Χανιά | 2η ημερίδα για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από την ΑΝΕΚ και το CSI INSTITUTE

Την 2η Διαδραστική ημερίδα με θέμα την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”, συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, η ANEK LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE)

Την ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο  της ΑΝΕΚ στα Χανιά και απευθυνόταν σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου. Επίσης, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας κλπ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανέβακης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε: «Με ευθύνη και φροντίδα για τα παιδιά μας, πραγματοποιούμε τη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οφείλουμε όλοι να ενημερωνόμαστε, να ενημερώνουμε και να μοιραζόμαστε τους τρόπους εκείνους που εξασφαλίζουν ότι οι νέοι χειρίζονται ορθά το διαδίκτυο. Σας διαβεβαιώνω ότι η ΑΝΕΚ LINES θα στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος με όσα μέσα διαθέτει, σε κάθε προσπάθεια που διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας».

Ο αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ και πρόεδρος του CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, αποτέλεσε για μία ακόμα φορά τον βασικό εισηγητή.

Ο κος Σφακιανάκης έχοντας διαχειριστεί και διαλευκάνει χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν στον κυβερνοέγκλημα ενημέρωσε με αξιοπιστία εκπαιδευτικούς και μαθητές, για ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης και υπεύθυνης διαχείρισης του διαδικτύου, καθώς και για θέματα σωστής χρήσης της τεχνολογίας. Παράλληλα, προανήγγειλε νέες επιστημονικές μεθόδους καταπολέμησης του bullying και δήλωσε «Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση της  ΑΝΕΚ LINES που στηρίζει για μία ακόμα φορά την προσπάθειά μας και στέκεται στο πλευρό μας όχι μόνον σ’ αυτήν την ημερίδα, αλλά και στις άλλες που θα ακολουθήσουν” .

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κλινική εγκληματολόγος και διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου, η οποία ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία, τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα την online κοινότητα το τελευταίο διάστημα.

Ακολούθησε η ομιλία του αθλητή υπεραποστάσεων, Μάριου Γιαννάκου, που κέρδισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού. Επισημαίνουμε ότι κος Γιαννάκου, καπνιστής και υπέρβαρος (έως και πριν 5 χρόνια) έχει κατορθώσει αλλάζοντας τρόπο ζωής, να μετέχει στους δυσκολότερους παγκοσμίως αγώνες, όπως αυτός της Αρκτικής, όπου τερμάτισε με μόλις 14 άτομα, από 55 συμμετέχοντες, διανύοντας 150 χιλ. στους -30 βαθμούς Κελσίου, άυπνος.

Ο διεθνώς  πλέον διακεκριμένος αθλητής,  αναφέρθηκε στον Διαδικτυακό Εθισμό, ένα θέμα με μεγάλες προεκτάσεις στις μέρες μας, προβάλλοντας στον αντίποδα την αξία του αθλητισμού στη ζωή και την καθημερινότητα των νέων.

Σημειώνεται, ότι οι μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα, ήταν  από το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, το 6ο Γυμνάσιο Χανίων και το 4 ΓΕΛ Χανίων & εξέφρασαν το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους μέσα από δεκάδες γραπτές και προφορικές ερωτήσεις αναφορικά με την ασφαλή διαδικτυακή πλοήγηση.

Πολύτιμοι υποστηρικτές για την υλοποίηση της δράσης αποτέλεσαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή