Την αποκατάσταση της «αδικίας που έχει προκύψει μετά την εξαγγελία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και ανέργων» ζητούν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου με κοινό τους έγγραφο προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, το οποίο κοινοποιούν στους βουλευτές της μεγαλονήσου και των Δωδεκανήσων.
Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου ζητούν να συμπεριληφθούν στην κάλυψη των μέτρων προστασίας και οι παρακάτω κατηγορίες:
α) Άνεργοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων το 2019, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας.
β) Άνεργοι που μπήκαν για πρώτη φορά το 2019 στην αγορά εργασίας και δεν είχαν δικαίωμα να μπουν στο επίδομα ανεργίας.
γ) Εργαζόμενοι που συμπλήρωσαν παραπάνω από διακόσια τριάντα (230) ένσημα.
δ) Όλοι οι μακροχρόνια εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ.
ε) Άνεργοι των οποίων η επιδότηση έληξε πριν τον Δεκέμβριο του 2019.
«Ευελπιστούμε ότι και αυτή τη φορά, η ανταπόκρισή σας θα είναι άμεση για την αποκατάσταση της αδικίας και την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση», καταλήγουν.

