Η «προφητική» ομιλία του Μπιλ Γκέιτς το 2015: Ο πλανήτης κινδυνεύει από τους ιούς (βίντεο)

Προφητική ήταν η ομιλία που έδωσε πριν από πέντε χρόνια (2015) ο συνιδρυτής της Microsoft, αμερικανός επιχειρηματίας, εφευρεύτης Μπιλ Γκέιτς αναφορικά με τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη.

Το HANIA.news παρουσιάζει τη συγκεκριμένη ομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γκέιτς επεσήμανε ότι «σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μία παγκόσμια καταστροφή δεν μοιάζει με αυτό» (σ.σ.: εμφανίζεται στις οθόνες το «μανιτάρι» μίας πυρηνικής έκρηξης), «αλλά μοιάζει με αυτό» (σ.σ.: εμφανίζεται στις οθόνες η εικόνα ενός ιού). «Εάν οτιδήποτε σκοτώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους τις επόμενες λίγες δεκαετίες είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για έναν υψηλά μεταδιδόμενο ιό, παρά έναν πόλεμο. Όχι πύραυλοι, αλλά μικρόβια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Ο κ. Γκέιτς εξήγησε ότι αυτό είναι πιθανό να συμβεί και γιατί ενώ έχουν επενδυθεί τεράστια χρηματικά ποσά για την πυρηνική αποτροπή, δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο για τα συστήματα που σταματούν μία επιδημία. «Έχουμε επενδύσει πολύ λίγα», ανέφερε χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι «δεν είμαστε για την επόμενη επιδημία».

Δείτε την οκτάλεπτη ομιλία του κ. Γκέιτς…

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή