Βρετανία: Στις 29 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι «αερογέφυρες» – Προς κατάργηση η 14ήμερη καραντίνα

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει στις 29 Ιουνίου ότι έχουν επιτευχθεί συμφωνίες για «αερογέφυρες» με ένα «μικρό αριθμό» χωρών που είχαν χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα «The Daily Telegraph».

Οι Βρετανοί υπουργοί θέλουν να συγκροτήσουν αερογέφυρες με χώρες, οι οποίες αξιολογούνται ως οι «πιο επωφελείς» για την οικονομία της Βρετανίας, όπως, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και τη σχετική αναφορά πηγών.

Η πολιτική της οργάνωσης αερογεφυρών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα επιτρέψει σε ανθρώπους από άλλες χώρες με χαμηλά επίπεδα περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό, να έρθουν στη Βρετανία.

Προς κατάργηση της 14ήμερης καραντίνας για τους τουρίστες την 4η Ιουλίου

Οπως μεταδίδει η EΡΤ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ευδοξίας Λυμπέρη, η 4η Ιουλίου είναι η ημερομηνία που όπως διαφαίνεται θα καταργηθεί το μέτρο της 14ημερης καραντίνας για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρόλο που για κάποιους αυτό το δραστικό μέτρο της καραντίνας ελήφθη αργά, η κυβέρνηση το υποστηρίζει σθεναρά ώστε να νικήσει την διασπορά της πανδημίας.

Ωστόσο υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση και από τον τουριστικό τομέα και από βουλευτές των Τόρις για την άρση του. Η 4η Ιουλίου φαίνεται να είναι η ημερομηνία που θα καταργηθεί το μέτρο.

Ο βουλευτής Sir Geoffrey Clifton-Brown είπε στο ραδιόφωνο του BBC: «Μέχρι τις 28 Ιουνίου ή περίπου εκεί, θα κάνουμε κάποιες διαπραγματεύσεις για αεροδιαδρόμους με χώρες που έχουν χαμηλότερα ποσοστά από τα δικά μας».

Ο υπουργός Πολιτισμού Oliver Dowden ανακοίνωσε ότι ελπίζει να δοθεί το πράσινο φως στην τουριστική βιομηχανία «εφόσον είναι ασφαλές να γίνει», με τον «φιλόδοξο στόχο» την 4η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Τέλεγκραφ στις 29 Ιουνίου οπότε και αναθεωρούνται κατά το νόμο τα μέτρα θα ανακοινωθεί ότι στις 4 Ιουλίου η 14ημερη καραντίνα θα αρθεί για ένα μικρό αριθμό χωρών οι οποίες κατάφεραν να κρατήσουν τα επίπεδα της διασποράς του κορωνοϊού σε χαμηλά επίπεδα.

Ως αγαπημένος προορισμός διακοπών μεταξύ των Βρετανών, υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να είναι μία από τις «μικρές ομάδες χωρών» με τις οποίες η κυβέρνηση συζητά για την δημιουργία αερογέφυρας.

Οι πτήσεις έχουν ξαναρχίσει από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ορισμένες τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη ενώ το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου ανοίγει κανονικά, αρχίζοντας τις πτήσεις από τις 21 Ιουνίου.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή