Πολάκης: «Βαφτίσια» και λαθροχειρίες της κυβέρνησης για τα έργα στους Δήμους

Για «”βαφτίσια” και λαθροχειρίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα έργα υποδομών στους Δήμους της χώρας» κάνει λόγο σε σημερινή του ανακοίνωση ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πολάκης αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μια “νέα” κυβερνητική δράση χωρίς στην ουσία της να περιλαμβάνει τίποτα νέο σ’ αυτήν, πέραν την καταφυγή στις γνωστές πλέον και συνυφασμένες με την κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφανείς διαδικασίες που μας κουβάλησε στις αποσκευές της ως προίκα του πάλαι ποτέ διεφθαρμένου και πελατειακού πολιτικού συστήματος. Αυτή τη φορά ανακοίνωσε το “νέο” (!!!) Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο “Αντώνης Τρίτσης”, κρατώντας το ίδιο χρηματοδοτικό πλαίσιο και προσκλήσεις με τον “Φιλόδημο”, το φιλόδοξο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε να δείξει μόνο επιτυχίες στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών με διαφάνεια και αξιοκρατία και τύχαινε μεγάλης αποδοχής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχέτως πολιτικής καταγωγής.

Με τον τρόπο αυτό ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ γυρίζουν τη χώρα σε ένα φαύλο και καταδικασμένο μοντέλο διακυβέρνησης που παραδοσιακά βάραινε τους πολλούς και γέμιζε τις τσέπες των λίγων “φίλων”. Είναι χαρακτηριστικό ότι και μόνο με την εξαγγελία του νέου σχεδίου, έχουν αρχίσει ήδη κάποιοι Δήμοι να εκχωρούν σε ιδιώτες τη σύνταξη χρηματοδοτικών προτάσεων για τοπικά έργα και το πάρτυ “ανάβει”…!

Η νέα σκανδαλώδης πολιτική αλητεία της κυβέρνησης να ξαναβαφτίζει έργα που είναι σε εξέλιξη και να πανηγυρίζει δημόσια γιαυτά, καθιστά τον Πρωθυπουργό έκθετο απέναντι στην πραγματικότητα, ενώ χαρακτηρίζει συνολικά την κυβέρνηση ως μια αδιαφανή παρέα ανίκανων και ψευτο-άριστων αντιγραφέων.

Και για του λόγου το αληθές… και τα πέντε (5) από τα είκοσι (20) “εμβληματικά” έργα που εξαγγέλλει ο Πρωθυπουργός και αφορούν στην Κρήτη, πρόκειται για έργα που έχουν σχεδιαστεί, προκηρυχτεί και χρηματοδοτηθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Προγράμματος “Φιλόδημος”, όπως φαίνεται παρακάτω από τις αποφάσεις της “Διαύγειας” και τις δημοσιεύσεις τοπικών μέσων ενημέρωσης…: 

• Κατασκευή δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου – 2019. 15.200.000 €.

• Έργα διευθέτησης- αντιπλημμυρικής προστασίας και υποστηρικτικές δράσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, 10.285.000 €.

• Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, 18.100.00 €.

• Αποχέτευση ακαθάρτων Δ.Ε. Ακρωτηρίου, περιοχή Χωραφάκια – Σταυρός, 5.000.000 €.

• Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση, 8.500.000 €».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή