Ικανοποίηση ΕΒΕΧ – ΟΕΒΕΝΧ για το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη

Σήμερα γίνεται πράξη μια από τις στρατηγικές διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου Χανίων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη, επισημαίνει το ΕΒΕΧ για την υλοποίηση του μεταφορικού ισοδυνάμου στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης επισημαίνει ότι «στην αρχή της χρονιάς (30/01/2020) το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Κρήτης, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων, πραγματοποίησε συνάντηση-παρέμβαση στην Αθήνα προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, με στόχο να διεκδικηθεί η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη. Ο κ. Πλακιωτάκης στη συνάντηση με τους προέδρους των 4 Επιμελητηρίων της Κρήτης δεσμεύτηκε ότι θα προωθούσε άμεσα την αναγκαία Κοινή Υπουργική Απόφαση με πρόβλεψη μάλιστα για αναδρομική εφαρμογή του μέτρου».

Ο κ. Ροκάκης σημειώνει ότι «ως ηγεσία του Επιμελητηρίου Χανίων “κλείσαμε τα αυτιά μας” στις φωνές που υποστήριζαν να εγκαταλείψουμε τη στρατηγική μας διεκδίκηση, καθώς το μέτρο δεν θα ήταν εφικτό να επεκαταθεί και στην Κρήτη, και επαναφέραμε διαρκώς το αίτημα σε κάθε ευκαιρία, όπως πράξαμε και στην πρόσφατη ένταξή του στην ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων που αποστείλαμε πριν λίγες ημέρες (04/09/2020) στην Ελληνική κυβέρνηση και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στήριξη της Αγοράς των Χανίων μετά το πλήγμα της πανδημίας. Δεν κοιτάμε όμως πίσω γιατί ήλθε η ώρα για να πάμε ενωμένοι μπροστά. Μας ικανοποιεί κατ’ αρχήν η έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης για την ενίσχυση με 75 εκατ. ευρώ πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων νησιωτικών επιχειρήσεων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο και για το μέλλον της οικονομίας των Χανίων. Συνεχίζουμε τη συνεπή προσπάθεια μαζί με τους επιχειρηματίες του τόπου μας διεκδικώντας την καθιέρωση και την επέκταση του σημαντικού μέτρου στο σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού της Κρήτης για την απόλυτα ισότιμη αντιμετώπισή του με τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας», καταλήγει ο κ. Ροκάκης.

Η ΟΕΒΕΝΧ

Την ίδια ώρα, και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων «χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας για το μεταφορικό ισοδύναμο».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά την ενίσχυση των 75 εκατ. ευρώ των μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο των νησιών μας όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο 2020, που υπογράφει από τον αρμόδιο. Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται η χρηματοδότηση 7.248 ΚΑΔ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το σύνολο των νησιών, ενώ για την Κρήτη προβλέπεται η έναρξη επιλεξιμότητας για 2.148 ΚΑΔ που συνδέονται με τομείς Οικονομικής δραστηριότητας με ανάγκη ενίσχυσης του μεταφορικού κόστους, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2020.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων έχει βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι σε αυτή τη δράση θέτοντας εντόνως το θέμα αυτό στις δύο τηλεδιασκέψεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη».

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή