Δήμαρχος Χανίων: Δεν υπάρχει νομικός τρόπος να «σπάσει» η σύμβαση για τα κτήρια

Ένταση, αντεγκλήσεις και διαξιφισμοί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με βασικό θέμα συζήτησης, προ ημερησίας διάταξης, την αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλλι, στην Παλιά Πόλη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κατέθεσε πρόταση για τη στέγαση της (νέας) Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα κτήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος, νομικά, να «σπάσει» η σύμβαση που έχει συναφθεί -και ανανεώθηκε τον περασμένο Αύγουστο όσον αφορά στο θέμα της έναρξης των εργασιών- μεταξύ της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης και της εταιρείας Belvedere, η οποία προέκυψε μετά από ανοιχτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Ίδρυμα.

«Δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα να “σπάσει” η σύμβαση παραχώρησης. Αλλά πρέπει να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Ότι δεν είναι ξενοδοχείο ή χάος. Είμαι σίγουρος ότι κανείς ιδιώτης και κανείς καθηγητής δεν θα προσπεράσει τόσο εύκολα μία τέτοια πρόταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Σημανδηράκης και συνεργάτες του συναντήθηκαν με την Πρυτανική Αρχή του Πολυτεχνείου Κρήτης και ενημερώθηκαν από τη νομική σύμβουλο της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Ιδρύματος για όλα τα δεδομένα αναφορικά με τη σύμβαση, όπως γνωστοποίησε σήμερα το πρωί ο πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης για τις ανάγκες τού ρεπορτάζ της εκπομπής «Μικρόφωνο για 2» (με τον Μανώλη Κονσολάκη) στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης (97,1).

«Αντιλαμβανόμενοι και σεβόμενοι τους περιορισμούς που απορρέουν από μια ενεργή σύμβαση αλλά και εκτιμώντας τη διαχρονική προσφορά του Πολυτεχνείου Κρήτης στην κοινωνία των Χανίων, η πρόταση του Δήμου Χανίων έρχεται στη συγκεκριμένη στιγμή, κατά την οποία έχει λήξει η παράνομη κατάληψη και επιθυμούμε να αποτελεί εφεξής την ολοκληρωμένη, επίσημη, ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση για την αξιοποίηση της περιοχής αυτής», αναφέρει στην έγγραφη πρόταση που κατέθεσε με την έναρξη της συνεδρίασης -και απέστειλε, ταυτόχρονα, στα Μέσα Ενημέρωσης- ο κ. Σημανδηράκης, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υλοποίηση της επένδυσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Δήμος Χανίων είναι διατεθειμένος να μισθώσει τα κτήρια για πολλά χρόνια, προσφέροντας «ένα ικανό μίσθωμα για να καλύψει τις ανάγκες» του Ιδρύματος.

Ο κ. Σημανδηράκης ζήτησε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα ως κατεπείγον και να ληφθεί απόφαση, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων Ευτύχη Δαμιανάκη να επισημαίνει ότι για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Κανονισμό, θα πρέπει να ληφθεί σχετική απόφαση με απόλυτη πλειοψηφία. Στο επιχείρημα τού κ. Σημανδηράκη πως ο ίδιος κρίνει ότι το θέμα είναι κατεπείγον και επειδή έξω από το Δημαρχείο Χανίων βρίσκονται 200 άτομα, ο κ. Δαμιανάκης απάντησε ότι η παρουσία των 200 ατόμων δεν έχει καμία σχέση με την ουσία και τη λήψη σχετικής απόφασης, με αποτέλεσμα να οξυνθούν, ελαφρώς, τα πνεύματα για λίγο, χωρίς, ωστόσο, να δοθεί συνέχεια.

Τελικά, μετά τις τοποθετήσεις, αλλά και διαβουλεύσεων για το περιεχόμενο, εκδόθηκε, κατά πλειοψηφία, ψήφισμα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των κτηρίων.

Ο ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Άρης Παπαδογιάννης εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα των κτηρίων στον λόφο Καστέλλι δεν είναι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή για τα Χανιά και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία αναφορά από τη Δημοτική Αρχή τόσο στα προβλήματα που δημιουργεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εκτός σχεδίου δόμηση, όσο και στο θέμα του χαρακτηρισμού ως έργου «εθνικού επιπέδου, ειδικού και σημαντικού», της οδικής σύνδεσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με τον λιμένα Σούδας και το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό τον ξεσηκωμό που με εκπλήσσει, λες και δεν υπήρχε τόσα χρόνια αυτό το κτήριο. Τόσα χρόνια δεν ασκήθηκαν πιέσεις για να αποφασίσουμε τι θέλουμε να γίνει. Εδώ υπάρχει μία μεγάλη υποκρισία εκ μέρους όλων μας και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ασκήσει διοίκηση έχοντας θέσεις ευθύνης», σημείωσε ο κ. Παπαδογιάννης και άσκησε κριτική στις Δημοτικές Αρχές της περιόδου 2011-2019 επειδή δεν προχώρησαν στη θεσμοθέτηση της μελέτης για την Παλιά Πόλη, επισημαίνοντας ότι υπήρχε έτοιμη πρόταση από το 2010.

Ο κ. Παπαδογιάννης εμφανίστηκε υπέρ της μετατροπής των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης σε ξενοδοχείο, λέγοντας ότι «δεν με βρίσκει αντίθετο να αποκατασταθεί και να γίνει ένα στολίδι για 25 χρόνια». «Δεν είναι καταδικαστέο», πρόσθεσε, ότι το Ίδρυμα αξιοποιεί την περιουσία του για να αντλήσει έσοδα, τα οποία θα διαθέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η σύμβαση με την εταιρεία, αν «καταρριφθεί» «δημιουργεί νομικά θέματα και αποζημιώσεις πολύ υψηλών ποσών. Το ζητούμενο δεν είναι τι θέλουμε να γίνει. Υπάρχουν κάποια δεδομένα. Ακούω τις προτάσεις να δοθεί για εκπαιδευτικούς και για πολιτιστικούς λόγους και ζητάμε να παρέμβει το Δημόσιο, που ξέρουμε πώς κινείται, για να έχουμε άλλο ένα κουφάρι στην παλιά πόλη…», υπογράμμισε ο κ. Παπαδογιάννης και επιτέθηκε στην πρώην γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη (χωρίς να την κατονομάσει), λέγοντας ότι «θλίβομαι γιατί βλέπω τοποθετήσεις στελέχων που είχαν υπηρετήσει σε Υπουργεία για αρκετά χρόνια και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι πάει να γίνει το μέγιστο έγκλημα στα Χανιά…».

Αναφερόμενος στη σημερινή πρόταση του Δημάρχου Χανίων, ο κ. Παπαδογιάννης τη χαρακτήρισε «ατυχέστατο πυροτέχνημα. Είναι ατυχής και άστοχη. Είχε αγοραστεί ένα κτίριο για τη νέα Βιβλιοθήκη και είχαν δαπανηθεί 920.000 ευρώ για την αγορά του, μαζί με τα χρήματα που δόθηκαν από το Πράσινο Ταμείο. Ξαφνικά ακούμε μία πρόταση χωρίς διαβούλευση… Εγώ δεν εκφράζω τι θέλω να γίνει, αλλά η χρήση δεν με βρίσκει αντίθετο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν δούμε την αποκατάσταση του κτηρίου μέσα από τη συμφωνία που έχει γίνει, η οποία επικαροποιήθηκε μέσα στον Αύγουστο. Δεν είναι μία απόφαση που ελήφθη μόνο από την προηγούμενη Πρυτανεία του κ. Διγαλάκη, αλλά είναι μία απόφαση που επικαροποιήθηκε τον Αύγουστο, πριν από λίγες ημέρες, από τη σημερινή Πρυτανεία», σημείωσε ο κ. Παπαδογιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Παπαδογιάννη, ο Δήμαρχος Χανίων είπε ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «έκανε μία αυτοκριτική σε σχέση με τη διαχείριση συνολικά του συγκεκριμένου μνημείου. Κι έκανε μία κριτική που είχε ως πυρήνα την έλλειψη αποφασιστικών ενεργειών και προτάσεων κατά το παρελθόν. Η πρότασή μου δίνει απάντηση στην αγωνία του κ. Παπαδογιάννη για αποκατάσταση του κτηρίου καθώς και στην αγωνία του για έσοδα στο Πολυτεχνείο. Οι αρνητικές προτάσεις κατά το παρελθόν μάς έχουν οδηγήσει σε πολλά αδιέξοδα».

Σχολιάζοντας τα «περί ατυχούς πρότασης», ο κ. Σημανδηράκης είπε ότι πράγματι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αγόρασε ένα αξιόλογο στο κέντρο της πόλης και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για το χρηματοδοτικό. Το κτίριο αυτό δεν απαντά στις ανάγκες της Βιβλιοθήκης και σε αυτές που θα υπάρξουν στο μέλλον για τη στέγαση του συνολικού υλικού της. Δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα να σπάσει η σύμβαση παραχώρησης. Αλλά πρέπει να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Ότι δεν είναι ξενοδοχείο ή χάος. Είμαι σίγουρος ότι κανείς ιδιώτης και κανείς καθηγητής δεν θα προσπεράσει τόσο εύκολα μία τέτοια πρόταση, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης σημείωσε ότι «η πολιτική μου θέση και άποψη, που έχει εκφραστεί και διά ψήφου τον Φεβρουάριο του 2020, είναι ότι είμαστε υπέρ του ψηφίσματος του κ. Σαρρή για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου Καστελλίου. Διαπιστώνω ένα μέτωπο υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα και πιστεύω ότι πρέπει να επισκεφθούμε το Πολυτεχνείο Κρήτης αναζητώντας λύση στο πλαίσιο των υφιστάμενων νομικών δεδομένων. Όταν έρχεται ένα τόσο σοβαρό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έρχεται με εισήγηση. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα -θεωρώ ότι η πρόταση τού κ. Σημανδηράκη είναι μία εξαιρετική αξιοποίηση, “δένει” με τα Νεώρια και τα άλλα μνημεία της περιοχής- όμως δεν μπορώ να πάρω μία απόφαση σήμερα, όταν υπάρχει μία σύμβαση μεταξύ δύο πλευρών, στην οποία δεν έχουμε καμία δυνατότητα παρέμβασης. Δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να βλάψουμε το Πολυτεχνείο, στις ενέργειες που θα κάνουμε για να υλοποιηθεί η βούληση του μετώπου που έχει σχηματιστεί. Θέλω να μου επιτραπεί να εξετάσω την πρόταση και να συζητήσουμε το θέμα την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε σ’ ένα πλαίσιο, πάντα όμως ότι θα βρεθεί τρόπος να μην είναι λειτουργική η σύμβαση, χωρίς επιπτώσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης».

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης ανέφερε ότι «η προσωπική μου θέση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια. Εγώ, κύριε Δήμαρχε, δεν έχω λάβει την πρότασή σας. Την ακούω με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι πιθανόν να έχει προοπτική. Υπάρχουν, όμως, πολλά παράπλευρα θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν πριν έρθει προς ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν νομικά και τεχνικά θέματα με το Πολυτεχνείο, υπάρχει το θέμα τι θα γίνει με το κτήριο της επί της οδού Τζανακάκη που έχει αγοραστεί για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αυτό που λέει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει βάση και μη δημιουργείτε πολεμικές εκεί που δεν υπάρχουν. Το να λέτε να γίνει Βιβλιοθήκη είναι ωραίο, κι εμένα μου αρέσει, αλλά κατά τη γνώμη μου έρχεται πολύ πρόχειρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταθέστε την πρότασή σας, δείτε τα τεχνικά και τα νομικά θέματα, συζητήστε με τον ιδιοκτήτη των κτηρίων. Διαφωνώ στο να έρθει ως κατεπείγον σήμερα, γιατί πρέπει να προετοιμαστεί το θέμα».

Ο ΤΑΣΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Ο Τάσος Βάμβουκας επισήμανε ότι «η πρόταση του κ. Δημάρχου μας αιφνιδίασε, ενώ χθες είχε δρομολογήσει ο κ. Δήμαρχος μία ενημέρωση, στη διάρκεια της οποίας δεν ειπώθηκε τίποτα. Επέλεξε αυτόν τον αιφνιδιασμό, ίσως για να κερδίσει τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης. Αυτά δεν συζητούνται με αυτό τον τρόπο, είπε ο κ. Δαμιανάκης και θα συμφωνήσω. Άκουσα τον κ. Παπαδογιάννη να μιλάει για πυροτέχνημα. Βλέπω μία αγωνία διαφοροποίησης τού κ. Δημάρχου από δρομολογημένες διαδικασίες όπως είναι αυτές της δημιουργίας νέας Βιβλιοθήκης στο κτήριο που έχει αγοραστεί στην οδό Τζανακάκη για τον σκοπό αυτόν από τον Δήμο Χανίων. Πώς θα καλύψουμε τα έσοδα του Πολυτεχνείου; Δεν είναι επεξεργασμένη πρόταση, αλλά έρχεται για λόγους εντυπωσιασμού. Θα απωλέσουμε 2,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 500.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο αν δεν γίνει Βιβλιοθήκη το κτήριο που αγοράστηκε επί της οδού Τζανακάκη. Δε νομίζω ότι η έλλειψη χώρων βιβλιοστασίου θα πρέπει να μας οδηγήσει σε αυτή την ιδιαίτερη δαπανηρή πρόταση. Η δική μας πρόταση αφορά εκπαιδευτικούς σκοπούς στα κτήρια του Πολυτεχνείου», σημείωσε ο κ. Βάμβουκας.

«Η αγορά του κτηρίου στην οδό Τζανακάκη είναι ένα από τα σημαντικά έργα που κάνατε στη θητεία σας, δεν πρόκειται να απωλέσουμε πόρους», σχολίασε ο κ. Σημανδηράκης, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει τη στέγαση της Παιδικής Βιβλιοθήκης στο συγκεκριμένο κτήριο.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ο Γιάννης Σαρρής χαρακτήρισε πολιτικό το ζήτημα και επισήμανε ότι πλέον δεν υφίσταται το δίλημμα ξενοδοχείο ή κατάληψη, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, «δημιούργησε» ο πρώην πρύτανης, νυν υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης. Παράλληλα, ο κ. Σαρρής είπε ότι τόσα χρόνια δεν κατέστη δυνατή η έκδοση μιας απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα, παρά το γεγονός ότι όλοι τάσσονται υπέρ του δημόσιου χώρου και του σεβασμού των μνημείων. Το δίλημμα είναι το εξής απλό: ή ξενοδοχείο ή δημόσιος χώρος και μια χρήση που αρμόζει στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας αυτή την ώρα ως Δημοτικό Συμβούλιο ότι θέλουμε ο χώρος να είναι δημόσιος, ελεύθερα προσβάσιμος και η χρήση να έχει τον χαρακτήρα που σέβεται το μνημείο και το Πολυτεχνείο. Μπορούμε σήμερα να το αποφασίσουμε αυτό. Την πρόταση τού κ. Δημάρχου είναι προφανές ότι τη μάθαμε τώρα αλλά είναι επίσης προφανές ότι είναι μια πρόταση που δίνει απαντήσει σε πολλά θέματα. Τη δημόσια χρήση, τη χρήση Βιβλιοθήκης και απαντά στο αίτημα του Πολυτεχνείου για ένα επιπλέον έσοδο. Δεν θα βγει ζημιωμένο το Πολυτεχνείο. Είναι μια σημαντική πρόταση. Να βγάλουμε ψήφισμα και τις επόμενες ημέρες μια ειδική συνεδρίαση να συζητήσουμε την πρόταση του Δημάρχου ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση, αν θέλουμε να βγαίνουμε έξω στον δρόμο και να κοιτάμε στα μάτια τον κόσμο, να μην εκμεταλλευόμαστε παραταξιακά αυτό το θέμα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Νίκος Βουρλάκης τόνισε ότι «σήμερα δεν αποτυπώνεται η συνάντηση και η συζήτηση που κάναμε χθες. Υπάρχει αιφνιδιασμός από την πρόταση του Δημάρχου. Υπάρχει πλήρης συμφωνία με την κυβερνητική πολιτική. Δεν είναι, όμως, αυτό το ζητούμενο. Έχουμε συνηθίσει από τακτικισμούς. Υπάρχει ένα μείζον θέμα. Η κυβέρνηση έχει πάρει μία πολιτική απόφαση, ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργιάδης είπε ότι η επένδυση θα γίνει. Η πολιτική απόφαση που πρέπει να πάρει ο Δήμος είναι ότι θα πρέπει να δοθούν τα κτήρια για τις ανάγκες των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η πρόταση του Δημάρχου έχει δύο μεγάλα λάθη. Δεν αναφέρει πουθενά για την ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστελλίου. Επίσης αναφέρει ότι “το Πολυτεχνείο Κρήτης ως ένα αυτοδιοίκητο Ίδρυμα, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αξιοποιεί την περιουσία του με τον βέλτιστο τρόπο, εξυπηρετώντας το σύνολο των πολλαπλών αναγκών του, ακολουθώντας δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες, μέσω της Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Πολυτεχνείου Κρήτης που ορίζονται σαφώς από τη νομοθεσία”. Αυτό σημαίνει ότι το Πολυτεχνείο είναι πεπονόφλουδα και δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή τη διαδικασία. Να ζητήσουμε να πάρει πίσω η Σύγκλητος την απόφαση που έχει πάρει».

Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΣ

Ο Σεραφείμ Ρίζος ανέφερε ότι «έχουν το θράσος να μιλάνε για άβατο, αυτοί που στήσανε κάμερες. Αυτό το άβατο δεν είχε κάμερες. Είναι απίστευτη υποκρισία να λέτε ότι θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα κτήρια όταν σήμερα στήνετε άβατο. Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να βγουν κάποιοι να μιλήσουν ανοιχτά υπέρ του ξενοδοχείου, μέχρι σήμερα υποκρίνονταν… Με τις πολιτικές σας δημιουργείται δύο πόλους οι οποίοι απομακρύνονται αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπουν σε τροχιά σύγκρουσης», είπε ο κ. Ρίζος και έκανε λόγο για «όργιο κερδοσκοπίας και λαμογιάς στα Χανιά» και για πολλαπλή αποτυχία της κυβέρνησης να σώσει την οικονομία, τον τουρισμό και να ελέγξει την πανδημία. «Τα Χανιά έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας και της κοινωνικής κρίσης και αυτό προσπαθείτε να αλλάξετε την ατζέντα. Ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί συνέχεια το επίθετο “παράνομη” κατάληψη. Και σήμερα το χρησιμοποίησε. Οι διαδηλώσεις δείχνουν ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για την έννοια του όρου παρανομία. Κάποιοι άνθρωποι κράτησαν ελεύθερα τα κτήρια από τα “αρπακτικά”. Παράνομη είναι η επέμβαση των ΜΑΤ, η απόφαση της Συγκλήτου, παράνομες οι καταδρομικές ενέργειες απέναντι σε παιδιά. Είμαστε αντίθετοι στα πανεπιστήμια επιχειρήσεις».

Ο κ. Ρίζος επιτέθηκε στον Δήμαρχο Χανίων, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σημανδηράκης «μάς λέει το εξής: ότι σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η σύμβαση, να γίνει Βιβλιοθήκη. Εχουμε ήδη δώσει λεφτά να αγοράσουμε Βιβλιοθήκη, ένα ερείπιο στην οδό Τζανακάκη. Ο κ. Δήμαρχος αναζητά ένα φύλλο συκής. Ακούγεται ότι μπορεί να αποσύρει το ενδιαφέρον της η εταιρεία γιατί το επενδυτικό κλίμα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται. Η πρόταση του κ. Δημάρχου είναι για να σώσει την αποτυχία τού κ. Διγαλάκη».

«Ξεπέρασες τον εαυτό σου. Έχεις ακροατήριο και ξεπέρασες τον εαυτό σου. Ντροπή σου. Είσαι ένας κοινός προβοκάτορας», σχολίασε ο κ. Σημανδηράκης.

«Εγώ είμαι δάσκαλος είκοσι χρόνια. Εσύ τι επαγγέλεσαι;», απάντησε ο κ. Ρίζος.

«Ντροπή σου. Ντροπή σου», επανέλαβε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Φτάνει με τις προσωπικές επιθέσεις. Αυτό που ονομάζετε εσείς ντροπή, εμείς το ονομάζουμε τιμή», ανταπάντησε ο κ. Ρίζος.

1 σχόλιο

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ Reply

    10 Σεπτεμβρίου 2020 at 11:56

    Θα μας πει κάποιος κύριος από τους παραπάνω, 40 εκατομύρια οφέλη από την υπάρχουσα συμφωνία, από ιδιωτικά κεφάλαια – ΑΜΕΣΑ – πως θα αντικατασταθούν? Προφανώς και όχι. Ας φτιαξουμε αλλο ενα δημόσιο κτίριο, ενα ΚΕΠ ας πουμε. Σα και αυτά τα κτίρια που φτίαχνουμε και ποτέ δεν συντηρούμε. Κύριοι που δεν σας αρέσει το ξενοδοχείο, αλλά έχετε μόνον κενές προτάσεις, ενα ρητό σας χαρακτηρίζει: “όλο μέλι μέλι και απο τιγανίτα τίποτα”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο