Ηράκλειο | Μάγειρες – ζαχαροπλάστες ζητούν στήριξη από την Περιφέρεια

Τα αιτήματα του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και Προσωπικού Κουζίνας Ηρακλείου, μετέφεραν σήμερα στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εκ μέρους του προεδρείου, οι Παναγιώτης Βρανάκης και Μάριος Μωυσάκης μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά και μέλη του Σωματείου, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποίησαν.

Τα αιτήματα εστιάζουν στην ανάγκη στήριξης του κλάδου που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του τουρισμού, όπως τόνισαν, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για να μη χαθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Αρναουτάκης υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τους εργαζομένους στον τουρισμό, σημειώνοντας πως είναι θετικό ότι επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία, ενώ επεσήμανε πως θα προωθήσει τα αιτήματα του Σωματείου.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗ

​Την αναγκαιότητα άμεσης και ουσιαστικής στήριξης των μαγείρων, ζαχαροπλαστών και του προσωπικού κουζίνας επισημαίνει, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Καταθέτοντας τα σχετικά αιτήματα του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και Προσωπικού Κουζίνας Ηρακλείου ο Χάρης Μαμουλάκης σε δήλωσή του αναφέρει: «Πρόκειται για μια κατηγορία εργαζομένων με εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας και όχι μόνο. Για εργαζομένους που όπως και άλλοι συνάδελφοί τους βρίσκονται αντιμέτωποι, στην καλύτερη περίπτωση, με μειώσεις μισθών ακόμα όμως και με την απειλή της ανεργίας. Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους και να τα αντιμετωπίσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Άμεσα. Με ημίμετρα, λύσεις δεν δίνεται».

Τα αιτήματα του κλάδου συνοψίζονται στα εξής:

• Συνεργασία κράτους και εργοδοτών ως προς τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και του επισιτισμού γενικότερα με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

• Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απασχολήθηκαν το 2019 στον κλάδο μας ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και τη διάρκεια αυτής.

• Υποχρεωτικό επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους όσους παραμείνουν άνεργοι και διατήρηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

• Να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των πελατών στους χώρους μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

• Να δοθεί επιπλέον μέριμνα για τις οικονομικές εκκρεμότητες επαγγελματιών του κλάδου πού θα μείνουν άνεργοι (δανειακές υποχρεώσεις πάγιες πληρωμές προς δημόσιους παρόχους και τράπεζες).

• Ως προϋπόθεση για τις ελαφρύνσεις των εργοδοτών και την έγκριση των άτοκων δανείων τους να γίνει υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

• Να καλυφθεί η πρακτική των μαθητών των ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ στο σύνολο της όπως ίσχυε και προ Covid 19.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή