«Ανοίγουν» τον Μάιο δειλά – δειλά οι πτήσεις από low cost εταιρείες

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ότι θα επανεκκινήσει ορισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου την 1η Μαΐου. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους ευρωπαίους αερομεταφορείς που άρχισαν να αποκαθιστούν υπηρεσίες που έχουν σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν προσγειώσει την πλειονότητα των στόλων τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες καθώς η ζήτηση έπεσε και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την καταπολέμηση του ιού συνεχίστηκαν. Η ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί κατά 90% σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό IATA.

Η Wizz είπε, ωστόσο, ότι θα επαναφέρει μερικά από τα αεροπλάνα της «για να παρέχει ουσιαστικά υπηρεσία σε επιβάτες που πρέπει να ταξιδέψουν», προσθέτοντας ότι η επανέναρξη των πτήσεών της δεν υπόκειται σε περαιτέρω κυβερνητικούς περιορισμούς.

Οι πτήσεις προς διάφορους προορισμούς στη Ρουμανία, καθώς και στη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία, στη Λισαβόνα στην Πορτογαλία και στην Τενερίφη της Ισπανίας θα είναι μεταξύ εκείνων που θα επαναληφθούν, δήλωσε η Wizz, που εδρεύει στο Λονδίνο, η οποία ιδρύθηκε στην Ουγγαρία και έχει μεγάλη παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η Wizz είπε ότι το πλήρωμα καμπίνας θα φορά μάσκες και γάντια σε όλες τις πτήσεις και θα διανέμει απολυμαντικά μαντηλάκια στους επιβάτες, ενώ τα αεροσκάφη της έχουν ήδη απολυμανθεί.

«Τα προστατευτικά μέτρα που εφαρμόζουμε θα διασφαλίσουν τις συνθήκες υγιεινής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wizz Air UK, Owain Jones.

Στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, οι περισσότερες πτήσεις που συνεχίζονται είναι ταξίδια επαναπατρισμού και πτήσεις φορτίου, καθώς αφενός οι περιορισμοί εμποδίζουν άλλα ταξίδια και αφετέρου πολλοί Ευρωπαίοι παραμένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Wizz, η Ryanair έχει «προσγειώσει» το 99% του στόλου της, αλλά συνεχίζει να εκτελεί περιορισμένο πρόγραμμα για λόγους έκτακτης ανάγκης και είπε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Ο ιστότοπός της επιτρέπει κρατήσεις από τις 8 Μαΐου, σύμφωνα με τo Reuters.

Ένας άλλος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους η EasyJet, η οποία έχει «προσγειώσει» όλα τα αεροπλάνα της, θα μπορεί να κάνει κρατήσεις από τις 18 Μαΐου.

Οι τρέχουσες συμβουλές της βρετανικής κυβέρνησης για τους Βρετανούς, είναι να αποφεύγουν επ’ αόριστον όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια διεθνώς.

Παρόμοιοι περιορισμοί από κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αφήσει πολλές αεροπορικές εταιρείες που αγωνίζονται να επιβιώσουν οικονομικά χωρίς «φως» για το πότε θα περιοριστούν οι περιορισμοί ή θα ανακάμψει ο ρυθμός της ζήτησης.

Η δυνατότητα νέων κανόνων για την εξασφάλιση κοινωνικής απόστασης στις πτήσεις αποδεικνύει έναν επιπλέον πονοκέφαλο για τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wizz, Jozsef Varadi έχει ήδη δηλώσει στις αρχές Απριλίου ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αφήσει άδειο το ένα τρίτο των θέσεων στα αεροσκάφη της, αφήνοντας έτσι περισσότερο χώρο μεταξύ των επιβατών.

Πηγή: reuters.com

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή