Χανιά | Ανανέωση ισχύος αδειών επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενημερώνει, με σημερινή της ανακοίνωση, «τους επαγγελματίες αλιείς ότι «οι νέοι πίνακες με τα αλιευτικά σκάφη που μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες αλιείας έχουν σταλεί στις Λιμενικές αρχές.

Μετά από έλεγχο που έγινε από την Υπηρεσία μας για τα αλιευτικά σκάφη <10μ, υπάρχει μεγάλος αριθμός σκαφών στον Νομό μας που δεν τηρεί την υποχρέωση υποβολής μηνιαίας δήλωσης παραγωγής. Καλούμε τους αλιείς που ήδη έχουν κωδικό και δεν ήταν στους πίνακες του ΥπΑΑΤ για ανανέωση των αδειών να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας ώστε να ελέγχεται ότι έχει γίνει σωστά η υποβολή.

Υπενθυμίζουμε στους επαγγελματίες αλιείς του Νομού Χανίων την υποχρέωση υποβολής στοιχείων αλιευτικής δραστηριότητας και ότι τα αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος κάτω των 10 μέτρων των οποίων η άδεια αλιείας είχε ημερομηνία λήξης το τελευταίο τρίμηνο του 2019, θα ανανεωθούν μετά την αποστολή πινάκων από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας του ΥπΑΑΤ που θα περιλαμβάνουν τα σκάφη για τα οποία έχουν υποβληθεί στοιχεία αλιευτικής δραστηριότητας για τα έτη 2018-2019, μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ).

Εφιστούμε την προσοχή στους υπόχρεους αλιείς, ότι θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις παραγωγής για τα έτη 2018-2019 μέχρι 15-3-2020.

Η προθεσμία λήγει και οι άδειες αλιείας, η ισχύς των οποίων έχει παραταθεί μέχρι 10-4-2020, δεν θα ανανεωθούν για όσα σκάφη δεν τηρούν την υποχρέωση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων:

Tηλ.: 28213-46506-507.

E-mail: alieia.cha@crete.gov.gr».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή