«Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης»: Αντιλαϊκός ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα

Αντιλαϊκό χαρακτηρίζει η “Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης” τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Στις 16/07/2020  έγινε η παρουσίαση του «νέου» εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων από τον Γ.Γ. του υπουργείου σε εκδήλωση της ΠΕΔ Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη.

Η κυβέρνηση, στα χνάρια των προηγούμενων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της επεξεργασίας στερεών αποβλήτων κυρίως με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε συνδυασμό με την καύση απορριμμάτων, που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το περιβάλλον. Φυσικά, οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης σε όλη αυτή την ιστορία είναι το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις αυτές, και ο λαός της περιοχής που θα πληρώνει πανάκριβα  από το πενιχρό του εισόδημα.

Να υπενθυμίσουμε πως οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισαν και τον προηγούμενο ΠΕΣΔΑΚ και τις σημερινές «επικαιροποιήσεις» του και προπαντός την υλοποίησή του, που αποδείχνει πως η κατεύθυνσή του είναι αντιλαϊκή. Κάνει τεράστια βήματα στην παράδοση της διαχείρισης αποβλήτων σε ιδιωτικές εταιρείες, που χρηματοδοτούνται αδρά από ΕΕ και ελληνικό κράτος, θα έχουν εξασφαλισμένη κερδοφορία για υπηρεσίες που θα είναι πανάκριβες και ενδεχομένως επικίνδυνες (π.χ. καύση υπολειμμάτων).

Η προσπάθεια παραπληροφόρησης από τον Περιφερειάρχη ότι τα «βήματα» στην Κρήτη οφείλονται στην έγκαιρη ψήφιση του προηγούμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑΚ), που έγινε δήθεν «ομόφωνα» από το Περιφερειακό Συμβούλιο, πέφτει στο κενό. Σε αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση στην οποία είναι στρατευμένη κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι της Κρήτης, η Λαϊκή Συσπείρωση ούτε συμφώνησε ούτε και στο μέλλον πρόκειται να συμφωνήσει. Ο λαός πλήρωσε αρκετά, δεν πρέπει να πληρώνει άλλο για τα κέρδη των λίγων”.

Φωτογραφία αρχείου

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή