο των Χανίων καταγράφεται μείωση 11,8% στην επιβατική κίνηση στις πτήσεις εξωτερικού (128.469 άτομα το 2019 έναντι 145.631 ατόμων το 2018) και μείωση 4,2% στην επιβατική κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού (193.669 άτομα το 2019 έναντι 202.193 ατόμων το 2018).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ FRAPORT GREECE

Ο κ. Βήλος, στις πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης», σημειώνοντας ότι «το αεροδρόμιο των Χανίων τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη και βλέπουμε ότι οι εισροές των τουριστών βαίνουν ολοένα αυξανόμενες. Θεωρώ ότι φέτος θα είναι μια σταθεροποιητική χρονιά και ευελπιστούμε ότι το πρόσημο θα είναι και θετικό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το αεροδρόμιο είναι σύγχρονο, θεωρούμε ότι οι υποδομές είναι άρτιες και εφάμιλλες με αντίστοιχα αεροδρόμια του εξωτερικού. Αυτό που προσπαθούμε εμείς είναι να συμβάλλουμε στην τουριστική ανάπτυξη των Χανίων και στην προώθηση των Χανίων ως τουριστικού προορισμού και αυτό που εγκιανιάζουμε σήμερα είναι ένα από τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας που γίνεται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και ότι πριν από ενάμιση περίπου μήνα, περί τα τέλη Μαρτίου, εδώ στα Χανιά εγκαινιάσαμε και τη σύμβασή μας με την Ένωση Ξενοδόχων και τη Marketing Greece, που είναι ένα σημαντικό εγχείρημα, μια στρατηγική σύμπραξη στην οποία ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε και άλλους φορείς του τουρισμού να ακολουθούν αυτόν τον κοινό μας στόχο», πρόσθεσε ο κ. Βήλος.

Ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος (δεξιά) και ο διευθυντής του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, Τάσος Τηνιακός.

Ερωτηθείς αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου τα κόστη έχουν αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια, ο κ. Βήλος είπε ότι «… οι χρεώσεις στο αεροδρόμιο των Χανίων παραμένουν σε ανταγωνιστικά επίπεδα και εν πάση περιπτώσει το κόστος ενός αεροδρομίου είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με το συνολικό κόστος μιας αεροπορικής που θα αποφασίσει να πετάξει σε έναν προορισμό. Το βασικό κριτήριο για να αποφασίσει μια αεροπορική που θα πετάξει είναι να υπάρχει ζήτηση γι’ αυτόν τον προορισμό. Το κόστος είναι το λιγότερο, ειδικά το κόστος του αεροδρομίου. Και αυτός είναι ο στόχος μας εδώ. Να αναδείξουμε τα Χανιά ως προορισμό, ούτως ώστε να αυξηθεί η ζήτηση και να έρθουν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στο αεροδρόμιό μας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση- πως «ευελπιστούμε ότι θα είναι μια σταθεροποιητική χρονιά. Ευελπιστούμε ότι παράλληλα θα έχουμε και κάποιες άλλες εταιρείες, οι οποίες θα εκδηλώσουν κάποιο ενδιαφέρον του χρόνου να είναι εδώ, αλλά θα έλεγα ότι αν πετύχουμε μια σταθεροποίηση, δεδομένων των συγκυριών που αυτή τη στιγμή βιώνουμε, εννοώντας φυσικά τις χώρες οι οποίες έχουν επανέρθει δυνατά στο τουριστικό προσκήνιο, μια σταθεροποιητική εξέλιξη θα είναι αρκετά ικανοποιητική».

Δείτε τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece για το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή