Μπιλ Γκέιτς: Πόσο θα χρειαστεί για να είναι οι Αμερικανοί “εντελώς ασφαλείς»

Μπορεί να φτάσουμε έως το φθινόπωρο του 2021 για να είναι οι Αμερικανοί “εντελώς ασφαλείς” από τον κορωνοϊό, προέβλεψε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στο PBS Newshour.

Αυτό γιατί θα χρειαστεί πάνω από ένα έτος για να αναπτυχθεί και τεθεί σε χρήση ένα εμβόλιο, σύμφωνα με ερευνητές που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας θεραπείας για την Covid-19.

“Το εμβόλιο είναι κρίσιμο γιατί, μέχρι να φτιαχτεί, τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό”, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος. “Μπορεί να βελτιωθούν σε έναν βαθμό, αλλά ο κίνδυνος μιας αναζωπύρωσης θα υπάρχει έως ότι γίνει ευρύς εμβολιασμός”.

Η κοινωνική απομάκρυνση βοηθά στη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο στόχος, εξήγησε ο Γκέιτς, είναι αυτός ο αριθμός να μειωθεί σε ένα σημείο στο οποίο θα μπορεί να γίνεται “ιχνηλάτηση επαφών”, προκειμένου να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα καραντίνας.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, έχει αφιερώσει τις τελευταίες δεκαετίες δουλεύοντας πάνω στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος “Bill & Melinda Gates Foundation”.

Για να καταλάβουμε πώς θα είναι η ζωή στις ΗΠΑ σε 6 έως 12 μήνες από σήμερα, ο Γκέιτς θεωρεί την Κίνα ένα καλό μοντέλο. “Στέλνουν ανθρώπους πίσω στη δουλειά, αλλά φοράνε μάσκες. Ελέγχουν θερμοκρασίες. Δεν διοργανώνουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Και έτσι έχουν καταφέρει να αποφύγουν μια μεγάλη αναζωπύρωση”, είπε.

Μια πιθανότητα είναι ότι οι συναθροίσεις θα επιτρέπονται, ανάλογα με τις ηλικίες των συμμετεχόντων. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως οι συγκεντρώσεις του ευρύ κοινού “μπορεί να μην επανέλθουν έως ότου γίνει ευρύς εμβολιασμός”.

Πηγή: capital.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή