Χανιά | Πρόγραμμα τουριστικής προβολής… μάλλον κατώτερο των προσδοκιών! – Τα 4 βίντεο

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Νομού Χανίων, που περιλαμβάνει τέσσερα βίντεο διάρκειας περίπου 1,5 λεπτού το καθένα, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι, στο πολύκεντρο «Μίκης Θεοδωράκης», η τοπική Ένωση Ξενοδόχων, η Fraport Greece, η Aegean Airlines, η Eurobank και η Marketing Greece, στo πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού για τα Χανιά και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρίνα Γιακουμάκη, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Διαβάστε ακόμη: Χανιά | Θεοχάρης: Επέκταση τουριστικής περιόδου σημαίνει να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης υπήρξαν επιχειρηματίες του τουρισμού, μεταξύ των οποίων και ξενοδόχοι, οι οποίοι σημείωναν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι δεν είχαν μείνει ικανοποιημένοι από το περιεχόμενο των τεσσάρων βίντεο που παρουσιάστηκαν, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο που θα «τρέξει» το «πρόγραμμα τουριστικής προβολής» δεν αναφέρθηκαν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης μίλησε, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρονιά, για την ανάγκη βελτίωσης των δημόσιων υποδομών και στην ανάγκη τοποθέτησης ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θ’ αυξήσει τον αριθμό των αεροσκαφών που θα μπορούν να προσγειωθούν ανά ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Τι ζήτησαν σήμερα οι φορείς των Χανίων από τον Υπουργό Τουρισμού

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημείωσε, σε δηλώσεις του, πως πρόκειται “για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έφερε, ένωσε τον ιδιωτικό τομέα, πολλούς φορείς. Συνήθως αυτή είναι η μεγάλη μας δυσκολία, να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε. Δείχνει, λοιπόν, από τα Χανιά αυτή η προσπάθεια, ότι αυτό γίνεται, είναι εφικτό. Και το δεύτερο είναι ότι έγινε με σύγχρονα μέσα, ψηφιακά, με πολύ μειωμένα κόστη και με πολύ καλά αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι είναι οι προσπάθειες, οι οποίες δείχνουν τον δρόμο του μέλλοντος προς την προβολή της χώρας μας». 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΟΤ

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επεσήμανε ότι «είναι μια πολύ σημαντική ημέρα σήμερα, γιατί εδώ, στα Χανιά, γράφεται μια μικρή ιστορία. Μια πολύ σημαντική σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα για την προβολή και το μάρκετινγκ του τουρισμού των Χανίων. Πάρα πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία, με πολλές προεκτάσεις και με πολλές ωφέλειες για τον τόπο».

Ο κ. Φραγκάκης πρόσθεσε ότι «ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, όπως ξέρετε, είναι αρμόδιος για τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό. Τέτοιες προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο, εκτός του ότι μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, είναι και στην εμβέλεια της στήριξής μας. Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, κι εγώ και ο Υπουργός Τουρισμού, προκειμένου να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, ένα μοντέλο που πιστεύουμε ότι θα δώσει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα για τον τουρισμό του Νομού Χανίων». 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής σημείωσε, σε δηλώσεις του, ότι, στα αμέσως επόμενα χρόνια, «το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουν συνέργειες, δηλαδή πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συζητάνε και να συναποφασίζουν πώς θα γίνει ο σχεδιασμός τα επόμενα χρόνια. Με αποφασιστικό λόγο και ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και στους ανθρώπους του τουρισμού, εννοείται βέβαια. Και θεωρώ ότι ο καθένας από την πλευρά του, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που έχει, πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατόν».

Ο κ. Καλογερής σημείωσε ότι στα Χανιά και στην Κρήτη «έχουμε ένα μεγάλο στοίχημα να κερδίσουμε» στον τομέα των υποδομών, «που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καλογερής σημείωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης προχωρά κάθε χρόνο σε δράσεις τουριστικής προβολής της Κρήτης στις αγορές της Ευρώπης. «Γίνονται διάφορες δράσεις και καλό θα είναι να συντονιστούμε όλοι μαζί για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι κατά τον χαιρετισμό του, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων ήταν αρκετά αιχμηρός, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη προβάλλεται αποτελεσματικά στις αγορές όλα τα προηγούμενα χρόνια από την Περιφέρεια -και όχι μόνο- και δεν περίμενε τη σύμπραξη των ιδιωτικών φορέων για να παρουσιάσει στοχευμένα τα πλεονεκτήματα και τις ομορφιές του νησιού.

Δείτε τα 4 βίντεο που παρουσιάστηκαν σήμερα στα Χανιά…

Chania | A Culinary Tour

Chania | Mountain Activities 

Chania | Village Hopping

Chania | Sea Adventures

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή