Ενετικό Λιμάνι | Ειδική κατασκευή στις άμαξες για την προστασία των αλόγων

Συνάντηση με εκπροσώπους ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών με άλογα του Ενετικού Λιμένα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/8/2020, στο Δημαρχείο Χανίων έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε το ζήτημα της λήψης μέτρων προστασίας και φροντίδας για τα άλογα κατά την πολύωρη έκθεσή τους στον καυτό ήλιο τη θερινή περίοδο. 

Με τη συνεργασία των ιδιοκτητών τουριστικών αμαξών αλλά και την οικονομική συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποφασίστηκε η κατασκευή και η τοποθέτηση ειδικών σκιαδίων επί των αμαξών, προκειμένου να προστατεύονται τα άλογα κατά την παραμονή τους στον ήλιο.

Όπως επισημάνθηκε θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων, ενώ οι συγκεκριμένες κατασκευές θα πρέπει να τοποθετηθούν στις άμαξες το συντομότερο δυνατό. 

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των αλόγων συμφώνησαν με την πρωτοβουλία και ευχαρίστησαν τόσο τον Δήμο Χανίων όσο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα τοποθέτησης της ειδικής κατασκευής. 

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή