Αρης Παπαδογιάννης: Κρατάμε ψηλά το βλέμμα, λέμε όχι στο χθες

Απόψε λέμε «όχι», σε φαινόμενα αδράνειας, μιζέριας και οπισθοδρόμησης. Σε κάθε είδους πόλωση και λαϊκισμό. Λέμε «όχι» στις ανέξοδες, ανέφικτες υποσχέσεις χωρίς φραγμούς και όρια. Το χθες δεν έχει θέση στο σήμερα. Η κοινωνία το έχει προσπεράσει. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να το αναστήσουν. Όταν ζητάς από τους Χανιώτες, τον καλύτερο εαυτό τους, οφείλεις πρώτα να τον δώσεις εσύ ο ίδιος. Όταν οι άλλοι στοχεύουν χαμηλά, με επιθέσεις και με κατηγορίες, εμείς κρατάμε το βλέμμα μας ψηλά», επεσήμανε απόψε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Άρης Παπαδογιάννης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του, «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας», που πραγματοποιήθηκε στον χώρο μεταξύ των Νεωρίων και του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στο Ενετικό Λιμάνι.

«Αυτή η παρουσία είναι ξεχωριστή για μένα και τους συνεργάτες μου γιατί μας οπλίζετε με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα, για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Γιατί η αυτοδιοίκηση δεν είναι υψηλή πολιτική, είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας, Είναι η δημιουργία από κάτω προς τα πάνω, Είναι η συνεργασία και η συνέργεια με όλους εσάς, Με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Έτσι μόνο έρχονται οι πραγματικές αλλαγές Και χτίζουμε το μέλλον της πόλης μας σε στέρεες βάσεις. Όχι με εντολές η διαταγές, όχι με πρακτικές τού αποφασίζω και διατάζω. Αλλά με πίστη ο ένας στον άλλο, με ειλικρίνεια, με διάλογο και κυρίως με σχέδιο», υπογράμμισε ο κ. Παπαδογιάννης.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης «έχουμε ένα και μόνο στόχο. Να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες  των ανθρώπων των Χανίων, όλα τα θετικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά ξεκινώντας πρώτοι εμείς, δίνοντας το παράδειγμα, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Γιατί η δύναμη των Χανίων είναι οι άνθρωποί τους, Είστε όλοι εσείς. Δεν περιμέναμε το ιδανικό πολιτικό περιβάλλον. Δεν κρυφτήκαμε μέχρι να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες, Δεν περιμέναμε να δούμε ποιος θα είναι ο εκλογικός νόμος Και αν μας εξυπηρετεί. Oι παλαιοκομματικές πρακτικές που παρουσιάζονται καλυμμένες με νεωτεριστικούς μανδύες και ο δρόμος του διχασμού που οδηγεί σε αδιέξοδα, δεν μας εκφράζουν. Δεν φοβόμαστε να δηλώσουμε ποιοι είμαστε  και τι πρεσβεύουμε,  δεν μένουμε στο παρελθόν και δεν αναλωνόμαστε σε καταλογισμό ευθυνών. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια, Είμαστε οι μόνοι με συνέπεια και συνέχεια στους λόγους και τις πράξεις μας. Βγαίνουμε μπροστά με θάρρος και αποφασιστικότητα, να υπερβούμε δυνατότητες και αρμοδιότητες. Τα προβλήματα μπορεί να είναι ίδια, οι λύσεις όμως δεν είναι ίδιες. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος σε όλους».

Και συνέχισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να πορευτούμε με υπευθυνότητα, με συνέπεια,  με ευγένεια, με γνώμονα τον άνθρωπο. Σε οποιαδήποτε ερώτηση “Η Απάντηση είναι… Τα Χανιά μας”. Δεν ζητούμε να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών μας. Έτσι κι αλλιώς την κουβαλάμε Όλοι μέσα μας. Είμαστε εδώ γιατί αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε όλα όσα μας κρατούν στάσιμους. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ γιατί πιστεύουμε πως η συμμέτοχη μας είναι εκείνη, που θα δώσει τη δυναμική για ενα νέο ξεκίνημα, δυνατό και ελπιδοφόρο για τον τόπο μας. Είμαστε όλοι εδώ να ενώσουμε τα όνειρά μας, τις ελπίδες μας, τις σκέψεις, τις προτάσεις μας, σε ένα μεγάλο κοινό όραμα, σε ένα σχέδιο που θα ανατρέψει αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργία και την ανάπτυξη, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα Χανιά μας».

«Είναι όνειρο, είναι μαγεία να υπηρετείς αυτή τη μοναδική πόλη, τα Χανιά μας. Είμαστε όλοι εδώ, γιατί πιστεύουμε στην δύναμη της νέας γενιάς, της γενιάς που αξίζει τόσα πολλά και δυστυχώς λαμβάνει τα λιγότερα. Πιστεύουμε στις ικανότητες, στις δεξιότητες, στις γνώσεις και στη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη νέα γενιά με την εμπειρία, γιατί οι πιο έμπειροι είναι εκείνοι που θα μεταφέρουν γνώση, θα συνθέσουν το χθες με το σήμερα και ξέρουμε ότι θα ανοίξουν το δρόμο για τους νεότερους. Πάνω από όλα όμως, είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Γιατί πιστεύουμε σ΄αυτό το κομμάτι γης που ζούμε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε, εξελισσόμαστε, γιατί εδώ είναι η ζωή μας. Θέλουμε να δούμε τα Χανιά μας όπως δεν τα είδαμε ποτέ. Αυτή είναι η πόλη μας και δεν ανεχόμαστε να χάνει άλλες ευκαιρίες», υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Παπαδογιάννης σημείωσε ότι «στέκομαι σήμερα μπροστά σας και με όλη τη δύναμη τα ψυχής μου, δεσμεύομαι πως δεν θα απογοητεύσω όλους εσάς που σε αυτό το αυτοδιοίκητο ταξίδι που είστε κοντά μου. Δεν θα είμαι Δήμαρχος των λίγων και των εκλεκτών. Δεν θα είμαστε δημοτική αρχή σε ένα Δήμο δυο ταχυτήτων, δεν θα έχουμε πολίτες δυο κατηγοριών. Θα υπερασπιστώ τα συμφέροντά τους με αυταπάρνηση και με κάθε κόστος. Είναι καιρός να γυρίσουμε την πλάτη σε φθαρμένες ιδέες και να δώσουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών. Είναι καιρός για ποιοτική ανανέωση. Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέες ιδέες για να είναι πραγματικά μοναδική στον πολίτη, για να μετατρέπεται σε εξουσία του ίδιου του πολίτη. Έχουμε ένα κεντρικό και ολοκληρωμένο σχέδιο, ο δήμος μας, τα Χανιά μας, να καταστούν ένα σημαντικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της Μεσογείου. Επεξεργαζόμαστε, καιρό τώρα, ένα συγκεκριμένο, σύγχρονο και ρεαλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης του δήμου μας. Βασικός μας στόχος είναι: Η οικονομική ανεξαρτησία και η αυτάρκεια του Δήμου. Διότι η οικονομική ανεξαρτησία οδηγεί σε ένα δυνατό Δήμο», είπε ο κ. Παπαδογιάννης.

Και συνέχισε: «Απόψε λέμε «ναι» στον Δήμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Λέμε«ναι», στον Δήμο όπου η εντιμότητα και η διαφάνεια θα είναι καθημερινή πρακτική. Απόψε λέμε «ναι», στην αποτελεσματική διοίκηση, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων, στην αμετάθετη υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, των δικαιωμάτων των πολιτών, στον σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και λειτουργίες. Με την συνολική μας στάση δείχνουμε ότι υπάρχει ένα άλλο μοντέλο διοίκησης. Ότι τα πράγματα γίνονται, μπορούν να γίνουν και αλλιώς. Γιατί τα προβλήματα μπορεί να είναι ίδια, αλλά οι λύσεις δεν είναι ίδιες, οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι και εμείς ξέρουμε που βαδίζουμε. Διαλέξαμε τον δρόμο του ρεαλισμού της καινοτομίας και τις ευθύνης. Έχουμε εγγυήσεις για το έργο μας, έχουμε όπλα για την μάχη της ανάκαμψης. Για αυτό δεσμευόμαστε, Για αυτό εργαζόμαστε, Για αυτό είμαστε εδώ. Απόψε λέμε «όχι», σε φαινόμενα αδράνειας, μιζέριας και οπισθοδρόμησης. Σε κάθε είδους πόλωση και λαϊκισμό. Λέμε «όχι» στις ανέξοδες, ανέφικτες υποσχέσεις χωρίς φραγμούς και όρια. Το χθες δεν έχει θέση στο σήμερα. Η κοινωνία το έχει προσπεράσει. Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να το αναστήσουν. Όταν ζητάς από τους Χανιώτες, τον καλύτερο εαυτό τους, οφείλεις πρώτα να τον δώσεις εσύ ο ίδιος. Όταν οι άλλοι στοχεύουν χαμηλά, με επιθέσεις και με κατηγορίες, εμείς κρατάμε το βλέμμα μας ψηλά. Μιλήσαμε μόνο θετικά. Όχι με ωραία λόγια, αλλά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Όχι με μεγαλοστομίες αλλά με πραγματικές λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες. Θέλουμε ο δήμος μας, εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας να αξιοποιήσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Να καλύψει τις ελλείψεις, σε βασικές υποδομές και σε έργα ολοκληρωμένης και βιώσιμης προστασίας του περιβάλλοντος. Να ολοκληρώσει τα αναπτυξιακά έργα που λιμνάζουν για χρόνια. Που θα φροντίσει, θα αναδείξει και θα αξιοποιήσει τα στολίδια που έχουν κάνει γνωστά τα Χανιά μας», τόνισε ο κ. Παπαδογιάννης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θέλουμε ένα δήμο μαχητικό και διεκδικητικό απέναντι στην όποια κεντρική εξουσία, όταν και όποτε αυτή αντιστρατεύεται στα συμφέροντά του. Συμμετοχικό και συλλογικό και όχι δημαρχοκεντρικό, με αποκεντρωμένες εξουσίες, απευθείας στα τοπικά συμβούλια, συνοδευόμενες από πόρους, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Θέλουμε ένα δήμο με υπηρεσιακή δομή που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όντας προσηλωμένη στην υλοποίηση του δημοτικού έργου, με εργαζόμενους που θα έχουν τη στήριξη και την προστασία της δημοτικής αρχής. Θέλουμε ένα δήμο με μέριμνα διεκδίκησης, διαφύλαξης και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Ρυθμιστή και καθοδηγητή της βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, με μόχλευση της τουριστικής βιομηχανίας και των δυνατοτήτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας. Συνεργάτη της τοπικής επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της προώθησης – δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Συμπαραστάτη της νέας γενιάς, της παιδείας, της αθλητικής και της πολιτιστικής δραστηριότητας. Αρωγό των ΑΜΕΑ και δεκτικό στην ενσωμάτωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Υποστηρικτή, συντονιστή και αξιόπιστο συνεργάτη των εθελοντικών ομάδων, των κινήσεων των πολιτών και των κοινωνικών συνεταιριστικών πρωτοβουλιών. Θέλουμε μια δημοτική αρχή κοντά στον δημότη και στα καθημερινά του προβλήματα. Πρόθυμη να λογοδοτεί στην κοινωνία, παρούσα στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης και στα κέντρα λήψης ή επηρεασμού των αποφάσεων. Θέλουμε μια δημοτική αρχή που θα μπορέσει να φρενάρει τις συνέπειες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο και τις οικογένειές μας. Να παλεύει για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις προστασίας των ανέργων, των αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας. Να κτίσουμε από κάτω το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του δήμου μας. Θέλουμε ένα δημοτικό συμβούλιο που θα χαράζει πολιτικές και δράσεις ανάπτυξης του τόπου. Που θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία και σε συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις».

Κλείνοντας ο κ. Παπαδογιάννης είπε χαρακτηριστικά: «Δίνουμε έναν όμορφο αγώνα! Τον δίνουμε με ήθος, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Χωρίς υπερβολές, χωρίς ακρότητες και αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Βοηθούμε να γίνει ένας πολιτισμένος, προεκλογικός αγώνας. Δεν ακολουθούμε εκείνους που ψεύδονται χρησιμοποιώντας ασεβείς τρόπους, εκδηλώνοντας τον πανικό τους, Είμαστε η μεγάλη αυτοδιοικητική δύναμη, είμαστε η δύναμη των πολιτών. Υπόσχεσή μου, θα τιμήσω και εσάς και τον τόπο μας. Πάμε δυνατά, για τα Χανιά μας. Για τα Χανιά που ονειρευόμαστε, για τα Χανιά που μας αξίζουν, για τα Χανιά που έχουμε στην καρδιά μας».

 

 

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο