Κορωνοϊός | Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος Σουηδών και επισκεπτών από ακόμη 4 χώρες

Υποχρεωτική καθίσταται από τις 17 Αυγούστου η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως επισήμανε σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, η οποία ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Επίσης, από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή