Δημοσιογράφος στα Χανιά δέχθηκε επίθεση την ώρα του ρεπορτάζ – Ανακοίνωση στήριξης από ΕΣΗΕΠΗΝ

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με σημερινή της ανακοίνωση, «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του μέλους της Γιώργου Κώνστα στα Χανιά».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ αναφέρει τα εξής:

«Ο συνάδελφος μαζί με ερευνήτρια του Ινστιτούτου Υποτροπικών, Ελιάς και Αμπέλου την περασμένη Τρίτη επιχείρησε να εισέλθει σε αγρόκτημα του Ινστιτούτου.

Ωστόσο απειλήθηκε από κάτοικο της περιοχής ο οποίος κινήθηκε εναντίον του και εναντίον της ερευνήτριας, απειλητικά κρατώντας σπασμένο ποτήρι και θέτοντας ευθέως σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Για το θέμα έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι των Χανίων είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες για τα ερευνητικά αποτελέσματα του Ινστιτούτου και για κάθε άλλο ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος και δεν θα υποκύψουν σε όποιες απειλητικές συμπεριφορές. 

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν ότι ορίζει ο νόμος ώστε να προστατευθεί η δημοσιογραφική εργασία και οι λειτουργοί της.

Επίσης καλεί τις τοπικές αρχές (δήμο, περιφέρεια, βουλευτές κ.α.) να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα  ώστε να μην παρατηρηθούν εκ νέου τέτοιου είδους περιστατικά».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή