Βραδιά… οραμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

«Σε 32 ανέρχονται τα υπό εκτέλεση έργα αυτή τη στιγμή στον Δήμο Χανίων και το υπόλοιπο του προϋπολογισμού τους είναι 3,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, 16 έργα είναι σε φάση υπογραφής σύμβασης με προϋπολογισμό, για το 2020, 5 εκατ. ευρώ, συν ότι έχουμε 39 νέα έργα», όπως γνωστοποίησε χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Ξανθουδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της τροποποίησης – συμπλήρωσης της 784/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων έτους 2020.

Είχε προηγηθεί, από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη αναφορά σε σειρά μεγάλων έργων που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή σε βάθος χρόνου, τα περισσότερα από τα οποία σχεδιάζονται και μελετώνται εδώ και αρκετά χρόνια από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, χωρίς, για πολλά από αυτά, να υπάρχουν, προς το παρόν, ούτε μελετητική ωριμότητα, ούτε χρηματοδοτικές πηγές, ούτε, κατά συνέπεια, ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ 

Αναλυτικότερα, ο κ. Σημανδηράκης έκανε Ειδική αναφορά σε μία σειρά από έργα, ακολουθώντας μία συγκεκριμένη «διαδρομή», από την περιοχή της Αγίας Κυριακής και «κατευθυνόμενος» δυτικά – για αρκετά από αυτά.

• Αγία Κυριακή: Υπάρχει ώριμη μελέτη για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, προϋπολογισμού άνω του ενός εκατ. ευρώ και ήδη συμφωνημένη υπογειοποίηση των καλωδίων στην οδό Βιβιλάκη.

• Απόκτηση Οικίας Πρίγκιπα: Θα γίνει διερεύνηση δυνατότητας απόκτησης της πρώην Οικίας του Πρίγκιπα, η οποία «πρέπει μεσομακροπρόθεσμα να περιέλθει στην περιουσία του Δήμου».

• Αποκαταστάσεις κάτω από τη Βίλα Κούνδουρου: Έχουν γίνει ήδη οι παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΧ κάτω από τη Βίλα Κούνδουρου.

• Ανάπλαση Κουμ Καπί: Στο Κουμ Καπί υπάρχει η αρχιτεκτονική αποτύπωση της μελέτης Τσακαλάκη, όμως επιμέρους μελέτες δεν έχουν προχωρήσει. «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει ανασύρει τις μελέτες και είμαστε τώρα στη διαδικασία να προχωρήσουν».

• Σπηλαιώσεις: «Μέσα από 4 τεχνικά δελτία, των 100.000 ευρώ έκαστο, κάνουμε παρεμβάσεις που απαντούν στο πρόβλημα των σπηλαιώσεων στο Κουμ Καπί και στο Παλιό Λιμάνι».

• Ανατολικό ανάχωμα: «Νέο έργο θα γίνει στο ανατολικό ανάχωμα με 900.000 ευρώ, για χώρους καταφυγής (πολιτική προστασία). «Αναπλάθοντας το ανατολικό και δυτικό ανάχωμα, θα είναι και χώροι καταφυγής και ταυτόχρονα θα καθαριστούν, θα εξωραϊστούν, θα φυτευτούν και θα είναι επισκέψιμοι. Σήμερα είχαμε τη δέσμευση της Υπουργού Πολιτισμού ότι θα γίνουν οι εργασίες αναστήλωσης του προμαχώνα και έχει δοθεί η εντολή στην τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων να καλύψει το σχετικό κόστος».

• Προμαχώνας Mocenigo: «Το αίτημά μας και προς τον Πρωθυπουργό και προς την κα Μενδώνη, ήταν, αν και βρίσκεται στη ζώνη Α του Αρχαιολογικού Χώρου, να επαναφέρουμε τη λειτουργία ενός αναψυκτηρίου, υπό την επίβλεψη της Αρχαιολογίας, όχι για να έχουμε επιπλέον έσοδα, αλλά για να ξαναζωντανέψει το συγκεκριμένο μέρος. Η Υπουργός μάς είπε ότι προέχει η στατική ενίσχυση και αποκατάσταση του προμαχώνα. Δόθηκε εντολή από την κα Μενδώνη, με χρονοδιάστημα έξι μηνών, να προχωρήσουν οι μελέτες αποκατάστασης του προμαχώνα. Σε πρώτη φάση θα γίνουν κάποιες απομακρύνσεις υλικών και σε δεύτερη φάση θα γίνουν από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων τα έργα αποκατάστασης».

• Νεώρια: «Περίπου το Πάσχα, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, θα γίνει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης».

• Λιμενοβραχίονας: «Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν έργα συντήρησης και αποκατάστασης της Φορτέτζα, και είπαμε ότι και σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί να αξιοποιηθεί, υπό τον απόλυτο έλεγχο της Αρχαιολογίας, με τη δημιουργία ενός μικρού αναψυκτηρίου, σε καμία περίπτωση στο μέγεθος που λειτουργούσε παλαιότερα».

• Κυματοθραύστης Ενετικού Λιμένα: «Ο Πρωθυπουργός έδωσε την έγκριση στον Υπουργό Υποδομών να έρθει σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία για την αποκατάσταση του κυματοθραύστη, που έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και δεν ολοκληρώθηκε στο σύνολο του σχεδιασμού. Ένα ποσό 600.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για το συγκεκριμένο έργο. Οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν υπό την επιστημονική καθοδήγηση του καθηγητή Κωνσταντίνου Συνολάκη».

• Πρώην πισίνα Ξενία: είμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη περιοχή, στο πλαίσιο μιας παλαιάς μελέτης που υπάρχει, ως χώρο αναψυχής, σε συνέχεια των έργων που εκτελούνται στη Δυτική Τάφρο.

• Πάρκινγκ ΑΒΕΑ: «Την υπόθεση αυτή νομίζω ότι την αντιλαμβάνεστε όλοι, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό».

• Διάνοιξη από Νέα Χώρα έως Αγίους Αποστόλους: «Βρίσκεται σε τελικό στάδιο η εκπόνηση της μελέτης για τη δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου, μίας διαδρομής ήπιας ανάπτυξης, που οδηγεί τελικά στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων».

• Δημοτική Αγορά: «Έχουν γίνει τρεις συναντήσεις με τους καταστηματάρχες. Η μελετητική διαδικασία ολοκληρώνεται στις αρχές του καλοκαιριού. Ο διαγωνισμός θα γίνει με το Άρθρο 28, με ειδικές προσκλήσεις που εξασφαλίζει εργολάβους, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκτελέσει τέτοιου είδους έργου κι έχουν ασχοληθεί με ιστορικά κτίρια. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού, αλλά και με δέσμευση του Περιφερειάρχη, θα προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όχι από πόρους του Δήμου. Το έργο δεν θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια και αυτό είναι εις γνώση του καταστηματαρχών. Μαζί με αυτό υπάρχουν οι μελέτες για την ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου».

• Ανάπλαση κεντρικών οδών: «Θα γίνει η μεγάλη παρέμβαση από την οδό Τζανακάκη έως την οδό Πειραιώς, που είχε ωριμάσει σημαντικά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Συνεχίζει, αλλά μόνο το κομμάτι των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη. Ο σχεδιασμός για την οδό Τζανακάκη διαφοροποιείται».

• Ιταλικοί Στρατώνες – Ενοποίηση Πάρκου με Δημοτικό Κήπο: «Διεκδικούμε το κτίριο και σύμφωνα με τη δήλωση του Πρωθυπουργού θα δοθεί στον Δήμο Χανίων και θα γίνει μία συνολική μελέτη για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου. Όμως δεν θεωρούμε ότι η παρέμβαση αυτή αφορά ένα νέο κτίριο. Πάμε να διαμορφώσουμε ένα νέο σημείο αναφοράς ανάμεσα στην Αγορά και τα Δικαστήρια, που θα προβλέπει την πλήρη ενοποίηση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με τον Δημοτικό Κήπο και τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην πίσω πλευρά των Ιταλικών Στρατώνων».

• Παλιό κτίριο ΙΚΑ: «Σύμφωνα με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού θα παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων και θα χρησιμοποιηθεί ως ένα διοικητικό κέντρο με τη φιλοξενία υπηρεσιών που τώρα στεγάζονται σε άλλα σημεία εκτός του σημερινού Δημαρχείου».

• Διάβρωση ακτής στην Αγία Μαρίνα: «Καταλήξαμε μετά και από συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους ότι θα υπάρξει μία προγραμματική σύμβαση του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον κ. Συνολάκη, την Περιφέρεια Κρήτης, το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Χανίων, για το ποιες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να σταματήσουν την εξέλιξη του φαινομένου σε πρώτη φάση. Στη φάση του παραδοτέου της προγραμματικής σύμβασης ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί και η χρηματοδότηση για να γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις».

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε και σε μία σειρά από οδικά έργα. Όπως είπε, «όλες αυτές» (σ.σ.: οι προαναφερόμενες) «οι παρεμβάσεις δεν απαντούν στο κυκλοφοριακό και στο πρόβλημα της στάθμευσης. Αυτό που κάνουμε σε συνεννόηση και με μελετητές είναι δύο νέες παρεμβάσεις: ο δρόμος που συνδέει τον Προφήτη Ηλία με τον Άγιο Ονούφριο και ο δρόμος -επιτέλους, η ωρίμαση της μελέτης- που συνδέει τα Κουνουπιδιανά με τον Σταυρό. Δύο βασικούς νέους άξονες που δίνουν δεύτερες διεξόδους και αποσυμφορίζουν την οδό Ακρωτηρίου».

Και, ακόμη:

• Μελετάται να υπάρξει σύζευξη μεταξύ της οδού Ακρωτηρίου με την οδό Παπαναστασίου που καταλήγει στην 5η Μεραρχία στον Βλητέ Σούδας.

• Στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του κέντρου έχουμε πει τη διάνοιξη της οδού Γογονή στη συνέχειά της μετά τον Κουμπέ, που είναι μία εκκρεμότητα σημαντική εδώ και χρόνια.

Ασφαλτόστρωση οδού Καραμανλή (Σούδας): το επόμενο δίμηνο, θα υπάρξει μία συνολική ασφαλτόστρωση από τον κόμβο της Σούδας μέχρι και ένα χιλιόμετρο από τον Κουμπέ από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΧ.

Κόμβος Σούδας: «Είχαμε την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το έργο μελετά τον κυκλικό κόμβο. Την ίδια στιγμή, μέσα στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων,εγκριθεί  έχει κι ένας κάθετος δρόμος που συνδέει τη λεωφόρο Καραμανλή (Σούδας) με την περιοχή της κεραίας της ΕΡΤ. Για τον κόμβο η δημοπράτηση είναι άμεση, για τον κάθετο δρόμο περιμένουμε τη διαγωνιστική διαδικασία».

• Περιφερειακή οδός Αγίας Μαρίνας: «Υπάρχει επιτάχυνση της μελέτης που ήταν σε εκκρεμότητα».

• Κόμβος Μουρνιών: «Σε συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα της γραφειοκρατίας και το έργο προχωράει κανονικά».

• Παλαιά εθνική οδός Χανιά – Κολυμπάρι: «Σε συνεννόηση με τον Δήμο Πλατανιά και σε επαφή με την Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον κ. Βλαστό για να προχωρήσουμε σ’ ένα ερευνητικό πρόγραμμα, για να μας προτείνουν μία συνολική ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού, η οποία θα προβλέπει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, υπογειοποίηση όλων των δικτύων κοινής ωφέλειας και διαχείριση των ομβρίων. Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη και από εκεί και πέρα θα αναλάβει ο κάθε Δήμος το κομμάτι ευθύνης του για να την υλοποιήσει. Με παρέμβαση της ΔΕΥΑΧ θα υπάρξει μία παρέμβαση στο πιο επιβαρυμένο κομμάτι ενόψει της τουριστικής περιόδου και η εργολαβία από την Περιφέρεια, περίπου 2,5, εκατ. ευρώ, θα έρθει μετά τον Οκτώβριο να συμπληρώσει ένα προηγούμενο κομμάτι».

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΜΕΣΙΔΗΣ

Ο Μανώλης Κεμεσίδης, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης του Άρη Παπαδογιάννη (ο οποίος απουσίαζε καθώς βρισκόταν στην Αθήνα) έκανε λόγο για «εξαγγελίες εικοσαετίας. Απεντάξατε την Τζανακάκη. Ρωτώ: Θα βάλετε τα χρήματα αυτά στα Ταμπακαριά; Πείτε την αλήθεια. Γιατί πεζοδρομείτε την Τζανακάκη από τη στιγμή που δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, από τη στιγμή που είναι παλαιά εθνική οδός και πρέπει ν’ αλλάξει χαρακτήρα για να πεζοδρομηθεί;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κεμεσίδης απηύθυνε το συγκεκριμένο ερώτημα τρεις φορές στον Δήμαρχο Χανίων, χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση.

Ακολούθως, ο κ. Κεμεσίδης επεσήμανε ότι «σήμερα άκουσα κάτι προεκλογικές εξαγγελίες λες και έχουμε προεκλογική περίοδο. Έχω μείνει άφωνος. Σε 3,5 χρόνια από τώρα θα κριθείτε στην πράξη γι’ αυτά που θα έχετε εκτελέσει. Αυτά που είπατε είναι το λιγότερο 300 εκατ. ευρώ χωρίς να μιλήσουμε για μελέτες. Ζαλίστηκα ν’ ακούω. Εδώ μιλούσαμε για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020, το οποίο είναι 3,5 εκατομμύρια τα δύο έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και τα νέα έργα είναι πάλι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που τα ξέρω ένα – ένα. Επί της ουσίας, λοιπόν, έχετε βάλει 800.000 στη Δημοτική Ενότητα Χανίων και άλλα 800.000 στους πρώην περιαστικούς Δήμους για οτιδήποτε θα κάνετε. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Προσπαθώ να σας προφυλάξω και το εννοώ. Στα 3,5 χρόνια θα κριθείτε όχι από αυτά που λέτε, αλλά από αυτά που θα έχετε κάνει μέχρι τότε. Ο Πρωθυπουργός σάς είπε ότι θα σας δώσει κτίρια, αλλά σας ρώτησε: Έχετε χρήματα να τα στηρίξετε;», σημείωσε ο κ. Κεμεσίδης.

Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης σημείωσε, σε σύντομη παρέμβασή του, ότι «κάπου έχουμε παρεξηγήσει κάτι σε αυτή τη διαδικασία του συγκεκριμένου θέματος. Όταν δει κανείς την ημερήσια διάταξη, θα δει κάποια έργα, είτε παλαιότερα, είτε συνεχιζόμενα, με την ένταξη κάποιων νέων έργων, με κυριότερο τη Δημοτική Αγορά. Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη μελλοντική προοπτική και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής… Εμείς δεν ψηφίζουμε σήμερα αν θα γίνει πεζόδρομος ή όχι η οδός Τζανακάκη. Το μόνο που θα ψηφίσουμε από τα μεγάλα έργα είναι το έργο της Δημοτικής Αγοράς, που είναι ώριμο και πρέπει να δημοπρατηθεί. Αν πείτε συνολικά ότι δεν τα ψηφίζετε, λέτε, ουσιαστικά, ότι δεν ψηφίζετε ούτε τη Δημοτική Αγορά».

Η ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Η Νάνσυ Αγγελάκη, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης του Γρηγόρη Αρχοντάκη, σημείωσε ότι «εδώ και πολλή ώρα μας παρουσιάζετε ένα όραμα, που για εμάς, τους παλιούς, είναι μία συνέχεια οραμάτων συνδυασμών πολλών Δημοτικών Αρχών. Δυστυχώς σήμερα μιλάμε για τεχνικό πρόγραμμα. Για υλοποίηση. Πώς θα υλοποιήσετε μελέτες ενώ εσείς ο ίδιος είπατε ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν έχει τη δυνατότητα. Διεκδικείτε κτίρια από το κεντρικό κράτος. Χρήματα, για να τα αξιοποιήσουμε, διεκδικήσατε; Προϋπολογισμούς να μας πείτε και πού θα βρούμε τους πόρους».

Η κα Αγγελάκη τόνισε, ακόμη, πως «ο Δήμος μας έχει μεγάλες ανάγκες. Πάρα πολλοί τίτλοι από αυτά τα έργα έχουν συζητηθεί πάρα πολλές φορές στα Δημοτικά Συμβούλια. Σαφέστατα, κύριε Δαμιανάκη, θέλουμε να υλοποιηθεί η Δημοτική Αγορά, θέλουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Πρωθυπουργού και περιμένουμε να τη δούμε. Για εμάς σημασία έχει η υλοποίηση όλων αυτών. Καλά είναι τα οράματα και όλα αυτά που διαχρονικά βλέπουμε, γιατί όλο αυτό το project που παρουσίασε ο Δήμαρχος δεν είναι δουλειά έξι μηνών της Δημοτικής Αρχής. Είναι όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, είναι της Περιφέρειας, είναι της ΔΕΥΑΧ, είναι της ΔΕΔΙΣΑ.

Ο ΤΑΣΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Τη διαφωνία του με την πεζοδρόμηση της οδού Τζανακάκη εξέφρασε ο Τάσος Βάμβουκας, ενώ σημείωσε ότι το χρονικό διάστημα των δύο ετών που θα μείνει κλειστή η Δημοτική Αγορά είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να το επανεξετάσει, με βάση την πρότερη απόφασης επί δημαρχίας του για ολοκλήρωση των έργων σ’ ένα χρόνο.

Ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε ότι «η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Χανίων δείχνει την ομαλή συνέχεια στα έργα και την ανοδική πορεία του Δήμου, που βασίζεται στις ισχυρές βάσεις που δημιουργήσαμε ως Δημοτική Αρχή, εξασφαλίζοντας χρήματα, μελέτες, προώθηση και εκτέλεση έργων. Σημαντικά έργα που είχαμε ξεκινήσει όπως η πλατεία της Σούδας, το Ρολόι, ανακατασκευές πεζοδρομίων, έργα οδοποιίας, ενεργειακής αναβάθμισης, κοινωνικής προστασίας, έργα πολιτικής προστασίας κ.λπ. βρίσκονται υπό εκτέλεση, ενώ άλλα παίρνουν σειρά και αλλάζουν την εικόνα της πόλης και του Δήμου μας».

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ο Γιάννης Σαρρής σημείωσε ότι «ως δημοτική παράταξη έχουμε διαπιστώσει ότι σε τέτοιου είδους συζητήσεις κυριαρχεί τόσο πολύ το επικοινωνιακό και το φαίνεσθαι σε βάρος της ουσίας και των πραγμάτων των οποίων μεσολαβούν και τα οποία γίνονται πραγματικότητα, που πραγματικά καταντάει μία παράσταση, η οποία δεν έχει πραγματική υπόσταση και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βιώνουμε».

Πρόσθεσε, δε, ότι όλοι έχουν κάνει έργα τα προηγούμενα χρόνια, μικρά ή μεγάλα, επιτυχημένα ή λιγότερα επιτυχημένα, όμως τα προβλήματα συσσωρεύονται στην πόλη. Σημαντικό είναι αυτά τα έργα ποιες ανάγκες καλύπτουν και με ποια κριτήρια ιεραρχούνται οι ανάγκες», ανέφερε ο κ. Σαρρής, η δημοτική παράταξη του οποίου απείχε της ψηφοφορίας.

Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Νίκος Βουρλάκης σημείωσε ότι αυτά τα έργα «δεν απαντούν από ποιους και για ποιους θα είναι και γι’ αυτόν τον λόγο καταψηφίζουμε την τροποποίηση». Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα λόγια ούτε του σημερινού Πρωθυπουργού, ούτε του προηγούμενου». «Ακούσαμε μία ωραία έκθεση ιδεών. Ακούσαμε περισσότερα από 100 “θα”. Αυτά τα έργα είναι μακριά από τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας», σημείωσε ο κ. Βουρλάκης.

Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΣ

Ο Σεραφείμ Ρίζος αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία, τονίζοντας ότι το πρόβλημα θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί από τη Δημοτική Αρχή. Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά στις δεσμεύσεις περί παραχωρήσεων, λέγοντας ότι το παράδειγμα του στρατοπέδου Μαρκοπούλου «μαρτυρά» πολλά. Παράλληλα, έκανε λόγο για «βαθιάς νεοφιλελεύθερης πρότασης τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο απαντά στο παντεσπάνι και όχι στο ψωμί».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε, ακολούθως, από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Σημανδηράκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «διαχειριζόμαστε μίζερα, έργα και ειδήσεις που απασχολούσαν για χρόνια τον Δήμο και δεν αναγνωρίζονται οι θετικές εξελίξεις».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο