Χανιά | Μετά τη Χάληδων άλλαξε όψη και η Καραολή και Δημητρίου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πεζοδρόμησης στην οδό Καραολή και Δημητρίου, που εκτελούνται τους τελευταίους μήνες.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εκφράζει ο τέως δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook αναφέρει: «Νέα όμορφη όψη στην οδό Καραολή & Δημητρίου, σαν συνέχεια του έργου μας της οδού Χάληδων! Η πόλη μας αλλάζει και είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή μας!»

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση του έργου ανακατασκευής του οδοστρώματος της οδού Καραολή και Δημητρίου, προϋπολογισμού μελέτης 120.000 (με Φ.Π.Α.) και ποσού σύμβασης 75.522,61 (με Φ.Π.Α.) υπεγράφη στις 10 Ιουνίου 2019 από τον τότε δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη.

Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διάστρωση του οδοστρώματος, με φυσικούς κυβόλιθους, στο επίπεδο της στάθμης των πεζοδρομίων ώστε να ενοποιηθεί η οδός τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά με την οδό Χάληδων, όπως αυτή διαμορφώνεται.

Η έναρξη των εργασιών είχε προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου 2019, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία της παλιάς πόλης, κατά τη θερινή περίοδο.

Σε δήλωσή του, μετά την υπογραφή, ο κ. Βάμβουκας ανέφερε τα εξής: Υπέγραψα τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την οδό Καραολή Δημητρίου που αποτελεί μια συνέχεια της οδού Χάληδων. Θα ενοποιήσει ουσιαστικά την οδό Χάληδων με το υπόλοιπο τμήμα της Παλιάς Πόλης, το οποίο έχει αναπλαστεί και το οποίο, συγκεκριμένα, συνεχίζεται με την οδό Σήφακα. Το έργο θα ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου, ώστε να μη διαταράξουμε το συγκεκριμένο σημείο, κατά τη θερινή περίοδο. Σε συνέχεια αυτών θα γίνει ενοποίηση της οδού Χάληδων και της οδού Καραολή και Δημητρίου με την πλατεία Συντριβανίου. Θα χρησιμοποιηθούν δηλαδή υλικά, κατά τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να μας δώσουν αυτό το αποτέλεσμα. Σημειώνω δε ότι η οδός Χάληδων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό έργο που το καμαρώνουν όλοι οι Χανιώτες. Με την Καραολή και Δημητρίου θα έχει ολοκληρωθεί μια παρέμβαση σε ένα πολύ ζωτικό σημείο της Παλιάς Πόλης.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή