Νέο πακέτο στήριξης της ακτοπλοΐας ετοιμάζει το Υπ. Ναυτιλίας

Νέα πακέτο στήριξης για τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, σχεδιάζει τη συμπερίληψη στο πακέτο τόσο των συμβατικών πλοίων, όσο και των ταχυπλόων τα οποία είναι όλα σχεδόν δεμένα, με εξαίρεση ορισμένα ταχύπλοα που πραγματοποιούν τοπικά δρομολόγια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν από Πειραιά τα δρομολόγιά τους δύο ταχύπλοα, το «Speedrunerr III» της Aegean Speed Lines και το «Sifnos Jet» της SeaJets, για Δυτικές Κυκλάδες.

Μέχρι τώρα τα ταχύπλοα δεν έτυχαν κάποιας οικονομικής  στήριξης, καθώς τα χρήματα δόθηκαν με τη μορφή επιδότησης δρομολογίου σε όσα συμβατικά πραγματοποίησαν δρομολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η “Ναυτεμπορική”, προς το παρόν ο υπουργός δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης. Ωστόσο, αυτό θα περιλαμβάνει και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών, θέμα που συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλη Σακέλλη, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα η αύριο το υπουργείο αναμένει το πράσινο φως για την αύξηση των πρωτοκόλλων των πλοίων από το 55% στο 65%, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η όποια ζήτηση υπάρχει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή