Γιατί υπογράφω το κείμενο ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Νέες υπογραφές απέναντι στην ξενοδοχοποίηση. 24 ακόμα Χανιώτες συμπορεύονται με την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση των Μνημείων στο Λόφο Καστέλι.

Στις νέες αυτές υπογραφές είναι και το όνομά μου. Δεν γνώριζα ότι υπήρχε αυτή η επιτροπή, διαφορετικά θα υπέγραφα το κείμενο από την αρχή.

Η υπογραφή μου έρχεται να συνυπάρξει με τη θέληση όλων των συμπολιτών μου που επιθυμούν την αξιοποίηση όλων των ιστορικών κτηρίων της πόλης όχι για τουριστική εκμετάλλευση αλλά για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας και της οικονομίας του τόπου. Οι ανάγκες είναι πολλές και θα μπορούσε ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια να αναλάβουν το ιστορικό κτήριο και αφού το προστατεύσουν  από τον κάθε ένα, να το συντηρήσουν και να το δώσουν στην κοινωνία για χρήση.

Δεν είμαι ειδικός αλλά η αξιοποίηση των  ιστορικών κτηρίων και η ανάδειξη στο Μεγάλο Αρσενάλι θα μπορούσε να συνεχιστεί και σε αλλά ιστορικά κτήρια της πόλης. Δεν είναι όμως τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι, τα Νεώρια, είναι και τόσα άλλα κτήρια στην πόλη μας.

Δεν μου άρεσε ούτε συμφώνησα ποτέ με όλους αυτούς που είχαν κάνει κατάληψη το κτήριο τόσα χρόνια. Δεν πίστεψα ότι πραγματικά ενδιαφέρονται οι υπεύθυνοι της πολιτείας που τόσα χρόνια ανέχονταν την κατάληψη.

Η κατάληψη έπρεπε να είχε λήξει από τότε που άρχισε και ο τότε πρύτανης έπρεπε να βοηθηθεί να αξιοποιήσει, σε συνεργασία με τις αρχές του τόπου, τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι.

Τέλος, για να αποφεύγονται συνειρμοί δεν είμαι σύμφωνος με όλους που παραδίνουν τα κλειδιά της ιστορίας της πόλης σε εκμετάλλευση ούτε αποδέχομαι ότι οι πολιτικοί που ανεχτήκαν την κατάληψη μέχρι σήμερα έχουν αγαθές προθέσεις.

Ευτυχώς ο τόπος έχει πολλές αναξιοποίητες περιοχές στις οποίες μπορούμε να ανεγείρουμε ξενοδοχειακές μονάδες. Ας αφήσουμε τα ιστορικά κτήρια εκτός σχεδίων ξενοδοχοποίησης.

* Ο κ. Παναγιώτης Αλεβιζάκης είναι οικονομολόγος

Κανένα σχόλιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Επιστροφή στην κορυφή