Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είναι μεταξύ των έργων ΣΔΙΤ που θα προκηρυχθούν άμεσα, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος παρουσίασε τη νέα γενιά υποδομών του υπουργείου ΥΠΟΜΕ, στη διάρκεια του ετήσιου επενδυτικού φόρουμ για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Ο Γενικός Γραμματέας έκανε μία σύντομη αναφορά στα έργα που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα μέσω αυτής της μεθόδου και θύμισε πως στα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα συνάντησε έντονη ασμφισβήτηση.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο γεγονός πως όπως διαπίστωσε και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, ελάχιστα χρήματα από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αξιοποιηθεί μέσω των ΣΔΙΤ.
Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΔΙΤ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Ο κ. Καραγιάννης μίλησε για την επόμενη μέρα των έργων ΣΔΙΤ. Τόνισε πως το υπουργείο ΥΠΟΜΕ σχεδιάζει μια σειρά νέων έργων ΣΔΙΤ που θα προκηρυχθούν άμεσα. Αυτά είναι τα παρακάτω:
– Το Φράγμα του Χαβρία στη Χαλκιδική. Και συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και τα εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης.
– Η κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, με Υπερυψωμένη Λεωφόρο Ταχείας Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο τμήμα από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως τη σύνδεση με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.
– Η ανέγερση 2 νέων δικαστικών μεγάρων, στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Έδεσσα.
Παράλληλα με αυτά τα έργα, μελετώνται και άλλα, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της δικαιοσύνης.
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, αναφέρθηκε και στη δημιουργία μιας δευτερογενούς αγοράς στα ΣΔΙΤ με πρώτο παράδειγμα την πρόσφατη πώληση 10 σχολείων ΣΔΙΤ. Ολοκληρώνοντας ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι η επιτυχία των ΣΔΙΤ δεν πρέπει να αποτελέσει το μοναδικό μοντέλο υλοποίησης έργων αλλά αντιθέτως να δείξουν το δρόμο σε νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις όπως οι «καινοτόμες προτάσεις».
Με πληροφορίες από ypodomes.com
Ακολουθήστε το HANIA.news στο Facebook και στο Twitter

