ΜέΡΑ25: Αλληλεγγύη προς την Κατάληψη, να παραμείνει δημόσιος ο χώρος

“Mετά από 16 χρόνια κοινωνικής δράσης, η κατάληψη ROSA NERA εκκενώθηκε χάριν συμφερόντων”, αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε σημερινή του ανακοίνωση.

Και προσθέτει:

“Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» χτύπησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Χανιά.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την RΟSΑ ΝΕRΑ, την πιο γειωμένη κοινωνικά κατάληψη της χώρας, υπόδειγμα λειτουργίας, δράσης και παρέμβασης αυτοοργανωμένου κοινωνικού χώρου.

Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο λειτούργησε για 16 χρόνια  σαν πολιτικός, κοινωνικός, πολιτιστικός, εναλλακτικά ψυχαγωγικός χώρος  για όλους και όλες  έχοντας την ευρεία συναίνεση και αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.

Το εμβληματικό μπαλκόνι της πόλης των Χανίων, στα 16 χρόνια της κατάληψης ήταν ανοιχτό και προσβάσιμο στον κάθε άνθρωπο, ντόπιο και ξένο.

Ο κρατικός μηχανισμός όμως, από το 2017, αγνοώντας τις αρχαιολογικές γνωματεύσεις που απαγορεύουν και ακυρώνουν κάθε εμπορική χρήση του χώρου, συστηματικά μεθόδευσε στην «αξιοποίηση» – ξεπούλημα σε ξενοδοχειακή εταιρεία. Είναι σαφές ότι η “δημοκρατία των Αγορών” δεν μπορεί να ανεχτεί την αυθεντική Αγορά, ένα χώρο χωρίς εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων και με πραγματική αλληλεγγύη για κάθε συνάνθρωπό μας.

Υποχρέωση όλων μας ο διαρκής αγώνας για να παραμείνει ο χώρος δημόσιος και να παραδοθεί άμεσα στους πολίτες των Χανίων.

Η αλληλεγγύη προς την κατάληψη και τους ανθρώπους της είναι δεδομένη και θα είναι διαρκής. Ο αγώνας και η ορμή για «τον άλλο κόσμο που είναι εφικτός» είναι πάνω και πέρα από κάθε «χαμένο» κτίριο”, καταλήγει το ΜέΡΑ25.

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή