Τουρισμός | «Μαύρα μαντάτα» για τα Χανιά σε σύσκεψη παρουσία του Προέδρου της Aegean

Τα εξαιρετικά αρνητικά δεδομένα -μέχρι στιγμής- για τον τουρισμό στο Ν. Χανίων και η δυνατότητα στήριξης του τοπικού προορισμού από την Aegean, μέσω αεροπορικών συνδέσεων με συγκεκριμένες χώρες, όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ρουμανία, συζητήθηκαν σήμερα, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία του προέδρου της εταιρείας, Ευτύχη Βασιλάκη.

Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Aegean, στο πλαίσιο επαφών με φορείς της Αυτοδιοίκησης (ανάλογη σύσκεψη, χωρίς τη συμμετοχή τού κ. Βασιλάκη, πραγματοποιήθηκε χθες στον Δήμο Ηρακλείου), συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Aegean Μαρίνα Σπυριδάκη, o διευθυντής Ναυλωμένων Πτήσεων της Aegean Κώστας Ταρνατώρος, o διευθυντής Πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος και Νησιών Αιγαίου της Aegean Πάρις Επιτροπάκης, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Αθηνά Χανιωτάκη, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Δημήτρης Κατάκης, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης Σταύρος Γιαννετάκης, οι αντιδήμαρχοι Χανίων Τάσος Αλόγλου, Γιάννης Γιαννακάκης, Νίκος Χαζιράκης, Αντώνης Βαρδάκης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης επισήμανε την ανάγκη να διαμορφωθεί μία πολιτική ανάκαμψης την επόμενη διετία στα αεροδρόμια, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να στηριχθούν οι παραχωρησιούχοι, οι οποίοι επίσης πλήττονται, ενδεχομένως με επεκτάσεις των παραχωρήσεων για κάποιο χρονικό διάστημα. «Αυτό μπορεί να διαμορφώσει πολιτικές χαμηλότερων χρεώσεων για τα επόμενα δύο χρόνια σε όλες τις εταιρείες. Υπάρχει μία συζήτηση, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης.

Ο ισχυρός άνδρας της Aegean σημείωσε ότι στην παρούσα φάση, με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και να αντιδράσουμε όταν μπορούμε. Θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με Κύπρο, Ισραήλ», σημείωσε, ενώ απαντώντας στο αίτημα για μόνιμη βάση της Aegean στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, σημείωσε ότι «το να έχουμε ένα αεροπλάνο στα Χανιά που να μπορεί να κάνει επιπλέον δρομολόγια είναι απλό πλέον. Αν δεν μας χρεώνει η Fraport υπερβολικά πολύ για να το παρκάρουμε…», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός (εξωτερικού) στα Χανιά: Game over για φέτος μετά και τις τελευταίες εξελίξεις…

Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε, ακόμη, ότι «είναι δύσκολο για εμάς να μπούμε σε αγορές τις οποίες “παίζει” καλά η Ryanair από τα Χανιά σε αντίθεση με εμάς».

Απαντώντας σε ερώτηση, στη διάρκεια της σύσκεψης, για το αν η Aegean προετοιμάζεται και για άλλα πιθανά σενάρια για τη φετινή περίοδο, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι «ένας οργανισμός πρέπει να προετοιμάζεται για το βασικό σενάριο, μία μικρή σταδιακή ανάκαμψη. Βλέπουμε ένα 30% δραστηριότητας, μπορεί να προκύψει 35%, μπορεί να υπάρξει και 25%… Όλοι πιστεύουμε πως ό,τι έχουμε θα είναι last minute. Η επέκταση της περιόδου είναι ένα ζητούμενο. Αν υπάρξουν αλλαγές, μπορούμε να προσαρμοστούμε κι εμείς και οι άλλοι… Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι το μπρος πίσω προς τα κάτω. Το μπρος πίσω προς τα πάνω είναι ένα καλό πρόβλημα. Το άλλο είναι ένα κακό πρόβλημα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Aegean.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Βασιλάκης, μιλώντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τόνισε ότι «ο πήχης για όλους μας φέτος ξεκινά από τη θετική αντιμετώπιση μιας υγειονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει τους πάντες. Ο πήχης για τον τουρισμό ξεκινάει από το μηδέν, γιατί μέχρι τώρα δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε τις κρατήσεις εκείνες, οι οποίες θα στήναν το τουριστικό μας προϊόν. Παραμένουμε εξαρτημένοι από τις αποφάσεις κάποιων χωρών για το πώς θα κινηθούν οι πολίτες τους, εδώ για τα Χανιά οι Σκανδιναβικές χώρες, οι περιορισμοί που έχουν βάλει είναι πολύ βαριά περίπτωση, γι’ αυτό τον λόγο κουβεντιάσαμε εδώ με τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους, από τους ξενοδόχους, την Περιφέρεια. Τι διεξόδους μπορούμε να βρούμε ίσως σε κάποιες άλλες αγορές. Θέλει ευρηματικότητα, διότι οι μεγάλες αγορές θα είναι δύσκολες όπως είπα. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι μπορεί να γίνει παραπάνω με την αγορά της Ρουμανίας, την αγορά του Ισραήλ και την αγορά της Κύπρου. Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για τεράστια νούμερα φέτος, αλλά έχει σημασία ό,τι κάνουμε να το κάνουμε καταρχήν με καλή συνεννόηση, ώστε η προσπάθεια να γίνει με σωστή επένδυση και σχετικά ακόμα και για τη φετινή χρονιά σωστό αποτέλεσμα και βέβαια να χτίσουμε για την επόμενη χρονιά. Γιατί η ουσία της φετινής χρονιάς, σε όλη την Ελλάδα για όλο τον τουρισμό, είναι πώς, έχοντας μια χώρα η οποία τα πήγε καλά, χτίζεις μια παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά, η οποία να μας αποζημιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό για την απώλεια του φετινού έτους. Εχει ξεκαθαριστεί ένα πλαίσιο ευρωπαϊκό το οποίο τίνει να γίνει κοινό και να έχει κάποια επίπεδα χαρακτηρισμών επιπέδου ρίσκου».

Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι «θα έχουμε 2 κατηγορίες χωρών μέσα στην Ευρώπη. Μία από την οποία θα έρχεται κόσμος στον οποίο θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και άλλη μια στην οποία θα γίνονται εξαντλητικά τεστ. Το πώς θα δισμορφωθεί αυτό το πλαίσιο ακριβώς, ποιες θα είναι οι χώρες που θα είναι στη μια μεριά και ποιες στην άλλη, θα φανεί μέσα στις επόμενες 20-25 ημέρες. Άρα, τι μπορεί να κάνουμε εμείς… Μπορούμε να μιλάμε, να είμαστε έτοιμοι και ευέλικτοι να κινηθούμε γρήγορα και σίγουρα ο προγραμματισμός που γίνεται κανονικά 6 και 12 μήνες πριν, θα χρειαστεί εδώ να γίνει σε κάποιο βαθμό 3 εβδομάδες και 1 μήνα πριν. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η συνεχής επαφή των φορέων μεταξύ τους, για να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και ανταλλαγής της πληροφορίας ακριβώς για το τι γίνεται. Γιατί πολλά από αυτά τα πράγματα θα τα μάθουμε τελευταία στιγμή».

Ερωτηθείς αναφορικά με τη σκανδιναβική αγορά, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι «δεν είμαι ειδικός στη Σκανδιναβική αγορά. Θα έλεγα ότι οι Χανιώτες, γενικά, είναι πιο ειδικοί από εμένα. Οι δικές μας οι συνεργασίες, που έχουμε 4 φορείς που συνεργαζόμαστε, αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχουν αναστείλει το πρόγραμμά τους μέχρι τέλη Αυγούστου. Ελπίζουμε όλοι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι θετικό αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς από το HANIA.news αναφορικά με το ύψος των τελών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece (δεδομένου ότι στη διάρκεια της σύσκεψης είχε, εμμέσως πλην σαφώς, σχολιάσει τα υψηλά τέλη στάθμευσης), ο κ. Βασιλάκης είπε ότι «τα Χανιά έχουν μια βάση αμερικάνικη και έχουν κι ένα αεροπλάνο της Aegean. Το οποίο είναι εδώ πολλά χρόνια. Και πέρυσι ήταν εδώ και φέτος θα είναι εδώ αλλά δεν θα έχει δυστυχώς, λόγω της απουσίας της σκανδιναβικής αγοράς τις πτήσεις που θα έπρεπε να μπορεί να κάνει με το πρόγραμμα αυτό. Γι’ αυτό σήμερα συζητήσαμε, τι άλλες εναλλακτικές μπορεί να υπάρχουν, ειδικά για το διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου, που φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι είναι χαμένο. Τα τέλη των περιφερειακών αεροδρομίων είναι μια χαρά σε γενικές γραμμές. Η σύμβαση που έγινε με το ελληνικό Δημόσιο και τους παραχωρησιούχους έδωσε πολύ συγκεκριμένα όρια τα οποία είναι μέσα στα πλαίσια των ανταγωνιστικών χωρών και για να έχουμε κιόλας καλά αεροδρόμια. Στα Χανιά ήταν σχεδόν τελειωμένο το αεροδρόμιο από πριν, είναι μια ειδική περίπτωση. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι άνθρωποι έχουν κάνει πάρα πολύ σοβαρές επενδύσεις και κάνουν ακόμα για να φτάσουμε να έχουμε καλά αεροδρόμια. Άρα η τιμολογική πολιτική γενικά της Fraport, όπως ορίστηκε από τη σύμβαση που έκανε με το ελληνικό κράτος είναι μια χαρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα επόμενα δύο χρόνια που θα είναι χρόνια ανάκαμψης, τόσο το αεροδρόμιο της Αθήνας όσο και τα αεροδρόμια που ανήκουν στο κράτος ακόμα, του Ηρακλείου, παραδείγματος χάρη, ή και τα αεροδρόμια της Fraport, δεν θα μπορούσαν να εξετάσουν σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια πολιτική επανάκαμψης, ανάκαμψης της αγοράς. Αυτό όμως είναι κάτι που χωρίς τη συνεργασία με το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να το κάνει κανείς μόνος του παραχωρησιούχος. Αρα δεν κάνω κριτική στην πολιτική της Fraport. Αντίθετα είμαι ευχαριστημένος από τη λειτουργία τους στη χώρα μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς από το HANIA.news για την απουσία πτήσεων απευθείας σύνδεσης των Χανίων, από την Aegean, με χώρες του εξωτερικού, πλην των περιπτώσεων πτήσεων τσάρτερ, o κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι «το 50% των πελατών που έρχονται από την Αθήνα στα Χανιά, είναι ξένοι. Και από την Αθήνα συνδέουμε με 80 προορισμούς εξωτερικού. Το συγκριτικά με το Ηράκλειο είναι κάτι το οποίο το διαπραγματευόμαστε πολλά χρόνια Η ουσία ποια είναι. Το κύριο έργο της Aegean είναι η διασύνδεση μέσω Αθηνών με πάρα πολλούς προορισμούς του εξωτερικού, πολλούς προορισιμούς της Ελλάδας. Οταν έχουμε 80 προορισμούς εξωτερικού οι οποίοι πριν από 4 -5 χρόνια ήταν μόλις 40, αυτοί οι 40 προορισμοί που μπορούν να έρθουν με μια κίνηση και στα Χανιά είναι το βασικό κέρδος, η επένδυση που κάνουμε για να βελτιώνουμε την πρόσβαση σε όλα τα σημεία της χώρας. Γιατί η Αθήνα είναι ο κόμβος μας. Ναι, έχουμε και βάσεις στην Ελλάδα. Και στα Χανιά., υπάρχει τώρα το αεροπλάνο αυτό. Το πρόβλημα με την ανάπτυξη της αγοράς των Χανίων είναι η σχετική συγκέντρωση στη σκανδιναβική αγορά. Αν υπήρχε μια μεγαλύτερη διασπορά και στη γερμανική αγορά και στην αγγλική αγορά με μεγαλύτερα ποσοστά θα μπορούσαν να προσγειωθούν πιο εύκολα πτήσεις από εδώ. Αυτό είναι που διαφοροποιεί λίγο τα Χανιά από το Ηράκλειο, το οποίο όμως. σας δίνει και ένα πλεονέκτημα στα Χανιά, όσον αφορά την εκμετάλλευση αυτής της αγοράς, η οποία είναι μια πολύ πιστή αγορά, η σκανδιναβική. Δεν ξέρω δεν είμαι ειδικός, αλλά ξέρω ότι κατεβαίνουν πολλές φορές στη ζωή τους στα Χανιά και τους αρέσει. Αρα, αν υπάρχει ένα μειονέκτημα από εδώ είναι ότι αυτή η συγκέντρωση σε αυτή τη συγκεκριμένη αγορά περιορίζει τα μέρη που μπορείς να πετάξεις με καλές πιθανότητες για καλό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, σας δίνει όμως, με εξαίρεση τη φετινή χρονιά, μια πολύ πιστή αγορά η οποία έχει αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο».

Κληθείς, τέλος, από το HANIA.news να σχολιάσει τα παράπονα επιβατών για ακριβά εισιτήρια, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι «τα νούμερα, αυτό που λένε, είναι ότι κάποτε τα καράβια είχαν διπλάσια κίνηση απ’ ό,τι τα αεροπλάνα μεταξύ Αθήνας και Κρήτης και το 2019 που είναι μια φυσιολογική χρονιά, είχαν διπλάσια κίνηση τα αεροπλάνα από τα καράβια. Ο λόγος είναι ακριβώς επειδή αυτή η πολιτική τιμών έχει αλλάξει και είναι 40% χαμηλότερες οι τιμές το 2019 απ’ ό,τι ήταν το 2010. Αν μου βρείτε άλλο προϊόν στην Ελλάδα που είναι 40% φτηνότερο το 2019 από το 2010, τότε θα απολογηθώ».

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Αθηνά Χανιωτάκη τόνισε, στη διάρκεια της σύσκεψης, ότι «πρέπει να λέμε τα πράγματα ρεαλιστικά, οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί είναι πολύ μεγάλες και χρειάζεται σωστή διαχείριση. Κανείς ξενοδόχος δεν περιμένει πληρότητα 50%. Όλοι μιλάνε για 20-30% αλλά ούτε το 20% δεν μπορείς να μαζέψεις. Φανταστείτε ότι σ’ εμάς, σ’ ένα ξενοδοχείο 328 δωματίων, καμία ημέρα δεν ξεπερνά τα 30 – 35 δωμάτια όσον αφορά τις κρατήσεις».

Η κα Χανιωτάκη εκτίμησε ότι φέτος στο Νομό Χανίων θα έλθει το 20% περίπου των περυσινών αφίξεων, που ανήλθαν συνολικά σε 1.140.000 επισκέπτες.

Σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι «η κατάσταση αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι πολύ δύσκολη για τα Χανιά. Οι βασικές μας αγορές, που είναι η Σκανδιναβία και η Αγγλία, μάλλον δεν θα πετάξουν για φέτος, Δεν έχει κλείσει ακόμα τίποτα, αλλά όλα συνηγορούν προς τα εκεί, οπότε οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές αυτή τη στιγμή. Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Ξεχνάμε, πλέον, όπως είπε και ο κ. Βασιλάκης, αυτό που είχαμε συνηθίσει για προγραμματισμούς ενός μήνα, για το άνοιγμα των ξενοδοχείων μας, για παράδειγμα. Πρέπει να είμαστε όλοι μας πάρα πολύ γρήγοροι και να είμαστε πολύ ευέλικτοι κι ελπίζω μέχρι τελευταία στιγμή να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε».

«Με βάση τα περσινά δεδομένα το 63% των αφίξεων στα Χανιά ήταν Σκανδιναβοί και Άγγλοι. Αν οι Σκανδιναβοί και οι Αγγλοι δεν πετάξουν τελικά, που αυτή τη στιγμή μάλλον αυτό θα ισχύσει, εκτιμώ ότι ένα μεγάλο μέρος των ξενοδοχείων δεν θα είναι σε θέση να ανοίξει. Σας θυμίζω ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία που συνεργάζονται μόνο με Σκανδιναβούς, είναι πολλά ξενοδοχεία που έχουν 70-80% συμβόλαια με τη Σκανδιναβική αγορά και το υπόλοιπο άγγλοι και λιγότερες αγορές και νομίζω ότι είναι κάποια λίγα ξενοδοχεία που νομίζω ότι έχουν μεγαλύτερη διασπορά στα συμβόλαιά τους και στις συνεργασίες τους με πολλές αγορές», πρόσθεσε η κα Χανιωτάκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής έθεσε το θέμα των ακριβών εισιτηρίων, επισημαίνοντας ότι κατά το παρελθόν αυτό ενδεχομένως ήταν αντιμετωπίσιμο, όμως με τα σημερινά δεδομένα δημιουργεί πρόβλημα. Παράλληλα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων, σημείωσε ότι τα ξενοδοχεία, τουλάχιστον κάποια εξ αυτών, πρέπει να λειτουργήσουν παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες.

«Όλοι θα έχουν απώλειες φέτος και οι προσπάθειες που γίνονται είναι να καταμεριστούν αναλογικά. Να σωθεί ένα μέρος της χρονιάς με ασφάλεια, βέβαια, πρώτα απ’ όλα γιατί αυτό που συμφωνήθηκε εδώ είναι να κρατήσουμε το καλό μας όνομα ως προορισμός και αυτό είναι το νόημα της σημερινής συνάντησης εδώ με τον κ. Βασιλάκη, διότι δεν είναι μόνο το φέτος, είναι και τα επόμενα χρόνια και πώς θα γίνει όλοι μαζί με συνεργασία να πετύχουμε και στη φετινή δύσκολη περίοδο. Διότι ο κόσμος που θα έρθει εδώ -όσοι έρθουν τέλος πάντως- θα πρέπει πέρα από την ασφάλεια να απολαύσουν και έναν χώρο διακοπών τον οποίο θα διαφημίσουν φεύγοντας και δεν θα έρθουν να δουν μια χώρα η οποία έχει σοβαρά προβλήματα από την καθημερινότητά της μέχρι τη λειτουργία της, επομένως όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Κι εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να κάνουμε πράγματα, έχουμε υποδομές να φτιάξουμε, να βελτιώσουμε όσα προλάβουμε», σημείωσε ο κ. Καλογερής.

Αναφερόμενος στην Aegean, είπε ότι «η αεροπορική εταιρεία κατέχει δεσπόζουσα θέση στη χώρα και η ανάπτυξή της άρρηκτα συνδεδεμένη και με τη δική μας εδώ ανάπτυξη του τόπου, γι’ αυτό έχουμε κοινά συμφέροντα, εννοείται, έχει ανησυχία, προετοιμάζεται όμως να καλύψει τυχόν αυξημένη ζήτηση που μπορεί να παρουσιαστεί, από την άλλη μεριά και εμείς εδώ και οι ξενοδόχοι οι δικοί μας, πρέπει να πάρουν κι αυτοί, θεωρώ, κάποια ρίσκα ενόψει της νέας περιόδου, έτσι ώστε να μη μείνει ο προορισμός κενό γράμμα, να μη φύγει από τον χάρτη για μια ολόκληρη χρονιά, διότι είναι κάτι το οποίο θα βρούμε μπροστά μας τις επόμενες περιόδους».

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι από την Aegean «ζητήσαμε την επέκταση των δρομολογίων. Έκανα ήδη μια αναφορά σε σχέση με τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Ισράηλ. Την πύκνωση των δρομολογίων και την επαναφορά -αν αυτό είναι εφικτό- στην προηγούμενη κατάσταση, πράγμα το οποίο μας εξήγησε ο κ. Πρόεδρος ότι εξαρτάται από τα δεδομένα ζήτησης, τα οποία αλλάζουν συνεχώς. Ξέρουμε ότι από τις αρχές του επόμενου μήνα πολλαπλασιάζονται τα δρομολόγια για την Αθήνα, όπως και τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη. Ένα από τα ζητήματα τα οποία θέσαμε είναι η επαναλειτουργία, ουσιαστικά, και του σταθμού βάσης της Αegean εδώ. Μας εξήγησε αναλυτικά ότι αυτό προφανώς ακολουθεί την πορεία, την εξέλιξη και το πλήθος των δρομολογίων, όπως επίσης και το πάγιο αίτημα το οποίο υπάρχει για όσο το δυνατόν χαμηλότερους ναύλους στα αεροπορικά εισιτήρια. Εκτός αυτού, ζητήσαμε, πέραν από τις πτήσεις τσάρτερ, να μπορέσουμε να έχουμε και πτήσεις σύνδεσης με το εξωτερικό, τακτικής γραμμής, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε, αν θέλετε, και την τάση που υπάρχει πλέον στους πολίτες συνολικά της Ευρώπης να κλείνουν τελευταία στιγμή εισιτήριο, επανεξετάζοντας και επαναξιολογώντας τα δεδομένα που αλλάζουν καθημερινά, για να μπορούν να αξιολογήσουν μια ανοικτή πτήση σύνδεσης με τα Χανιά από το εξωτερικό, πράγμα το οποίο και αυτό, μεταξύ των άλλων, συνεκτιμάται και συνυπολογίζεται για τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου παρουσίασε τα αριθμητικά δεδομένα όσον αφορά τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που θα συγκρουστεί είναι η δύναμη του προορισμού σε σχέση με τη συγκυρία».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, Σταύρος Γιαννετάκης επισήμανε ότι με βάση τις εκτιμήσεις συναδέλφων του, «φέτος θα είμαστε τυχεροί αν καταφέρουμε να μαζέψουμε το 10-15% συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οι επισκέπτες στα Χανιά δεν πρόκειται να υπερβούν τους 50.000-60.000».

«Παραείναι απαισιόδοξο», σχολίασαν οι κύριοι Βασιλάκης και Καλογερής.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή