Χανιά | Εκδήλωση με θέμα «Γύρη λουλουδιών, γύρη μελισσών»

Εκδήλωση με θέμα «Γύρη λουλουδιών, γύρη μελισσών», στο πλαίσιο των «Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας», οργανώνουν η πολιτική συλλογικότητα «χωριά βδ Κρήτης» και η συλλογικότητα εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου «Terra Verde» (Γη Πράσινη), την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η Παναγιώτα Γώτσιου, βιολόγος – ερευνήτρια στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), θα δώσει πληροφορίες για τη γύρη των φυτών, την επιστήμη που τη μελετά (παλυνολογία) και τη σύνδεσή της με διάφορους κλάδους επιστημών (όπως αρχαιοβοτανική, ιστορική γεωλογία, παλαιοντολογία, εξελικτική βιολογία, εροβιολογία/αλλεργιολογία, εγκληματολογία/ιατροδικαστική). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σχέση της γύρης με τις μέλισσες, την επικονίαση των φυτών και τη μελισσοπαλυνολογία (μελέτη της γύρης στο μέλι).

Η κα Μαρία Μπροκαλάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος, θα μιλήσει για τη χημική σύσταση, τις ιδιότητες και τη διατροφική αξία της γύρης των μελισσών.

Ο Γιάννης Αποστολάκης, Ex-Chef MAIX, πρόεδρος του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, θα αναπτύξει το θέμα «Γύρη, ο θησαυρός της μέλισσας στη γαστρονομία».

Ο μελισσοκόμος Αντώνης Παπαγιαννάκης θα μιλήσει και θα δείξει στην πράξη με ποιο τρόπο λαμβάνεται η γύρη από τη γυρεοπαγίδα της κυψέλης των μελισσών και για το τι θα πρέπει να προσέχει ο παραγωγός και ο καταναλωτής.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή