Χανιά | Πρέσβειρα Κίνας: Στρέψτε το βλέμμα σας προς εμάς για τουρισμό – ελαιόλαδο

Εντυπωσιασμένη από την τεχνολογία της Terra Creta στον τομέα της παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσούι (Zhang Qiyue).

Η κα Τσούι, η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Terra Creta στο Κολυμπάρι Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή αφιέρωσης δέντρου προς τιμήν της, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να επισημαίνουν ότι στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας η Πρέσβειρα της Κίνας θα λαμβάνει κάθε χρόνο, τυποποιημένο, το ελαιόλαδο που παράγει η συγκεκριμένη ελιά!

Παρουσία, μεταξύ άλλων, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου AVIAREPS (στον οποίο ανήκει η Terra Creta) Στέργιου Πιτσιόρλα, του διευθύνοντος συμβούλου της Terra Creta Νεκτάριου Δαδή, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Terra Creta από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Φώτη Σουσαλή, ο οποίος παρουσίασε με λεπτομέρειες τη διαδικασία που ακολουθείται έως ότου τα παραγώμενα προϊόντα βρεθούν στα ράφια καταστημάτων και σούπερ μάρκετ κυρίως στις αγορές του εξωτερικού, δεδομένου ότι το 95% των πωλήσεων απευθύνεται σε καταναλωτές εκτός Ελλάδας, σε παραπάνω από 45 χώρες σήμερα.

Σε δηλώσεις της, η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα επεσήμανε ότι η Terra Creta «είναι μπροστά στην τεχνολογία. Μπορεί να βεβαιώνει την ποιότητα του ελαιολάδου, υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να παράγει περισσότερο και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερες διαφημίσεις και παρουσιάσεις στην κινεζική αγορά. Η καλή ποιότητα, η καλή διοίκηση της εταιρείας, μας δίνει αυτήν την εμπιστοσύνη. Ότι θα έχει μεγάλη ανάπτυξη στην ασιατική αγορά, ιδιαίτερα στην Κίνα».

Η κα Τσούι επεσήμανε ότι «καθώς αναπτύσσεται σταθερά η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, οι κινέζοι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για ελληνικά ελαιόλαδα. Στα επόμενα χρόνια, η ελληνική αγορά πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στη χώρα μας. Η Πρεσβεία της Κίνας κι εγώ προσωπικά θα βοηθήσω την Ελλάδα σε αυτή τη συνεργασία. Επειδή βλέπουμε τον τόνο που μας έδωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος και όλη αυτή η τοπική κοινωνία, μαζί με τους οποίους θα συνεργαστούμε».

Ερωτηθείσα αναφορικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουριστικό τομέα, ειδικά σε ό,τι αφορά την έλευση Κινέζων στην Ευρώπη τη φετινή τουριστική περίοδο, η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα ανέφερε ότι “τώρα απαγορεύουμε τις οργανωμένες ομάδες προς το εξωτερικό. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν επειδή δεν θέλουμε να έχουμε καμιά εξαίρεση, κάποιου πιθανού κρούσματος. Αλλά θα σταματήσουμε πολύ σύντομα την απαγόρευση, πιστεύω, και δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό. Πιστεύουμε ότι μετά την ασθένεια θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη της σχέσης μας, όπως έχουμε ανακοινώσει πέρυσι, θα διοργανώσουμε το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας και της Κίνας. Το δεύτερο εξάμηνο και του χρόνου θα αυξηθεί ο αριθμός των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα. Αλλά, όπως πάντα έλεγα στους έλληνες φίλους μου, η Κρήτη πρέπει να κάνει περισσότερες παρουσιάσεις και διαφημίσεις στην Κίνα. Να προσεγγίσετε περισσότερους τουρίστες εδώ. Και δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνετε στην Κίνα για ταξίδια, μπορείτε να κάνετε διαφημίσεις ηλεκτρονικές. Είναι μια καινούργια τάση, διαδικτυακή”, υπογράμμισε η κα Τσούι, τονίζοντας ότι «σε αυτόν τον τομέα, η Terra Creta κάνει πολύ καλή δουλειά. Στην καινοτομία, στην εκμετάλλευση του διαδικτύου. Και για το ελαιόλαδο, δεν πρέπει να ανησυχούμε πώς θα έχουμε την πρόσβαση στην κινεζική αγορά. Πρέπει να ανησυχήσουμε, αφού έχουμε την πρόσβαση στην αγορά πώς πρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή μας».

Διαβάστε ακόμη: Τι δήλωσε η Πρέσβειρα της Κίνας για τον κορωνοϊό

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της AVIAREPS Στέργιος Πιτσιόρλας επεσήμανε στον χαιρετισμό του ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την Terra Creta και για όλο τον όμιλο της AVIAREPS. Τον όμιλο Γρύλου, όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι. Έχουμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας η εξοχότατη πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε μια εκδήλωση συμβολισμού, αλλά και ουσίας. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα ακόμα βήμα στην πολύ στενή και αμοιβαία επωφελή σχέση που χτίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα. Μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας. Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα είναι παλιές. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, διευρύνονται και δυναμώνουν και αυτή είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη. Δύο χώρες με πολιτισμό, διαδρομή και ιστορικό βάθος αιώνων, συνεργάζονται για να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στις προκλήσεις τις σύγχρονης εποχής. Και τι είναι καλύτερο από το να συμβολίσει αυτή τη στενή σχέση από μια ελιά; Ένα δέντρο που συμβολίζει την ειρήνη, τη συνεργασία, την ιστορικότητα, την ήρεμη σοφία, το πολιτιστικό βάθος που χαρακτηρίζει τις δύο χώρες και τους λαούς τους. Η προσφορά ενός ελαιόδεντρου στην εξοχότατη Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποτυπώνει τη βούληση η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Είναι δε μια κίνηση που έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης. Ένα νεύμα αισιοδοξίας πως με σωστές κινήσεις και σωστές συνεργασίες οι όποιες δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «η συνεργασία Ελλάδας και Κίνας είναι ίσως στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ. Η Ελλάδα αποτελεί τη γέφυρα για την είσοδο της Κίνας στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα στηρίζουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το λιμάνι του Πειραιά, χάρη στην COSCO, έγινε το μεγαλύτερο της Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Ανάλογες είναι οι προοπτικές σε όλο τον τομέα των Logistics καθώς η Κίνα είναι η πρώτη εξαγωγική χώρα στον κόσμο. Το ίδιο και στον τουρισμό. Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα, όχι μόνο λόγω της φυσικής της ομορφιάς, αλλά και λόγω της μοναδικού ιστορικού και πολιτιστικού της πλούτου θα είναι ένας πολύ ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους. Ενώ πολύ σημαντικό είναι το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στα ελληνικά προϊόντα και ιδίως στα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Όπως το κρητικό λάδι, του οποίου η Terra Creta είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής. Οι προοπτικές αυτές είναι σπουδαίες. Και για εμάς στον Όμιλο της AVIAREPS είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς το φάσμα των δραστηριοτήτων μας καλύπτει κυρίως αυτούς τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Τις υπηρεσίες αερομεταφορών και επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, τον τουρισμό, τα logistics και φυσικά, στον κλάδο των τροφίμων και της αγροτικής παραγωγής. Γι’ αυτό και η παρουσία σας, εξοχότατη κυρία Πρέσβη, έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς. Γιατί αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και του ειδικού βάρους του ομίλου AVIAREPS, αλλά και μια ένδειξη για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μας σε αυτούς τους τομείς».

Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΑΔΗΣ

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Terra Creta Νεκτάριος Δαδής σημείωσε ότι «σήμερα τιμούμε την Πρέσβειρα με μία κίνηση συμβολισμού. Της προσφέρουμε ένα ελαιόδεντρο. Ένα δέντρο πανάρχαιο. Όπως πανάρχαιες είναι και οι καταβολές του κινεζικού και του ελληνικού πολιτισμού. Το δένδρο που διαχρονικά αποτελεί σύμβολο της σοφίας, της ειρήνης και της συνεργασίας. Το δέντρο που αντιπροσωπεύει παγκοσμίως τα ολυμπιακά ιδεώδη, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία. Αναδεικνύουμε με την κίνησή αυτή, την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία  δυναμώνει χρόνο με το χρόνο δημιουργώντας λαμπρές και αμοιβαία επωφελείς προοπτικές. Η συνεργασία αυτή έχει ήδη αποτυπωθεί σε πολλούς τομείς. Και τώρα επεκτείνεται σε έναν ακόμα, στα αγροδιατροφικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο. Για εμάς στην Terra Creta η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας. Γιατί έρχεται – εκτός των άλλων – σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης. Σε μια περίοδο που οι αγρότες και επαγγελματίες του χώρου χρειάζονται στήριξη και μια αισιόδοξη προοπτική. Αλλά και γιατί αποτελεί μια αναγνώριση του ρόλου και της σημασίας της Terra Creta ως ηγέτιδας δύναμης στον χώρο της ελαιοπαραγωγικής διαδικασίας».

Ο κ. Δαδής υπενθύμισε ότι «η Terra Creta μπαίνει φέτος στον 19ο χρόνο της λειτουργίας της. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα πρωταρχικός στόχος μας είναι η ανάδειξη του ελαιοπαραγωγικού πλούτου που διαθέτει η χώρα μας και ιδιαίτερα η Κρήτη, καθώς και η προβολή της υψηλής διατροφικής αξίας του ελαιολάδου και των ευεργετικών αποτελεσμάτων του στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Μετά το 2012 και την είσοδο ως βασικού μετόχου του ομίλου AVIAREPS, ενός σπουδαίου οραματιστή επιχειρηματία, του κυρίου Ιωάννη Γρύλου, και με τις επενδύσεις που έγιναν, η εταιρεία έχει μπει σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης:

• Σήμερα η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις έκθλιψης ελαιοκάρπου και παραγωγής ελαιολάδου, καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιολάδου μεγάλης δυναμικότητας, φιλικές προς το περιβάλλον.

• Εφαρμόζουμε καθετοποιημένες πρακτικές στην παραγωγή με έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από τον ελαιώνα μέχρι το τελικό προϊόν και την εξαγωγή του, υιοθετώντας προηγμένες και επιστημονικά καινοτόμες διαδικασίες ακολουθώντας διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας.

• Εφαρμόζουμε και υλοποιούμε πρακτικές εταιρικής αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης διασφαλίζοντας θετικό εταιρικό αποτύπωμα στους τομείς της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

• Συμβάλαμε το κρητικό ελαιόλαδο να γίνει γνωστό και δημοφιλές παγκοσμίως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αυστρία οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα. Στην σπουδαία κινεζική αγορά ελπίζουμε σύντομα να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας.

• Συνεργαζόμαστε με μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης έχοντας το δικό μας καταναλωτικό κοινό. Ενδεικτικά αναφέρω τα Rewe Group Γερμανίας, τα Edeka Γερμανίας, την Amazon, τα Costco, τα Wallmart, τα Colruyt Group Βελγίου, τα System U και τα Auchan Γαλλίας, τα Mega Image Ρουμανίας».

Αναφερόμενος στους στόχους της επόμενης δεκαετίας, ο κ. Δαδής σημείωσε ότι «με οδηγό τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας, με διάθεση για υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών σε όλα τα στάδια παραγωγής και με προσήλωση στην ανάδειξη και συνεχή βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου», αυτοί είναι «να πρωταγωνιστούμε στις εξαγωγές του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, να καταστίσουμε την Terra Creta ένα ακόμα πιο αναγνωρίσιμο διεθνές brand, συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας, να αναδείξουμε την αειφορία του κρητικού ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, να προβάλλουμε την αξία της κρητικής διατροφής και της ελληνικής κουζίνας στους καταναλωτές παγκοσμίως».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η TERRA CRETA

Η Terra Creta ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 2001. Το 2009 έκανε μεγάλη επένδυση στο Κολυμπάρι Χανίων, σε ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Κύριο αντικείμενο εργασιών έχει την παραγωγή, την τυποποίηση και τις εξαγωγές ελαιόλαδου ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, κυρίως από την περιοχή Κολυμβαρίου. Διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα που ελέγχει όλα τα βήματα παραγωγής, από τον ελαιώνα μέχρι το τελικό προϊόν και την εξαγωγής του. Παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε όλες τις κατηγορίες όπως εξαιρετικό παρθένο, ΠΟΠ Κολυμπάρι και βιολογικό, premium, αγουρέλαιο, χαμηλής οξύτητας. Η έκθλιψη πραγματοποιείται στο σύγχρονο ελαιουργείο της εταιρείας που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της, στην καρδιά της ελαιοκομικής ζώνης της Δυτικής Κρήτης. Το ελαιουργείο είναι υψηλής δυναμικότητας, με δυνατότητα ποιοτικού διαχωρισμού του ελαιόκαρπου πριν την έκθλιψη και αυτοματοποιημένο σύστημα ιχνηλασιμότητας. Επίσης το 2018 εισήγαγε νέες καινοτόμες τεχνικές έκθλιψης που την τοποθετούν στις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς στον τομέα αυτό.

Η φιλοσοφία και οι πρακτικές της εταιρείας κινούνται πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος που παράγει η κρητική γη. Στόχος η διατήρηση των ωφέλιμων συστατικών του προϊόντος, η γεύση και το άρωμά του αλλά και η υψηλή διατροφική του αξία. Όλα τα παραπάνω γίνονται πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Terra Creta λαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προωθώντας τη βιώσιμη καλλιέργεια, την υπεύθυνη περιβαλλοντική διαχείριση και την σύνδεση της με τον άνθρωπο και την κοινωνία. Φιλοδοξεί να είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στη βιωσιμότητα στον τομέα του ελαιόλαδου. Η συνεχής μέριμνα των παραπάνω εγγυάται την παραγωγή ενός ασφαλούς, γευστικού και ωφέλιμου «λειτουργικού τροφίμου», όπως αποκαλείται το ελαιόλαδο.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο