Βασιλάκης (Αegean): Η χειρότερη χρονιά στην ιστορία μας – “Καίμε χρήμα” για να συνεχίζουμε να πετάμε

Πτώση της τάξης του 98% παρουσιάζει στην μετακίνηση επιβατών τους μήνες Απρίλιο και Μάιο η Aegean όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ευτύχιος Βασιλάκης σε ενημέρωση επενδυτών το απόγευμα της Δευτέρας.

Για τον ίδιο το δεύτερο τρίμηνο είναι η μία περίοδος που η Aegean που θα συνεχίσει να “καίει χρήματα” καθώς η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί ιδιαίτερα τον Ιούνιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι εταιρεία “καίει” 40 εκατ. ευρώ τον μήνα καθώς μόνο τα σταθερά μηνιαία έξοδα είναι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.

Η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Aegean

Σύμφωνα με ένα “αισιόδοξο” σενάριο που τρέχει, τον Ιούλιο η κίνηση θα βρίσκεται στο 25% της συνηθισμένης κίνησης ενώ το Σεπτέμβριο υπάρχει η “ελπίδα” να φτάσει στα επίπεδα του 50%, χαρακτηρίζοντας ότι το τρίτο τρίμηνο θα είναι σαφώς καλύτερο από το δεύτερο αλλά πολύ μακριά από τα μεγέθη προηγούμενων χρονιών, χαρακτηρίζοντας το 2020 την χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Aegean. “Η χρονιά αυτή θα αποτελέσει πρόκληση στην ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε και να επιβιώνουμε”.

“Ξεκινήσαμε ιδιαίτερα δυναμικά το πρώτο τρίμηνο, σε συνέχεια ένα ενός πολύ δυναμικού 2019. Τα πράγματα πήγαιναν καλά και παρουσιάζαμε διψήφια άνοδο μέχρι και τις αρχές Μαρτίου όμως κατέληξε στο τρίμηνο να έχουμε μείωση της τάξης 15% η οποία οφείλεται στην μείωση πάνω από 50% που είχαμε τον Μάρτιο”.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Κωστή Χριστοδούλου στο news247.gr, ο κ. Βασιλάκης μίλησε για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο στον χώρο των αερομεταφορών καθώς η δραστηριότητα άγγιξε για πρώτη φορά το μηδέν. “Δεν υπήρξε τομέας που να έχει σχέση με τις αεροπορικές εταιρείες που να μην επηρεάστηκε, είτε λίγο είτε περισσότερο. Το θετικό είναι ότι από αυτή την κρίση ότι το brand της Ελλάδας βγαίνει πιο ισχυρό”.

Το 70% των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα

Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής, το 70% των εργαζομένων έχει τεθεί από τον Μάρτιο σε διαθεσιμότητα κάνοντας χρήση του σχετικού προγράμματος της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη η Aegean αναμένει στις επόμενες ημέρες ανακοίνωση από την κυβέρνηση νέου προγράμματος ώστε να σχεδιάσει την πολιτική της σε ό,τι αφορά το εργατικό της δυναμικό.

Σε ότι αφορά τον “κρατικό παράγοντα” ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στο εργαλείο δανεισμού με κρατική εγγύηση ως τρόπο ενίσχυσης της ρευστότητας σε ύψος ανάλογο με τις ανάγκες δανεισμού της εταιρείας καθώς και στην προαναφερθείσα επιδότηση εργασίας. Ο πρόεδρος της αεροπορικής σημείωσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι πρόκειται για μία ισχυρή εταιρεία πριν την κρίση.

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε και δεν είναι δυνατό να μην στραφούμε για βοήθεια και στο κράτος, πολύ περισσότερο όταν άλλες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη το έχουν πράξει και μάλιστα με μεγάλα κεφάλαια. Ακόμη και αν υπήρχε η σκέψη να μη στραφούμε σε κρατική ενίσχυση, δεν θα ήταν δίκαιο, από την στιγμή που το πράττουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aegean ήταν από τους πρωταγωνιστές στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Δευτέρας εμφανίζοντας άνοδο κατά 5,42% ξεπερνώντας η τιμή της μετοχής ξανά τα 5 ευρώ.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή