«Πανικός» στη Βρετανία από την απόφαση της Ελλάδας για «κλειστά σύνορα»

Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο η απόφαση της Ελλάδας να μην ανοίξει τα σύνορά της για τους Βρετανούς τουρίστες τουλάχιστον έως τις 15 Ιουλίου.

Πολίτες που είχαν κλείσει διακοπές στη χώρα μας, ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε πανικό, καθώς αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις και πακέτα διακοπών προς τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, EasyJet, TUI, Ryanair, Jet2 και British Airways ακύρωσαν όλα τα ταξιδιωτικά πακέτα και τις πτήσεις προς την Ελλάδα για τις αρχές Ιουλίου.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το «απαγορευτικό» στις πτήσεις από Βρετανία επεκτάθηκε μέχρι τις 15 Ιουλίου, παρά τα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου να συμπεριλάβει την Ελλάδα σε μια «πράσινη» λίστα χωρών όπου θα επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Η TUI, σύμφωνα με την Daily Mail, επρόκειτο να ξαναρχίσει τη σύνδεση Βρετανίας – Ελλάδας από τις 11 Ιουλίου και είχε πακέτα για τέσσερα ελληνικά νησιά. Παρόμοια σχέδια για την επόμενη εβδομάδα είχε και η EasyJet, με φτηνά εισιτήρια προς τη χώρα μας. Η εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις προς τη χώρα μας μεταξύ 11 και 14 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της TUI στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Άντριου Φλίντχαμ, ζήτησε σήμερα, εξηγήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση για το σχέδιο με τις αερογέφυρες προς τις ασφαλείς χώρες. Όπως επισήμανε, και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας, αποκλείοντας τη Βρετανία.

Εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε στη Daily Mirror: «Μετά την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών, θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα πτήσεων και θα ενημερωθούν οι πελάτες μας για όποιες αλλαγές γίνουν για τις επιλογές που θα έχουν είτε με αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού, είτε με voucher, είτε με εξαργύρωση χρημάτων».

Την ίδια ώρα, ο Γκραντ Σναπς, υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, ανακοίνωσε το τέλος της καραντίνας για όλους τους ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ένα σχέδιο που είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι χώρες θα κατηγοριοποιούνται σε «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες», ανάλογα με τα επίπεδα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μόνο οι ταξιδιώτες από «κόκκινες» χώρες θα χρειάζεται να περάσουν 14 μέρες καραντίνας, ενώ αυτοί από τις «πράσινες» και τις «πορτοκαλί» χώρες θα πρέπει απλά να συμπληρώνουν ένα ειδικό έγγραφο.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή